Δημήτρης Παπανώτας: “Οι βεδουίνοι της πολιτικής με έφαγαν. Ευχαριστώ, καλή χώνεψη”

Διαβάζεται σε 4'
Δημήτρης Παπανώτας
Δημήτρης Παπανώτας Glomex/Alpha

“Είχα σκεφτεί να παραιτηθώ πριν ανακοινώσει ο Κασσελάκης τη διαγραφή μου” δήλωσε ο Δημήτρης Παπανώτας, στον απόηχο της εξαίρεσής του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μια θέση διαφορετική απ’ αυτήν που τον έχουμε συνηθίσει βρέθηκε ο Δημήτρης Παπανώτας στην εκπομπή “Happy Day” το πρωί της Παρασκευής (19/04), λίγες ώρες μετά από τη διαγραφή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης χθες, Πέμπτη (18/04), έθεσε εκτός ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ τον Δημήτρη Παπανώτα, μετά από τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, στις οποίες έκανε λόγο για “υστερία” των γυναικών που παλεύουν για τα δικαιώματά τους.

Μιλώντας ως καλεσμένος στην Σταματίνα Τσιμτσιλή, ο Δημήτρης Παπανώτας, που μέχρι πρότινος βρισκόταν μαζί της στο πάνελ, είπε αρχικά για τα συναισθήματά του: “Οι άνθρωποι της τηλεόρασης γνωρίζουμε πολύ καλά, όποια κι αν είναι τα συναισθήματά μας να φοράμε το χαμόγελό μας. Θα μείνω σ’ αυτή την τακτική, διότι δεν θέλω να κάνω τη χάρη σε αυτούς που με απογοήτευσαν. Να καταλάβουν ότι μαζί με εμένα απογοήτευσαν πάρα πολύ κόσμο. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κόσμο για τα μηνύματα συμπαράστασης που μου έστειλαν και τους χιλιάδες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ”.

“Μου έκανε εντύπωση που έβλεπα το πρωί σε έναν τηλεοπτικό σταθμό, που έχει και το πρωτότυπο υλικό της δήλωσής μου, να λένε ότι “δεν μπορεί να μιλάει ο κύριος Παπανώτας για κοπτοραπτική”, διότι εμείς έχουμε τη δήλωση και θα την παίξουμε. Και έπαιξαν τα 5 δευτερόλεπτα από τα 5 λεπτά με φλασιά, δηλαδή είναι μονταρισμένα, είναι δύο κομμάτια ενωμένα. Κοροϊδεύουν τον κόσμο μπροστά στα μάτια του και αυτό είναι απαράδεκτο είπε αναφερόμενος στην εκπομπή του ΣΚΑΙ “Σήμερα”.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Παπανώτας σημείωσε: “Εγώ μπήκα σε αυτό το “παιχνίδι” μόνος μου. Μπήκα ως ιδεαλιστής της Αριστεράς, ως Ευρωπαίος αριστερός ο οποίος βλέπει έναν κίνδυνο για την Ευρώπη, που είναι το σπίτι μας. Μόνος μου μπήκα, μόνος μου έκανα τον αγώνα που έκανα, μόνος μου και με ενθουσιασμό είδα την στήριξη του κοινού. Δεν δέχθηκα συγχαρητήρια από κανέναν για τις επιδόσεις μου στις προκριματικές, εξέφρασα στα στελέχη του κόμματος την έκπληξή μου για τις εκλογές και δεν είδα πουθενά τον πρόεδρο, παρά μόνο σε μία εκδήλωση”.

Είχα σκεφτεί να παραιτηθώ και να γυρίσω στη δουλειά μου πριν ανακοινώσει ο Κασσελάκης τη διαγραφή μου υπογράμμισε ο ίδιος, αναφέροντας πως αυτό το μετέφερε και στην παρουσιάστρια, με εκείνη να επιβεβαιώνω: “Όντως, με πήρες και μου είπες πως δεν αντέχεις άλλο κι αν γίνεται να έρθεις στην εκπομπή, πριν γίνει η διαγραφή”.

“Δεν θα απαντήσω πολιτικά για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το κόμμα που πιστεύω” είπε, επίσης, ενώ ο Δημήτρης Παπανώτας σημείωσε: Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια στελέχη που εγώ υπερασπιζόμουν δημόσια, οι ίδιοι άνθρωποι τελικά μου έσκαβαν τον λάκκο και με έναν τρόπο απαράδεκτο. Δεν είμαι χθεσινός. Εκτίθεμαι 37 χρόνια καθημερινά στην τηλεόραση, είμαι από τους λίγους. Έχω καταθέσει τις απόψεις μου στην τηλεοπτική μου πορεία. Στις πολιτικές μου ομιλίες δε βρήκαν κάτι μεμπτό για να με κατηγορήσουν. Πήγαν στο χρονοντούλαπο και βρήκαν μια δήλωση, την οποία έκοψαν κι έραψαν στα μέτρα τους για να με κατηγορήσουν. Όμως υπάρχουν χιλιάδες δηλώσεις, εδώ που είμαστε 10 χρόνια, στηρίξαμε το metoo, στηρίξαμε την ίδια την κυρία Μπεκατώρου”.

“Όταν μίλησα με σένα και σου είπα ότι είμαι έτοιμος να αποχωρήσω, μίλησα και με τα κομματικά στελέχη . Τους είπα πως αν δεν έχουν τα κότσια να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις που θα δεχτώ, να παραιτηθώ. Οπότε ήταν ανήθικο που με απέπεμψαν, ενώ ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ από μόνος μου. Οι βεδουίνοι της πολιτικής με έφαγαν. Ευχαριστώ πολύ, καλή χώνεψη κατέληξε ο Δημήτρης Παπανώτας.

Όλη η συνέντευξη του Δημήτρη Παπανώτα στο “Happy Day”:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα