Γιάννης Μπέζος: Η αυστηρότητα, η απάντηση στις κριτικές και η τηλεοπτική εικόνα που τον “εγκλώβισε”

Διαβάζεται σε 3'
Γιάννης Μπέζος
Γιάννης Μπέζος glomex

Ο Γιάννης Μπέζος κάθισε σήμερα στον καναπέ του “Στούντιο 4” και μίλησε για το θέατρο και την υποκριτική και απαντά στις κριτικές που γίνονται για εκείνον.

Καλεσμένος της εκπομπής “Στούντιο 4” στην ΕΡΤ βρέθηκε ο Γιάννης Μπέζος το μεσημέρι της Πέμπτης (14/03).

Ο γνωστός ηθοποιός, με αφορμή την παράσταση “Αινιγματικές Παραλλαγές” στην οποία πρωταγωνιστεί, μίλησε για την παράσταση ενώ ερωτηθείς για το αν το sold out προσθέτει ένα έξτρα άγχος και πίεση στους ηθοποιούς, ο Γιάννης Μπέζος σχολίασε μεταξύ άλλων πως “το θέατρο και η υποκριτική είναι χάος, μην ακούτε την εύκολη κριτική που γίνεται από διάφορους που τα ξέρουν όλα, εγώ που κάνω αυτή τη δουλειά 45 χρόνια δεν ξέρω τίποτα! Προσπαθώ κάθε φορά και κάθα μέρα ανακαλύπτεις κάτι που μπορεί να μην το έχει ανακαλύψει ούτε ο ίδιος ο συγγραφέας”.

Μίλησε στη συνέχεια και για την κριτική αλλά και πώς τη διαχειρίζεται ο ίδιος, κάνοντας μία σύγκριση με τις κριτικές που γράφονταν στο παρελθόν.

“Αν ανατρέξετε σε παλιές κριτικές, έγραφα τέρατα και για μεγάλες επιτυχίες. Για παράδειγμα, όταν παίχτηκε το Άξιον Εστί του Θεοδωράκη ή όταν παίχτηκαν οι Όρνιθες του Καρόλου Κουν, θα πεθάνετε στο γέλιο. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν οι συμπάθειες, οι εμπάθειες… όπως υπάρχουν και πολύ καλές κριτικές σε πράγματα που δεν τα χάιδεψε ο χρόνος καθόλου. Αυτά όλα στερούνται σοβαρότητας”, είπε αρχικά ο Γιάννης Μπέζος προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν παρακολουθεί τις κριτικές.

Μπορεί ο καθένας να γράψει ό,τι θέλει. Εγώ αναφέρομαι στους θεατές. Δεν με ενδιαφέρει τι θα γράψει ο καθένας είναι δικαίωμά του, όπως και δικό μου δικαίωμα να το πάρω στα σοβαρά. Αλλά πρέπει να πάρω πολύ στα σοβαρά όταν βγαίνω εγώ στη σκηνή ή την οθόνη, αυτό είναι δική μου ευθύνη”.

O Γιάννης Μπέζος παραδέχθηκε πως είναι πάρα πολύ αυστηρός, κυρίως για τον εαυτό του αλλά και με τους συνεργάτες του, ενώ σε ερώτηση για το αν έχει παρεξηγηθεί λόγω αυτού, απάντησε θετικά και σχολίασε πως ευτυχώς που παρεξηγήθηκε αφού, όπως είπε, είναι αυθεντικά αυστηρός.

“Δεν είμαι γιαλατζί, είμαι κανονικός αυστηρός. Δηλαδή, είμαι απαιτητικός πρωτίστως από τον εαυτό μου και δευτερευόντως από τους συνεργάτες, διότι αναφερόμαστε στο κοινό. Από τη στιγμή που ο θεατής μας φέρνει το μεροκάματό του στο θέατρο, είμαι πάρα πάρα πολύ υπεύθυνος για το τι θα παρουσιάσουμε”, εξήγησε.

Τέλος, με διάθεση για αυτοκριτική αναφέρθηκε στις επαγγελματικές αποτυχίες του αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για αυτές, όταν συμβαίνουν, ενώ παραδέχθηκε πως η τηλεοπτική του εικόνα τον εγκλώβισε και του έκανε κακό στο θέατρο, ειδικά στις αρχές της καριέρας του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα