Ζαν-Πολ Μπελμοντό: Συγκίνηση στην κηδεία του αγαπημένου “Μπεμπέλ”

Ζαν-Πολ Μπελμοντό: Συγκίνηση στην κηδεία του αγαπημένου “Μπεμπέλ”
Η κηδεία του θρύλου της Νουβέλ Βαγκ, Ζαν Πολ Μπελμοντό AP Photo/Michel Euler

Ο κινηματογραφικός αστέρας με τη διεθνή καριέρα κηδεύτηκε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, με τον χρόνο να μοιάζει σταματημένος στη χώρα κατά τον αποχαιρετισμό του.

Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης και όλες τις τιμές που αναλογούν σε έναν άνθρωπο – εθνικό σύμβολο, από τα λίγα που ένωσε τη Γαλλία στον 20ό αιώνα, πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η κηδεία του Ζαν-Πολ Μπελμοντό.

Ο αγαπημένος κινηματογραφικός αστέρας με τη διεθνή καριέρα που άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Δευτέρα, γνωστός στο γαλλικό κοινό ως «Μπεμπέλ», κηδεύτηκε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, με τον χρόνο να μοιάζει σταματημένος στη χώρα κατά τον αποχαιρετισμό του.

Πολλοί καλλιτέχνες βρέθηκαν στην εκκλησία Σεν-Ζερμέν-ντε-Πρε για να αποχαιρετήσουν τον εμβληματικό καλλιτέχνη. Ανάμεσά τους, βρέθηκε και ο στενός του φίλος, Αλέν Ντελόν.

Η κηδεία του θρύλου της Νουβέλ Βαγκ, Ζαν Πολ Μπελμοντό AP Photo/Michel Euler

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν πίσω από τις μπάρες ασφαλείας γύρω από την εκκλησία, στο κέντρο του Παρισιού ή κάθονταν στους υπαίθριους χώρους των διάσημων καφέ της συνοικίας, χειροκροτώντας την άφιξη της νεκροφόρας που μετέφερε το φέρετρο του Μπελμοντό.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν πίσω από τις μπάρες ασφαλείας για να αποχαιρετήσουν τον Μπελμοντό AP Photo/Michel Euler

Σε λαϊκό προσκύνημα τέθηκε χθες η σορός του θρύλου της Νουβέλ Βαγκ. Ο Μακρόν, υπουργοί, καλλιτέχνες και απλός κόσμος στην τελετή αποχαιρετισμού.

Το φέρετρο του 88χρονου ηθοποιού μεταφέρθηκε, σκεπασμένο με τη γαλλική σημαία, για την απόδοση τιμών στο στρατιωτικό μουσείο Les Invalides του Παρισιού, όπου είναι θαμμένος ο Μέγας Ναπολέων.

Με την ορχήστρα της Εθνικής Φρουράς της Γαλλίας να ερμηνεύει το θρυλικό « Chi Mai », το μουσικό θέμα που έγραψε ο Ενιο Μορικόνε για τον “Επαγγελματία” του Ζορζ Λοντέρ, ξέσπασαν όλοι σε λυγμούς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα