Μιμή Ντενίση: Γιατί διαφωνεί με τη διαδικτυακή προβολή θεατρικών παραστάσεων

Μιμή Ντενίση: Γιατί διαφωνεί με τη διαδικτυακή προβολή θεατρικών παραστάσεων
H Μιμή Ντενίση Eurokinissi

H Μιμή Ντενίση με μια ανάρτηση της εξηγεί τους λόγους για τους οποίους είναι αντίθετη με το ανέβασμα των παραστάσεων της στο διαδίκτυο.

Την αντίθεσή της στην προβολή θεατρικών παραστάσεων μέσω του διαδικτύου εξέφρασε με μια ανάρτησή της στο Instagram η Μιμή Ντενίση. Η online προβολή μαγνητοσκοπημένων παραστάσεων είναι μια πρακτική που ακολούθησαν αρκετά θέατρα και οργανισμοί προκειμένου να εμψυχώσουν και να ψυχαγωγήσουν όλους όσους μένουν σπίτι για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Η ηθοποιός υποστήριξε ότι η μαγεία του θεάτρου έχει να κάνει με την σχέση ηθοποιού και θεατή καθώς και ότι οι θεατρικές παραστάσεις δε γυρίζονται με κινηματογραφικό τρόπο, άρα «δε δείχνουν καλές».

Η Μιμή Ντενίση στην ανάρτησή της στέκεται και στο ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων, σημειώνοντας πως πρέπει «να μάθουμε να τα σεβόμαστε σε αυτή τη χώρα.

Αναλυτικά η ανάρτησή της:

«Μια μεγάλη κουβέντα βλέπω έχει αρχίσει στα ΜΜΕ για το αν πρέπει να παίζονται οι παραστάσεις διαδικτυακά. Εγώ λοιπόν λέω όχι. Καταλαβαίνω πως πολλοί θέλουν να προσφέρουν ψυχαγωγία στον κόσμο αλλά υπάρχουν ατελείωτες σειρές και ταινίες που κυκλοφορούν νόμιμα φυσικά και καλύπτουν αυτή την ανάγκη. Η μαγεία του θεάτρου έχει να κάνει με την σχέση ηθοποιού – θεατή…

Οι παραστάσεις δεν δείχνουν ποτέ καλές έτσι όπως γυρίζονται. Είναι άλλα τα φώτα του θεάτρου, άλλο το παίξιμο, άλλο το timing. Θα έπρεπε κατ’ εμέ αν ειναι να παιχτούν διαδικτυακά να έχουν γυριστεί ειδικά…κινηματογραφικά. Και επιπλέον είναι άδικο για τους ηθοποιούς του θεάτρου… είναι που είναι τόσο δύσκολο και επισφαλές σαν επάγγελμα, μην το αποτελειώσουμε!! Και επίσης βλέπω ανησυχητικά φαινόμενα πειρατείας… όπως αυτό που έγινε με την Ευτυχία… Και κάποιοι το υπερασπίζονται κιόλας!!!

Τα πνευματικά δικαιώματα πρέπει να μάθουμε να τα σεβόμαστε σε αυτήν τη χώρα, όπως και όλους τους καλλιτέχνες και παραγωγούς που πασχίζουν για ένα ψηλό επίπεδο σε εποχές τόσο δύσκολες!! Ας μην τα αντικαταστήσουμε όλα με το internet».

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα