Angus Cloud: Τα προβλήματα ψυχικής υγείας και η απώλεια του πατέρα του λίγες ημέρες πριν τον θάνατό του

Angus Cloud: Τα προβλήματα ψυχικής υγείας και η απώλεια του πατέρα του λίγες ημέρες πριν τον θάνατό του
Ο Angus Cloud στο πάρτι του Vanity Fair στα Όσκαρ 2022 Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File

Σοκ προκάλεσε ο θάνατος του Angus Cloud, που έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στο "Euphoria" σε ηλικία 25 ετών. Η πορεία μέχρι το "Euphoria" και το σοβαρό ατύχημα σε ηλικία 14 ετών.

Παγκόσμια θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του Angus Cloud, του νεαρού ηθοποιού, ο οποίος αγαπήθηκε μέσα από τον ρόλο στο δράμα της HBO Euphoria” και έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, σε ηλικία μόλις 25 ετών.

Συντετριμμένη η οικογένειά του αποχαιρέτησε τον νεαρό ηθοποιό, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είπε το τελευταίο αντίο στον πατέρα του και σύμφωνα με τους οικείους του, “πάλευε πολύ με αυτή την απώλεια”.

Πριν από δύο εβδομάδες μάλιστα, ο Cloud δημοσίευσε μια φωτογραφία του πατέρα του στο Instagram γράφοντας: “miss u breh”.

Η μόνη παρηγοριά είναι ότι τώρα “ξανασυναντήθηκε με τον μπαμπά του, ο οποίος ήταν ο καλύτερος φίλος του“, ανέφεραν σε δήλωση τους, η οποία καταλήγει: “Ο Angus είχε μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη του με τα προβλήματα ψυχικής υγείας και ελπίζουμε ότι ο θάνατός του μπορεί να είναι μια υπενθύμιση σε άλλους ότι δεν είναι μόνοι και δεν πρέπει να το παλέψουν μόνοι τους στη σιωπή”.

Ο Cloud είχε παίξει δευτερεύοντες ρόλους σε δύο ταινίες, το North Hollywood και το The Line και είχε εμφανιστεί σε μουσικά βίντεο για καλλιτέχνες όπως οι Becky G, Karol G και Juice WRLD. Ωστόσο, η φήμη του εκτοξεύτηκε παγκοσμίως όταν υποδύθηκε τον ρόλο του εμπόρου ναρκωτικών Fezco “Fez” O’Neill.

Αν και ο ίδιος είχε σπουδάσει στο Oakland School of the Arts δεν είχε σκοπό να ασχοληθεί με την υποκριτική, ενώ χαρακτηριστικό ήταν πως όταν ο casting director του “Euphoria” τον εντόπισε, εκείνος εργαζόταν σε ένα εστιατόριο στο Μπρούκλιν.

Από εκείνη τη στιγμή ο Cloud είδε τις μετοχές του να ανεβαίνουν, ενώ μάλιστα όπως αναφέρει το Hollywood Reporter, ο ρόλος του ήταν να πεθάνει στην πρώτη σεζόν της σειράς και να μην συνεχίσει στην επόμενη, όμως ο δημιουργός της Σαμ Λέβινσον άλλαξε γνώμη.

Ο “Fezco” όχι μόνο δεν “πέθανε” αλλά είδε και τον ρόλο του να διευρύνεται στη δεύτερη σεζόν, η οποία άνοιξε με μια αναδρομή στην αρχή της ιστορίας ξεδιπλώνοντας τις πτυχές ενός χαρακτήρα που εξελίχθηκε σε άγκυρα μέσα στο δράμα της Rue (Zendaya) και των φίλων της .

“Απλώς εκτίμησε αυτό που έκανα, οπότε συνέχισε τον ρόλο μου”, είχε δηλώσει ο Cloud για τον Λέβινσον, χωρίς να κρύψει τον ενθουσιασμό του.

Μιλώντας στο περιοδικό GQ το 2019, ο Cloud περιέγραψε τη διαδικασία ενσάρκωσης του ρόλου του στο “Euphoria” ως “ένα διαφορετικό είδος σκληρού” από άλλα πράγματα που είχε κάνει: “Δεν τρέχω από εδώ και από εκεί, αλλά είναι όλο εσωτερικό. Πρέπει να μείνεις συγκεντρωμένος, να είσαι στο σωστό σημείο. Η υποκριτική παίρνει πολλά από σένα, θα ήμουν ‘στραγγισμένος’, αλλά καθόμουν εκεί και έπαιζα”.

Είχε γλιτώσει τον θάνατο από θαύμα

Το 2013 ο Angus Cloud απέφυγε οριακά τον θάνατο, όταν έπεσε μέσα σε λάκκο σε ηλικία 14 ετών.

Από την πτώση του ο νεαρός ηθοποιός υπέστη εγκεφαλική βλάβη ενώ από το περιστατικό η ομιλία του έγινε πιο αργή.

Πέρυσι, μιλώντας στο Variety για το ατύχημά του, αποκάλυψε ότι έφυγε από μία παρέα με φίλους που περπατούσαν στο κέντρο του Όκλαντ, όπου μεγάλωσε και περπατώντας μόνος του στο σκοτάδι δεν είδε τον λάκκο που βρισκόταν μπροστά του παρά μόνο όταν έπεσε μέσα σε αυτόν.

“Ξύπνησα 12 ώρες αργότερα στον πάτο”, είπε. “Ήμουν παγιδευμένος. Τελικά ανέβηκα μετά – δεν ξέρω μετά από πόση ώρα. Ήταν πολύ δύσκολο να βγω έξω, γιατί το κρανίο μου ήταν σπασμένο, αλλά το δέρμα μου όχι, οπότε όλη η αιμορραγία ήταν εσωτερική, πιέζοντας τον εγκέφαλό μου. Αλλά δεν θα με έβρισκαν εκεί κάτω. Βρήκα τον εαυτό μου. Ή με βρήκε ο Θεός, όπως θέλετε πείτε το”, είχε δηλώσει.

Μέχρι στιγμής η αιτία του θανάτου του δεν έχει γίνει γνωστή.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα