Βρέθηκε το σπίτι όπου έζησε ο Σαίξπηρ και έγραψε το “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”

Βρέθηκε το σπίτι όπου έζησε ο Σαίξπηρ και έγραψε το “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”
William shakespeare CNN

Η ιδιόμορφη γραφή των εγγράφων που δημιουργήθηκαν κατά τη δεκαετία του 1550 αποτέλεσε πρόκληση για τον ιστορικό να τα αποκρυπτογραφήσει και να τα ερμηνεύσει.

Το σπίτι του Σαίξπηρ στο Λονδίνο, όπου ο θεατρικός συγγραφέας έγραψε το σπουδαίο έργο ο “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”, αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά, σύμφωνα με έρευνα.

Ο ιστορικός θεάτρου Geoffrey Marsh πέρασε μία δεκαετία ψάχνοντας σχολαστικά την κατοικία του Άγγλου δραματουργού και ποιητή διασταυρώνοντας τα επίσημα αρχεία του, προκειμένου να εντοπίσει πού ακριβώς έζησε ο Σαίξπηρ κατά τη δεκαετία του 1590.

Η έρευνα του Marsh ξεκίνησε αφότου ανακαλύφθηκε το 2008 το Theatre, ένα Ελισαβετιανό θέατρο στο Shoreditch του Ανατολικού Λονδίνου. Ο ιστορικός αναρωτήθηκε πού ζούσε ο Σαίξπηρ όταν παίζονταν τα έργα του πριν την δημιουργία του περίφημου “Globe”, που είχε χτιστεί στο South Bank το 1599 και όπου εργαζόταν ο θεατρικός συγγραφέας.

Υπήρχαν στοιχεία στο παρελθόν που δημιουργούσαν υποψίες πως ο Σαίξπηρ έζησε στο κεντρικό Λονδίνο κοντά στον σταθμό του Λίβερπουλ, αλλά η ακριβής τοποθεσία δεν είχε προσδιοριστεί ποτέ.

Σύμφωνα με τον Marsh, στοιχεία δείχνουν ότι ο Σαίξπηρ είχε ζήσει σε ένα ακίνητο με θέα την εκκλησία της Αγίας Ελένης.

Η ιδιόμορφη γραφή των εγγράφων που δημιουργήθηκαν κατά τη δεκαετία του 1550 αποτέλεσε πρόκληση για τον Marsh να τα αποκρυπτογραφήσει και να τα ερμηνεύσει.

Τα έγγραφα του 1550 που βοήθησαν τον ιστορικό να εντοπίσει την κατοικία του Σαίξπηρ στο Λονδίνο cnn

“Το μέρος όπου έζησε ο Σαίξπηρ στο Λονδίνο μας δίνει στοιχεία ώστε να κατανοήσουμε βαθύτερα τις εμπνεύσεις του για τα έργα που δημιούργησε, αλλά και εικόνες από τη ζωή του”, δήλωσε ο ιστορικός, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής του Τμήματος Θεάτρου και Επιδόσεων του Μουσείου Victoria and Albert.

“Λίγα χρόνια αφότου μετακόμισε στο Λονδίνο από το Στράτφορντ, ο Σαίξπηρ ζούσε σε μία από τις πλουσιότερες ενορίες της πόλης, κοντά σε ισχυρά δημόσια πρόσωπα, πλούσιους διεθνείς εμπόρους, γιατρούς της καλής κοινωνίας και εξαιρετικούς μουσικούς”.

Ο ιστορικός πρόσθεσε ότι η ζωή σε ένα μέρος όπως το Λονδίνο θα είχε “αναβαθμίσει τον Σαίξπηρ καθώς ανέπτυξε την καριέρα του και σχεδίασε να αγοράσει ένα εντυπωσιακό και ακριβό σπίτι στο Στράτφορντ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα