Έκκληση του Τζορτζ Κλούνεϊ: Μην δημοσιεύετε φωτογραφίες των παιδιών μας

Έκκληση του Τζορτζ Κλούνεϊ: Μην δημοσιεύετε φωτογραφίες των παιδιών μας
Οι Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ σε εκδήλωση 2021 Joel C Ryan/ap

Να μην δημοσιεύουν φωτογραφίες με τα πρόσωπα των παιδιών του, ηλικίας 4 ετών, ζητάει από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο γνωστός ηθοποιός σε ανοιχτή επιστολή του.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ απηύθυνε έκκληση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μην δημοσιεύουν φωτογραφίες με τα πρόσωπα των παιδιών του, ηλικίας 4 ετών, υπογραμμίζοντας τους φόβους του ότι οι δημόσιες φωτογραφίες θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Ο Κλούνεϊ, ο οποίος έχει αποκτήσει δίδυμα με τη σύζυγό του, τη δικηγόρο προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμάλ Κλούνεϊ, αναφέρει σε μια ανοικτή επιστολή προς τα ΜΜΕ πως έχει αποδεχθεί ότι «συχνά αδιάκριτες φωτογραφίες» αποτελούν μέρος του τιμήματος που θα έπρεπε να πληρώσει όντας διάσημος.

«Τα παιδιά μας δεν προχώρησαν σε τέτοιου είδους δέσμευση», τονίζει ο τιμηθείς με βραβείο Όσκαρ ηθοποιός, στην επιστολή.

Ο 60χρονος Κλούνεϊ είπε πως η εργασία της συζύγου του, στο πλαίσιο της οποίας χρειάζεται, μεταξύ άλλων, να αντιταχθεί σε εξτρεμιστικές οργανώσεις, σημαίνει πως το ζευγάρι πρέπει να λαμβάνει προφυλάξεις για να κρατήσει ασφαλή την οικογένειά του.

«Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, εάν κάποια έκδοση δημοσιεύει τα πρόσωπά τους στο εξώφυλλο. Δεν πουλήσαμε ποτέ ούτε μια φωτογραφία των παιδιών μας, δεν έχουμε λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν έχουμε αναρτήσει ποτέ φωτογραφίες, διότι αν το κάναμε αυτό, θα έθετε τη ζωή τους σε κίνδυνο».

«Δεν πρόκειται για έναν παρανοϊκό κίνδυνο, αλλά για θέματα του πραγματικού κόσμου, με συνέπειες πραγματικού κόσμου», τονίζει ο Αμερικανός πρωταγωνιστής.

Η Αμάλ Κλούνεϊ έχει αναλάβει μεταξύ άλλων την υπεράσπιση θυμάτων θηριωδιών στο Ιράκ και έχει εργαστεί με τα Ηνωμένα Έθνη σε έρευνες για τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα