Πρέπει η εφορία να είναι πιο ελαστική απέναντι σε πολίτες που πληρώνουν με καθυστέρηση δόσεις ρυθμισμένων οφειλών τους

Πρέπει η εφορία να είναι πιο ελαστική απέναντι σε πολίτες που πληρώνουν με καθυστέρηση δόσεις ρυθμισμένων οφειλών τους
Ομάδα αγνώστων εισέβαλε στη ΔΟΥ της Καλλιθέας Αττικής, σήμερα, 20 Νοεμβρίου 2017, το μεσημέρι. Οι νεαροί πέταξαν φέιγ βολάν και φώναζαν συνθήματα. (EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος) Eurokinissi

Πείτε μας τη δική σας γνώμη

Την ένταξη μέσω ηλεκτρονικής αίτησης στο Taxisnet στην λεγόμενη «πάγια» ρύθμιση των 12 ή σε εξαιρετικές προσπάθειες των 24 δόσεων για οφειλές στην εφορία ακόμη και αν αυτές δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες δίνουν διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου οικονομικών «Αγορές Χρηματοπιστωτικών προϊόντων και άλλες διατάξεις». Στο ίδιο νομοσχέδιο και σε άλλη διάταξη προβλέπεται ότι οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για την εκπρόθεσμη πληρωμή δόσης θα διατηρηθούν και το 2018 και το 2019.

Ως γνωστό οι εκπρόθεσμες οφειλές επιβαρύνονται σε μηνιαία βάση με τόκο 0,73% ( ο ετήσιος τόκος φτάνει το 8,76% ) Επιπλέον οι εκπρόθεσμες πληρωμές έχουν και πρόστιμο το οποίο ξεκινά από το 10% του βεβαιωμένου ληξιπρόθεσμου χρέους, εφόσον περάσουν 2 μήνες από την λήξη της νόμιμης προθεσμίας καταβολής και το χρέος παραμείνει απλήρωτο. Εάν η καθυστέρηση καταβολής του χρέους φθάσει τους 12 μήνες, το πρόστιμο ανέρχεται στο 20%, ενώ μετά την πάροδο δύο ετών το πρόστιμο ανέρχεται στο 30%.

Ποια είναι η δική σας γνώμη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα