Αντίνοος Αλμπάνης: “Έναν χρόνο πιο μακριά από τον εφιάλτη” – Το μήνυμα για τον καρκίνο

Διαβάζεται σε 2'
Αντίνοος Αλμπάνης
Αντίνοος Αλμπάνης PAPADAKIS PRESS

Η ανάρτηση του Αντίνοου Αλμπάνη στο Instagra και οι δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

Το δικό του μήνυμα για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου έστειλε ο γνωστός ηθοποιός Αντίνοος Αλμπάνης, μέσω ανάρτησής του στο Instagram, αλλά και με δηλώσεις του σε πρωινή εκπομπή.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης είχε έρθει αντιμέτωπος με τον καρκίνο το 2019 και βγήκε νικητής, ενώ έχει μιλήσει πολλές φορές για την περιπέτειά του, για τους ογκολογικούς ασθενείς και για την σημασία της πρόληψης.

Η ανάρτηση του Αντίνοου Αλμπάνη για τον καρκίνο

Την Κυριακή (04/02) δημοσίευσε μια φωτογραφία του με ξυρισμένο κεφάλι και έγραψε χαρακτηριστικά:

έναν χρόνο πιο μακριά
από τον εφιάλτη που διαλύει τη ζωή

για να μη χρειαστεί
κι εσύ να δεις την αντοχή
να ξυπνά στη σκιά της αρρώστιας
εξετάσου*

δε θα το κάνει
κανείς για σένα

* 40% των περιπτώσεων καρκίνου στην Ε.Ε.
μπορούν να προληφθούν
** 68000 νέες διαγνώσεις ετησίως μόνο στη χώρα μας
*** 33000 θάνατοι κάθε χρόνο στην Ελλάδα”.

Αντίνοος Αλμπάνης: Κανένας δε θα νοιαστεί για εμάς, εμείς οι ίδιοι πρέπει να εξεταζόμαστε

Έπειτα, μιλώντας στην εκπομπή “Ακόμα δεν είδες τίποτα” σημείωσε: «Η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα όχι γιορτής, αλλά ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, μια μέρα για να μιλήσουμε λίγο για τον καρκίνο ανοιχτά και να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι η πρόληψη σώζει ζωές. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτήν τη διαδρομή που λέγεται καρκίνος. Οι άνθρωποι δεν έχουνε καταλάβει ακόμα και σήμερα ότι όσο πιο νωρίς εντοπίσουν τη νόσο, τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες να επιβιώσουν. Είναι μια πολύ σκληρή αρρώστια η οποία ταλαιπωρεί πάρα πολύ κόσμο. (…) Κανένας δε θα νοιαστεί για εμάς, εμείς οι ίδιοι πρέπει να εξεταζόμαστε».

Όπως είπε ο ίδιος: «Όταν μπαίνεις σε αυτήν τη διαδικασία προσπαθείς να είσαι αισιόδοξος αλλά δεν τα καταφέρνεις πάντα. Η διαδικασία των θεραπειών, όσο και αν εξελίσσονται, είναι επίπονη. Αυτό που μας ταλαιπώρησε, είναι τα θεραπευτικά σχήματα και όχι τόσο ο καρκίνος αυτός καθαυτός. (…) Όσο απομακρύνομαι από τη μέρα μηδέν, φεύγει και ο φόβος που έχω και οι δυσάρεστες αναμνήσεις και ξαναγεννιέται μέσα μου η ελπίδα μου για ζωή».

Ο ίδιος έκλεισε με μια παράκληση: «Απευθύνω έκκληση στους ανθρώπους να βοηθήσουν τους ογκολογικούς ασθενείς, γιατί το έχουν πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα