Ελένη Ράντου: Συγκινεί η ανάρτησή της για την άνοια – “Τον χάνεις όλο και περισσότερο κάθε μέρα”

Ελένη Ράντου: Συγκινεί η ανάρτησή της για την άνοια – “Τον χάνεις όλο και περισσότερο κάθε μέρα”
Ελένη Ράντου PAPADAKIS PRESS

Η γνωστή ηθοποιός Ελένη Ράντου έκανε μια ανάρτηση στο Facebook, με αφορμή τον Σεπτέμβριο, που έχει καθιερωθεί ως ο Παγκόσμιος Μήνας της νόσου Αλτσχάιμερ. Τι έγραψε.

Σε μια συγκινητική ανάρτηση, με αφορμή τον Παγκόσμιο Μήνα της νόσου Αλτσχάιμερ, προχώρησε η Ελένη Ράντου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Ο Σεπτέμβριος έχει καθιερωθεί ως ο Παγκόσμιος Μήνας της νόσου Αλτσχάιμερ (στις 21 Σεπτεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ) και κάθε χρόνο διοργανώνονται εκστρατείες από τους σχετικούς φορείς για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την άρση του στίγματος και της παραπληροφόρησης που περιβάλλει την άνοια.

Η δημοφιλής ηθοποιός, έγραψε ορισμένα λόγια για το πώς η άνοια και το Αλτσχάιμερ επηρεάζουν τον ίδιο τον ασθενή, αλλά τους δικούς του ανθρώπους. Στα σχόλια, αρκετοί από τους ακόλουθούς της μοιράστηκαν τη δική τους εμπειρία.

Η ανάρτηση της Ελένης Ράντου

Κάποιος είπε κάποτε ότι όταν αγαπάς κάποιον με άνοια τον χάνεις όλο και περισσότερο κάθε μέρα. Πότε διαγνώσκονται, πότε περνάνε από διαφορετικά στάδια, πότε χρειάζονται θεραπεία και πότε πεθαίνουν. Αυτό λέγεται «απώλεια Ambigua». Δεν θα ευχόμουν άνοια σε κανέναν. Καθώς ο εγκέφαλος πεθαίνει αργά, αλλάζει σωματικά και τελικά ξεχνά ποιοι είναι οι αγαπημένοι τους. Μπορεί να καταλήξουν να είναι κατάκοιτοι χωρίς να κινούνται και να μην τρώνε ή να πίνουν.

Θα υπάρχουν άνθρωποι που θα κάνουν scroll με αυτή την ανάρτηση γιατί η άνοια δεν τους έχει αγγίξει. Μπορεί να μην ξέρουν πώς είναι να έχεις ένα αγαπημένο πρόσωπο που πάλεψε ή πολεμάει την άνοια. Για να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο για αυτή τη σκληρή ασθένεια, θα ήθελα οι φίλοι μου να βάλουν αυτό στη σελίδα τους σήμερα.

Κρατήστε το δάχτυλο στη δημοσίευση για αντιγραφή και επικόλληση στο χρονολόγιό σας. Ευχαριστώ όλους όσους (είχαν) φίλους ή συγγενείς που ζουν με άνοια. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ σε όλους τους πρόθυμους να το δημοσιεύσουν στο χρονολόγιό τους για την εβδομάδα ευαισθητοποίησης για το Αλτσχάιμερ“.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα