Η δήλωση της Ρένιας Λουϊζίδου που “σπάει” το ταμπού γύρω από την εμμηνόπαυση

Διαβάζεται σε 2'
louizidou
Ρένια Λουϊζίδου Papadakis Press

Στο “κεφάλαιο” εμμηνόπαυση αναφέρθηκε η Ρένια Λουϊζίδου μιλώντας για τα ταμπού γύρω από αυτό και πώς αντιμετωπίζει η κοινωνία τις γυναίκες.

Η Ρένια Λουϊζίδου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (22/12) στην εκπομπή “Super Katerina” και η ηθοποιός αναφέρθηκε στην επαγγελματική της πορεία και τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά “Φόνοι στο Καμπαναριό”, ενώ μίλησε και για το “κεφάλαιο” εμμηνόπαυση και το ταμπού γύρω από αυτό.

Υποδυόμενη στην κωμική σειρά του Alpha την “Αδελφή Αρσινόη”, η Ρένια Λουϊζίδου μίλησε για τον ρόλο της σχολιάζοντας μεταξύ άλλων πως “το ράσο ήταν περίεργη εμπειρία, έχει ένα είδος ελευθερίας και συγκέντρωσης” και σχολίασε πως θα ήθελε η σειρά να συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν.

Με αφορμή παλαιότερες δηλώσεις της για την εμμηνόπαυση, η Ρένια Λουϊζίδου αναφέρθηκε ξανά στο θέμα, λέγοντας πως υπάρχει ένα ταμπού γύρω από αυτό, ενώ ιδιαίτερα σκληρή είναι και η αντιμετώπιση των γυναικών από την κοινωνία.

Όταν ήμουν μικρό κοριτσάκι, δεν έλεγες καν ότι είσαι αδιάθετη ή ότι έχεις περίοδο. Αυτό σιγά-σιγά μπήκε μέσα στην ατζέντα, αργότερα μπήκαν και τα θέματα εγκυμοσύνης. Σιγά-σιγά θα μπει και αυτό που είναι το τελευταίο στάδιο για μία γυναίκα. Αργούν τα πράγματα αλλά γίνονται στο τέλος”, δήλωσε η ηθοποιός και πρόσθεσε πως υπάρχει ταμπού.

Η κοινωνία μια γυναίκα σε εμμηνόπαυση τη θεωρεί προϊόν που έληξε στο σούπερ μάρκετ. Η μία με την άλλη θα πρέπει να πάρουμε τα πράγματα πιο ψύχραιμα και να εμφανιστούμε σαν αυτό που πραγματικά είμαστε”, κατέληξε η ίδια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα