Πόρισμα ΕΛΑΣ για την τραγωδία στη Marfin

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΙΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ MARFIN ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΤΑΔΙΟΥ
(ICON PRESS / ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΣ)
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΙΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ MARFIN ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΤΑΔΙΟΥ (ICON PRESS / ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΣ) ICON

Μετά από ανάλυση 90 βίντεο και 70 καταθέσεις η έρευνα της ΕΛΑΣ δείχνει πέντε βασικούς υπόπτους που στοίχισαν τη ζωή σε τρεις υπαλλήλους στη τράπεζα Marfin (Vids)

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την τραγωδία στο υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου με τρεις νεκρούς (εκ των οποίων και μια έγκυος υπάλληλος) αναμένεται να σταλεί στη δικαιοσύνη ογκώδης φάκελος με στοιχεία στα οποία καταδεικνύονται οι υπεύθυνοι.

"Ηρθε η ώρα να κρίνει η Δικαιοσύνη τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει σε βάρος πέντε νεαρών αντιεξουσιαστών, οι οποίοι έχουν έδρα σε γνωστό "στέκι" των Εξαρχείων για την τραγωδία στο υποκατάστημα της τράπεζας στην οδό Σταδίου.

Τα περισσότερα στοιχεία βασίζονται σε αναλύσεις οπτικού υλικού αλλά και σε καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων. Θα στείλουμε τις επόμενες ημέρες έναν ογκώδη φάκελο στις δικαστικές αρχές οι οποίες πλέον θα κρίνουν αν θα πρέπει να ασκηθούν ποινικές διώξεις", είπε στο Βήμα στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Υπολογίζεται πως 90 βίντεο από τα μαγαζιά και τους δρόμους εξετάστηκαν προσεκτικά και σε αυτά φαίνονται οι ύποπτοι της  τραγωδίας. Ακόμη, υπάρχουν 70 καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων ενώ τους τελευταίους μήνες παρακολουθούνται οι βασικοί ύποπτοι, όπως οι κλήσεις τους από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από το οπτικό υλικό έχουν απομονωθεί πέντε πρόσωπα που ανήκουν σε μπλοκ αντιεξουσιαστών  και έχουν εμπλακεί σε επιθέσεις κατά βιβλιοπωλείου και καταστήματος με παπούτσια.

"Έχει γίνει μια μεθοδική έρευνα με τον συνδυασμό στοιχείων από βίντεο, φωτογραφίες και μαρτυρίες. Τα πρόσωπα των εμπλεκόμενων σε ορισμένα καρέ διακρίνονται σχετικά ευκρινώς. Εχουμε κάνει σύγκριση με φωτογραφίες υπόπτων από προηγούμενες προσαγωγές αντιεξουσιαστών ενώ τους παρακολοθούσαμε επί μήνες.

Περιμέναμε πάντα να κάνουν ένα μοιραίο λάθος, να μας "δείξουν" τις διασυνδέσεις τους. Τώρα στέλνουμε όλα τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη. Ομως ξέρουμε ότι η άσκηση ποινικών διώξεων με βάση οπτικό υλικό και αναγνώριση υπόπτων από φωτογραφίες, είναι μερικές φορές προβληματική διαδικασία", αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Τις επόμενες εβδομάδες θα ασκηθούν ποινικές διώξεις από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, κ. Γεώργιο Καλούδη, ο οποίος έχει ζητήσει από την ΕΛ.ΑΣ συμπληρωματικά στοιχεία για τις κινήσεις και τις σωματικές βλάβες που είχαν υποστεί άλλοι υπάλληλοι της τράπεζας οι οποίοι είχαν διασωθεί της πυρκαγιάς.

Στο δεύτερο σκέλος θα αποδοθούν ευθύνες ύστερα από το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας που συντάχθηκε τον Ιούλιο του 2010 για τα ελλειπή μέτρα ασφαλείας στην τράπεζα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πένθος και ερωτηματικά

Να βρεθούν οι ένοχοι

Ματωμένη Τετάρτη στην Αθήνα

SHARE:

24Media Network