Αγωγή 150.000 δολάρια κατά της Katy Perry – Χρησιμοποίησε φωτογραφία παπαράτσι χωρίς την άδειά του

Αγωγή 150.000 δολάρια κατά της Katy Perry – Χρησιμοποίησε φωτογραφία παπαράτσι χωρίς την άδειά του
Katy Perry σε συναυλία της 11 Οκτώβρη, 2019 AP

Η διάσημη τραγουδίστρια είχε αναρτήσει το 2016 στο Instagram μια φωτογραφία στην οποία ήταν ντυμένη Χίλαρι Κλίντον.

Η Katy Perry είναι η νέα διασημότητα σε βάρος της οποίας ασκείται αγωγή, επειδή ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία της από τον φακό παπαράτσι.

Σύμφωνα με το Blast, η Katy Perry οδηγείται σε δίκη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο από το φωτογραφικό πρακτορείο Backgrid, επειδή δημοσίευσε φωτογραφία της, στην οποία είναι ντυμενη Χίλαρι Κλίντον σε ένα πάρτι Χάλογουιν το 2016.

Το πρακτορείο κατέθεσε αγωγή σε βάρος της τραγουδίστριας, η οποία μοιράστηκε το στιγμιότυπο στον λογαριασμό της στο Instagram της στις 29 Οκτωβρίου 2016 και ζητά 150.000 δολάρια για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Το Backgrid ανέφερε ότι επιχείρησε να επιλύσει τη διαφορά εξωδικαστικά με διαπραγματεύσεις με τους αντιπροσώπους της από τον Ιούλιο του 2017.

Στα δικαστικά έγγραφα του φωτογραφικού πρακτορείου αναφέρεται: “Ωστόσο, οι εναγόμενοι δεν κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν άδεια χρήσης της φωτογραφίας από τον φωτογράφο του Backgrid, ακόμη και μετά την επισήμανσή τους ότι το Backgrid έχει την κυριότητα”.

“Οι εναγόμενοι χρησιμοποίησαν και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τη φωτογραφία χωρίς άδεια ή εξουσιοδότηση από το Backgrid και αφού γνώριζαν την παράβαση” σημειώνεται.

Σύμφωνα με τον νόμο για τα πνευματικά δικαιώματα ο φωτογράφος διατηρεί τα δικαιώματα της φωτογραφίας, εκτός αν τα έχει παραχωρήσει σε κάποιο τρίτο μέρος, όπως το πρακτορείο του ή ο εργοδότης του.

Ανάλογα νομικά προβλήματα έχουν αντιμετωπίσει η Ariana Grande, ο Justin Bieber και η Gigi Hadid.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα