Πάνος Βλάχος: Η απάντηση στα περί “προτροπής σε φόνο” – “Κάνω απόπειρα τέχνης”

Διαβάζεται σε 3'
Πάνος Βλάχος
Πάνος Βλάχος glomex

Ο Πάνος Βλάχος μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τον στίχο “μέσα σ’ ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε” δηλώνει πως δεν θα σταματήσει ούτε στιγμή να λέει και να τραγουδάει αυτό που πιστεύει.

Μετά από σωρεία αντιδράσεων, αναρτήσεις επί αναρτήσεων και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε να εμφανίζεται αποφασισμένος και να εκφράζει την πρόθεσή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τον στίχο “μέσα σ’ ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε“, ο Πάνος Βλάχος πήρε θέση για όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες και δήλωσε πως δεν θα σταματήσει να χρησιμοποιεί την τέχνη του.

Μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση, ο Πάνος Βλάχος ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν θέλει το κακό αυτών των ανθρώπων (σ.σ. του Άδωνι Γεωργιάδη και του Άρη Πορτοσάλτε), αντιθέτως δήλωσε πως θέλει το καλό τους.

“Είναι αστείο μόνο και μόνο που το συζητάμε. Το μόνο που θέλω είναι να είναι καλά οι άνθρωποι, να τους συμβούν τόσο καλά πράγματα που να αλλάξουν απόψεις, να αλλάξουν ιδεολογίες, το επίπεδο της ενσυναίσθησής τους, τον τρόπο που γίνεται η προπαγάνδα, τον τρόπο που προσφέρουν κάτι σε αυτό τον τόπο. Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν σκέφτηκα ποτέ, ούτε έγραψα ποτέ κάτι για να γίνει προτροπή σε βία, ούτε σκέψη βίας. Όποιος παρακολουθεί τόσα χρόνια τι γράφω -και να μη με παρακολουθεί δεν πειράζει- θα δει ότι είμαι κόντρα στη βία. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με αυτούς τους ανθρώπους. Το τραγούδι αυτό, το “Τούτ’ Οι Μπάτσοι Που ‘ρθαν Τώρα” το λέω εδώ και ένα χρόνο, από τη μέρα εκείνη που έγιναν τα Τέμπη“, είπε αρχικά και πρόσθεσε:

“Η αγανάκτηση που είχα για το τι συνέβαινε εκείνο το διάστημα και πώς καλύπτονται τα πράγματα και πώς ο ένας υποστήριζε τον άλλον και ήταν ουσιαστικά στο ίδιο σακί, στην ίδια κατάσταση και παράφρασα αυτόν τον στίχο. Ένα χρόνο τώρα λέγεται αυτό το πράγμα”.

Ο γνωστός καλλιτέχνης έστρεψε τα βέλη του και προς τα ΜΜΕ, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν γραφτεί και ακουστεί πολλά για εκείνον, με τον ίδιο να τονίζει πως δεν θα μπει σε καμία αντιπαράθεση.

Δεν μπορώ εγώ να έχω αντίλογο ίσο με αυτόν που έχετε εσείς προς εμένα και στην εικόνα που φτιάχνετε, ούτε στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε την οικογένειά μου, ούτε εμένα, γιατί δεν με γνωρίζετε και καλά κάνετε και δεν με γνωρίζετε. Ούτε κανένας σημαντικός άνθρωπος είμαι, ούτε τίποτα. Δεν έχω κανένα σκοπό να έρθω σε debate με εσάς. Έχετε χρόνο να φτιάξετε την εικόνα μου και την εικόνα της οικογένειάς μου και των ανθρώπων μου όπως νομίζετε, κάντε ό,τι θέλετε, αλλά εγώ δεν πρόκειται να μπω σε αυτή τη διαδικασία“, είπε ο Πάνος Βλάχος.

Τέλος, ξεκαθάρισε: “Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ την τέχνη μου και να λέω τα πράγματα που με ικανοποιούν ιδεολογικά και ψυχικά. Δεν πρόκειται να σταματήσω ούτε στιγμή να λέω αυτό που πιστεύω, να το τραγουδάω, είτε έχει αξία είτε δεν έχει. Δεν πειράζω. Κάνω απόπειρα τέχνης. Το τραγούδι αυτό το λέω εδώ και έναν χρόνο”.

Σε ερώτηση μάλιστα για το αν θα συνεχίσει να λέει το συγκεκριμένο τραγούδι, ο Πάνος Βλάχος απάντησε πως αυτό είναι δικό του καλλιτεχνικό ζήτημα, ενώ αναρωτήθηκε για ποιο λόγο στοχευμένα θεωρήθηκε ότι υπάρχει περίπτωση ο ίδιος να θέλει το κακό των δύο συγκεκριμένων προσώπων.

“Των ανθρώπων που διαφωνώ θέλω το καλό. Κάνω πράγματα που θέλω να τους εμπεριέχουν”, είπε κλείνοντας.

Οι δηλώσεις του Πάνου Βλάχου:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα