Αυτό Θα Πει Πόλεμος (This Means War)

default image

Δείτε το trailer της ταινίας αποκλειστικά στο Dailymotion (Vid)

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ρις Ουίδερσπουν γίνεται το μήλο της έριδος ανάμεσα σε δύο από τους πιο γοητευτικούς και ταλαντούχους νέους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, τον Τομ Χάρντι (“Inception”) και τον Κρις Πάιν (“Star Trek”). Την συναρπαστική αυτή κωμωδία δράσης σκηνοθετεί ο McG (“Charlie’s Angels”).

Οι δύο κορυφαίοι μυστικοί πράκτορες του κόσμου συμβαίνει να είναι κολλητοί φίλοι, που δεν αφήνουν τίποτα να μπει ανάμεσά τους. Μέχρι που ερωτεύονται την ίδια γυναίκα. Τότε, ένας ανεξέλεγκτος πόλεμος ξεσπά, καθώς οι δύο κατάσκοποι μάχονται με συστήματα παρακολούθησης τελευταίας τεχνολογίας, προηγμένες στρατηγικές, αλλά κι ένα οπλοστάσιο ικανό να σβήσει μια μικρή χώρα από τον χάρτη.

Ο Σκηνοθέτης

Ο Τζόζεφ ΜακΤζίντι Νίκολ, ή αλλιώς McG, γεννήθηκε στο Μίτσιγκαν το 1968 και μεγάλωσε στην Καλιφόρνια. Ξεκίνησε ως φωτογράφος και σκηνοθέτης σε videoclip και μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες, όπως της GAP και της Coca Cola. H ηθοποιός και παραγωγός Ντρου Μπάριμορ, εντυπωσιασμένη από τη δουλειά του, του πρότεινε ν’ αναλάβει τη σκηνοθεσία του ριμέϊκ της τηλεοπτικής σειράς των ‘70s “Όι Άγγελοι του Τσάρλι”. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του McG απέφερε 250 εκ. δολάρια παγκοσμίως και ήταν το πιο κερδοφόρο στην ιστορία του Χόλιγουντ.

Ο McG ίδρυσε τη δική του εταιρεία παραγωγής, την Wonderland Sound and Vision, η οποία συνεργάζεται με την Warner σε πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές και τηλεταινίες όπως “The O.C.” και “Human Target”, ενώ με τη Fox στα “Supernatural” και “Pussycat Dolls”. 

Ο McG σκηνοθέτησε επίσης τη συνέχεια “Charlie’s Angels: Full Throttle”, καθώς και τη δραματική ταινία “We Are Marshall” με τον Μάθιου Μακόναχι και τον Ντέιβιντ Στράδερν, και την περιπέτεια “Terminator: Salvation” με τους Κρίστιαν Μπέιλ και Σαμ Ουόρθινγκτον.

Οι Πρωταγωνιστές

 

H Ριζ Ουίδερσπουν γεννήθηκε το 1976 στην Νέα Ορλεάνη και άρχισε να ασχολείται με το modeling – με εμφανίσεις σε αρκετές τηλεοπτικές διαφημίσεις – σε ηλικία μόλις 7 ετών. Το 1991 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο με την ταινία “Συνέβη το Καλοκαίρι” του Ρόμπερτ Μάλιγκαν, ενώ το 1996 έλαβε εξαιρετικές κριτικές στο Sundance για την ερμηνεία της στην ανεξάρτητη παραγωγή “Freeway”. Έχει βρεθεί υποψήφια για αμέτρητα βραβεία, έχοντας κερδίσει αρκετά από αυτά, ανάμεσά τους η Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού σε Μιούζικαλ ή Κωμωδία και το Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία “Walk the Line”.

Το πλούσιο βιογραφικό της περιλαμβάνει ταινίες κάθε είδους, όπως “Fear”, “Pleasantville”, “Cruel Intentions”, “Election”, “American Psycho”, “Legally Blonde”, “Vanity Fair”, “Rendition” και “Water For Elephants”. Προσεχώς θα τη δούμε στη δραματική ταινία “Mud” με τον Μάθιου Μακόναχι, “Devil’s Knot” του Έιτομ Εγκογιάν με τον Κόλιν Φερθ και “Big eyes” με τον Ράιαν Ρέινολντς.

 Η Τομ Χάρντι γεννήθηκε στην Αγγλία το 1977, και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην υποκριτική αμέσως μόλις τελείωσε τις σπουδές του στο London’s Drama Centre, συμμετέχοντας στην τηλεοπτική σειρά εποχής “Band Of Brothers”σε παραγωγή Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τομ Χανκς. Οι τηλεοπτικές του δουλειές περιλαμβάνουν επίσης τις σειρές “Oliver Twist”, “A for Andromeda”, “Sweeney Todd”, “The Virgin Queen” καθώς και “Stuart: A Life Backwards”, για την ερμηνεία του οποίου προτάθηκε για BAFTA. Έχει παίξει σε πολλές παραστάσεις του London’s West End (για το ρόλο του στο “In Arabia We’d All Be Kings” τιμήθηκε με το Evening Standard Theatre Award πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού και προτάθηκε για βραβείο Olivier το 2004).

Η πρώτη εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη ήταν στην ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ “Black Hawk Down”, κι ακολούθησαν τα “Star Trek: Nemesis”, “Layer Cake” με τον Ντάνιελ Κρεγκ και τη Σιένα Μίλερ, “RocknRolla” του Γκάι Ρίτσι, “Bronson”, όπου κρατάει στον πρωταγωνιστικό ρόλο, βασισμένο στην αληθινή ιστορία του εγκληματία Μάικλ Πίτερσον. Ο επόμενος ρόλος, για τον οποίο δέχτηκε πολλές υποψηφιότητες, ήταν στην ταινία του Κρις Νόλαν “Inception”, και ακολούθησαν τα “Warrior”, “Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι”. Προσεχώς θα τον δούμε στο πολυαναμενόμενο “The Dark Knight Rises” δίπλα στους Κρίστιαν Μπέιλ, Λίαμ Νίσον, Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, καθώς και στο “Wettest Country” με τους Σία ΛεΜπουφ και Γκάι Πιρς.

Ο Κρις Πάιν γεννήθηκε το 1980 στο Λος Άντζελες, αποφοίτησε  από το Berkeley με πτυχίο στην Αγγλική Φιλολογία, ενώ έχει σπουδάσει υποκριτική στα American Conservatory Theater και University of Leeds. Το βιογραφικό του στο θέατρο περιλαμβάνει τις παραστάσεις “Our Town”, “American Buffalo”, “No Exit”, “Waiting for Godot”, “Orestes”, “Fat Pig” και “The Atheist”. Το 2009 ήταν υποψήφιος για Ovation Award με την ερμηνεία του στη δραματική παράσταση “Farragut North”. Πρόσφατα απέσπασε επίσης πολύ καλές κριτικές για την ερμηνεία του στην παράσταση “The Lieutenant of Inishmore” του Μάρτιν ΜακΝτόνα.

Ο Πάιν είναι πλέον ένας από τους πιο δημοφιλείς νέους ηθοποιούς, έχοντας συμμετάσχει σε τηλεοπτικές σειρές όπως “ER”, “CSI: Miami” και “Six Feet Under”, ενώ το βιογραφικό του στον κινηματογράφο περιλαμβάνει ταινίες όπως “Just My Luck”, “Smokin’ Aces”, “Bottle Shock” και “Carriers”. Το 2009 κέρδισε παγκόσμια αναγνωρισιμότητα, έχοντας αναλάβει το ρόλο του Τζέιμς Τ. Κερκ στο “Star Trek” του Τζ. Τζ. Άμπραμς. Προσεχώς θα τον δούμε στο πολυαναμενόμενο sequel του “Star Trek”, καθώς και στο “Welcome to People” με τις Ελίζαμπεθ Μπανκς και Ολίβια Ουάιλντ.

Λίγα Λόγια για την Παραγωγή

 

Ο FDR (Κρις Πάιν) είναι όμορφος, γλυκός, γεμάτος αυτοπεποίθηση, και έχει το χάρισμα να ρίχνει τις ωραίες γυναίκες. Ο Τακ πάλι (Τομ Χάρντι) διαθέτει άγρια ομορφιά και είναι σκληρός, αλλά δεν έχει ιδέα από ρομαντική συμπεριφορά. Η Λορίν Σκοτ (Ριζ Γουίδερσπουν) είναι μια γυναίκα καριέρας, που η επιτυχία της περιορίζεται στα επαγγελματικά ζητήματα – στα αισθηματικά τα κάνει πάντα θάλασσα. Κάπου εδώ θ’ ανακατευτεί η καλύτερή της φίλη (Τσέλσι Χάντλερ) που θα της κλείσει ραντεβού με τον Τακ μέσω… ίντερνετ.

Η πρώτη συνάντηση της Λορίν με τον Τακ πηγαίνει καταπληκτικά και η συνέχεια υπόσχεται πολλά, το ίδιο βράδυ όμως γνωρίζει τον FDR, που γοητεύεται από το γεγονός ότι η Λορίν δεν του δίνει και πολλή σημασία και την πείθει να βγουν ένα ραντεβού, αγνοώντας ότι πρόκειται για το ίδιο κορίτσι που σαγήνευσε τον κολλητό του φίλο. Η Λορίν, από την άλλη, πετάει στα σύννεφα: από κει που νόμιζε ότι θα μείνει στο ράφι, την πολιορκούν δύο τέλειοι άνδρες. Το μόνο που μένει είναι να επιλέξει μεταξύ τους. Τι συμβαίνει όμως όταν οι υπερ-πράκτορες ανακαλύπτουν ότι κυνηγούν το ίδιο κορίτσι και κανένας από τους δύο δεν είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί; «Ας νικήσει ο καλύτερος», είναι η τελική φράση, και ο αγώνας – ή μάλλον ο πόλεμος – αρχίζει.

Μια γυναίκα…

«Είναι, νομίζω, η φαντασίωση κάθε γυναίκας να βλέπει δύο απίστευτους κούκλους να μαλώνουν για χάρη της», λέει η Ριζ Ουίδερσπουν, και προσθέτει: «Η Λορίν δεν ξέρει ότι ο Τακ και ο FDR είναι μυστικοί πράκτορες της CIA. Η ταινία μοιάζει να χωρίζεται στα δύο: ο δικός μου χαρακτήρας ανήκει σε μια κωμωδία, ενώ αυτοί του Κρις και του Τομ σε μια μεγάλη ταινία δράσης». Η Ουίδερσπουν όμως εκτίμησε και τις δύο (αντιφατικές) όψεις της Λορίν: «Στη δουλειά, η Λορίν είναι η πιο αποφασιστική γυναίκα του κόσμου, ενώ στα προσωπικά της η πιο αναποφάσιστη. Γι’ αυτό και νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν απόλυτα το δίλημμά της: Ο άντρας που διαλέγω είναι πραγματικά ο σωστός για μένα;»

…Δύο άντρες

Για το χαρακτήρα του FDR, ο σκηνοθέτης ήθελε έναν ηθοποιό που να μοιάζει κατεργάρης: κάποιον που να παραμένει αξιαγάπητος ακόμα κι όταν ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση – και τον βρήκε στο πρόσωπο του Κρις Πάιν. «Ο FDR είναι ένας ένας λάτρης του ωραίου, ένας αδηφάγος καταναλωτής εξαίσιων πραγμάτων: θα διαλέξει το καλύτερο ουίσκι, το ακριβό πούρο, καλοραμμένα κουστούμια, γρήγορα αμάξια και ωραίες γυναίκες, κι όχι απαραίτητα σ’ αυτή τη σειρά», λέει ο Πάιν. «Λατρεύει τη δουλειά του κατασκόπου και όταν ήταν μικρός έβλεπε ταινίες με τον Τζέιμς Μποντ, κι έλεγε: Αυτό θα το κάνω κι εγώ, όταν μεγαλώσω. Τα πάντα στη ζωή του FDR είναι εύκολα κι επιφανειακά».

Αντίθετα, ο Τακ είναι της σοβαρής σχολής. Είναι ενδιαφέρων, βαθύς και περίπλοκος. Όσο ο FDR απολαμβάνει τη διονυσιακή πλευρά της ζωής του κατασκόπου των πέντε ηπείρων, ο Τακ έχει υπαρξιακές ανησυχίες. Ο Τομ Χάρντι ήταν ιδανικός για το ρόλο του Τακ, καθώς πέρα από την εντυπωσιακή εμφάνιση, προσδίδει αγγλική ευαισθησία και μια πολυδιάστατη ανάγνωση του χαρακτήρα. Οι δημιουργοί της ταινίας ενθουσιάστηκαν μαζί του όταν τον είδαν στο “Inception”. «Ο Τομ είχε όλα όσα ζητούσαμε», σχολιάζει ο σεναριογράφος και παραγωγός Σάιμον Κίνμπεργκ. «Το χιούμορ του είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό του Κρις, και αποπνέει μια αύρα κινδύνου, που ήταν πολύ σημαντικό γι’ αυτόν το χαρακτήρα.

Τέλος, δουλεύει πολύ με το σώμα και ταυτόχρονα αναδεικνύει τον περίπλοκο χαρακτήρα». Και συμπληρώνει, «Ο Τομ είναι ένας ηθοποιός που λατρεύει τις προκλήσεις. Είχε παίξει σε δράματα, καθώς και σε σημαντικές ταινίες δράσης, γι’ αυτό και το χιούμορ και η διασκέδαση στο “This Means War” ήταν τα στοιχεία-πρόκληση για εκείνον σ’ αυτή την ταινία». Ο Τομ Χάρντι συμφωνεί ότι αυτή η ταινία ήταν πολύ διαφορετική από όσες έχει συμμετάσχει μέχρι τώρα.  «Η κωμωδία αυτή καθαυτή δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Νόμιζα ότι θα ήταν εξαιρετικά απλή, αλλά τελικά αναθεώρησα: ήταν από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχω κάνει στη ζωή μου. Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων γι’ αυτή την εμπειρία. Συν τοις άλλοις, το να δουλέψεις με τη Ριζ είναι σαν να κάνεις masterclass  στην κωμωδία».

Trivia: Προκειμένου οι δύο πρωταγωνιστές να είναι πιστευτοί ως σουπερ-κατάσκοποι της CIA, πέρασαν από εξαντλητική εκπαίδευση κάτω από τις οδηγίες ενός αληθινού στρατιωτικού εκπαιδευτή με μεγάλη εμπειρία σε πολεμικές επιχειρήσεις, του Πολ Μορίς.

Trivia: Ανάμεσα σ’ άλλα τους εκπαίδευσε στο χειρισμό όπλων και στη μάχη σώμα με σώμα.

Trivia: Ο σκηνογράφος Μάρτιν Λέινγκ και η ομάδα του έκαναν ειδική έρευνα πάνω στα όπλα που χρησιμοποιεί η CIA και τα ξανασχεδίασαν, δημιουργώντας μια νέα γενιά φανταστικών hi-tech γκάτζετ!

Trivia: Η εργένικη φωλιά του Κρις Πάιν έπρεπε να αποπνέει τα εξωτικά και ακριβά γούστα του FDR. Για το λόγο αυτό βρήκαν ένα διαμέρισμα στο Βανκούβερ, που διέθετε εσωτερική πισίνα με γυάλινο πυθμένα. Όταν ο σκηνογράφος έδειξε το διαμέρισμα στον σκηνοθέτη, είχε φροντίσει να βρίσκεται μέσα στην πισίνα μια όμορφη κοπέλα με μπικίνι. Ο σκηνοθέτης συμφώνησε αμέσως…

Trivia: Ένας από τους παραγωγούς της ταινίας είναι ο διάσημος ηθοποιός Γουίλ Σμιθ (“Men In Black”, “Ali”, “The Pursuit Of Happyness”).

Στις 23 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα