Αποστολή Μιλάνο : Δοκιμάζουμε ζυμαρικά, πίτσα και ψωμί από αλεύρι μαριχουάνας. Και ναι, δεν κινδυνεύουμε να μας συλλάβουν

default image

Ιταλική εταιρεία φτιάχνει αλεύρι από σπόρους μαριχουάνας και το πουλά σε εξειδικευμένα φαρμακεία της χώρας με... επιδότηση από το ιταλικό κράτος (Pics)

Σε μια έκθεση φαγητού στο Μιλάνο, όπως η Tuttofood, μπορείς να δεις τα πάντα. Παραδοσιακά ιταλικά προϊόντα, γλυκά, αλλαντικά, φίνα κρασιά και ποτά. Στην περιήγηση μας όμως εκεί δεν φανταζόμαστε να δούμε επίδειξη μαγειρικής με ζυμαρικά φτιαγμένα από αλεύρι μαριχουάνας. Αμέσως καθίσαμε με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της εταιρίας που τα παρασκευάζει για να μάθουμε περισσότερα. Ένας κλασικός τύπος της ιταλικής σχολής που με τον τρόπο του ξέρει να σου πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Βέβαια στο τέλος της παρουσίασης ο Μαουρίτσιο μου εξηγεί: “Οτι και να σου πω, αν δεν δοκιμασίες δεν πρόκειται να πειστείς”.

Φρέσκα ζυμαρικά φτιαγμένα από αλεύρι μαριχουάνας

Ο Ιταλός σεφ κάνει επίδειξη της παρασκευής ζυμαρικών με το πράσινο αλεύρι κάνναβης

Το καθαρό αλεύρι από σπόρους κάνναβης (πράσινη συσκευασία αριστερά0 είναι ιδιαίτερα έντονο στη γεύση. Για αυτό το αναμιγνύουν με αλεύρι πατάτας, ρυζιού και καλαμποκιού και παίρνει πιο λευκό χρώμα (δεξιά)

Προσπαθώ να διαπιστώσω πως είμαστε στο περίπτερο μιας τεράστιας ευρωπαϊκής έκθεσης φαγητού στο Μιλάνο κι όχι σε κάποιο στενάκι να κάνουμε το Ντιλ. Φυσικά, το αλεύρι κάνναβης δεν περιέχει την συγκεκριμένη ουσία που προκαλεί παραισθήσεις:”Υπάρχουν 39 διαφορετικά είδη κάνναβης”, μου αναφέρει ο Μαουρίτσιο. Προφανώς για να είναι καθ όλα νόμιμοι επέλεξαν εκείνη που δεν περιέχει παραισθησιογόνες ουσίες.

Παρολα αυτά το αλεύρι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και φυτικές ίνες και δεν περιέχει γλουτένη, ιδανική συνθήκη για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη. Παραγεται απο τους σπόρους κάνναβης, έπειτα από την εξαγωγή του ευεργετικού ελαίου κάνναβης. “Πρεπει να στεγνώσει καλά, αφού πάρουμε το έλαιο και στη συνέχεια προκύπτει το αλεύρι”. Στη συνέχεια αναμιγνύουν το πράσινο αλεύρι της κάνναβης με αλεύρι καλαμποκιού, ρυζιού και πατάτας – επίσης χωρίς γλουτένη – για να πάρουν το ιδανικότερο γευστικό αποτέλεσμα. Η κάνναβη από μόνη της έχει ιδιαίτερα έντονη γεύση και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σκέτη. Παράγονται ειδικό αλεύρι για πίτσα, άλλο για ζυμαρικά, κέικ και ψωμί.

Τα δύο αλεύρια, καθαρής κάνναβης και αναμεμιγμένης με πατάτα ρύζι και καλαμπόκι

Τα ζυμαρικά μαριχουάνας γίνονται μόνο με αλεύρι, αλάτι και νερό

Ένα από τα πιάτα με νιόκι, σάλτσα ντομάτας και bisque θαλασσινών

 

Στην επίδειξη παρασκεύασαν και ταλιατέλες από αλεύρι μαριχουάνας

Η εταιρία που εκπροσωπεί ο Μαουρίτσιο είναι μικρή και όπως μας εξηγεί δεν φιλοδοξεί να γίνει κολοσσός, αλλά να κερδίσει εξειδικευμένο μερίδιο από την αγορά. Όλα γίνονται χειροκίνητα και με παραδοσιακό τρόπο. Τα προϊόντα του έχουν πιστοποιηθεί από το ιταλικό κράτος και πωλούνται στο φαρμακείο ως επιδοτούμενα για ασθενείς με κοιλιοκάκη.

Η εταιρία έχει προσλάβει σεφ που δοκιμάζει το αλεύρι για να σιγουρευτούν πως θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το κλασικό στη μαγειρική.. “Αν εξαιρέσεις το γεγονός πως χρειάζεται περισσότερο νερό σε κάθε παρασκευή, το αλεύρι κάνναβης συμπεριφέρεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που δουλεύει και το κοινό αλεύρι σιταριού” μου εξηγεί ο Μαουρίτσιο.

Αμέσως, ο σεφ ξεκινά την επίδειξη φτιάχνοντας ζύμη για μακαρόνια απο αλεύρι κάνναβης… Γίνεται πρασινωπή και σε ιντριγκαρει, παρά το γεγονός πως ξέρεις οτι δεν αποτελεί κάτι το πονηρό. Νιοκι, ταλιατελες και γεμιστά με σολομό μοιάζουν ιδιαίτερα λαχταριστά.

Ο σεφ της εταιρείας δοκιμάζει το προϊόν πριν βγει σε γραμμή παραγωγής

O Mauriccio είναι υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρείας και μας μίλησε για τις ευεργετικές ιδιότητες της κάνναβης

“Στην Ευρώπη δεν θα προχωρήσουμε ποτέ στην αποποινικοποίηση της μαριχουάνας” μου λέει ο Ιταλός έμπορος, αφού φυσικά το θέμα πάει στο γνωστό ντιμπέιτ. Ο Μαουρίτσιο μου εκμυστηρεύεται πως έχασε μια καλή φίλη από τον καρκίνο. “Ο γιατρός της ήταν νέος και προς το τέλος αφού ξεκίνησε τις χημειοθεραπείες της πρότεινε ξεκάθαρα να κάνει μαριχουάνα” μου λέει. Είναι φάρμακο για τον καρκίνο υποστηριζει και συμπληρώνει πως σε αντίθεση με τη χημειοθεραπεία δεν καταπονει τον οργανισμό.

“Πριν χωρίσω με τη σύζυγο μου, σκεφτόμουν σοβαρά να της προτείνω να κάνει χρήση χασίς τις μέρες της περιόδου για να αφήσει το κεφάλι μου ήσυχο από τη γκρίνια” μου λέει αστειευόμενος.

Στο δια ταύτα… Μπορεί να μην μπορείς και να μην έχει νόημα να καπνίσεις το πράσινο αλεύρι μαριχουάνας, φαίνεται όμως πως έχει άλλες εξίσου… Ανεβαστικες ιδιότητες ευεργετικές για τον οργανισμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα