Πορτοσάλτε: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για τον στίχο του Βλάχου – “Προτρέπει να με δολοφονήσουν;”

Διαβάζεται σε 3'
Άρης Πορτοσάλτε
Άρης Πορτοσάλτε glomex

Την πρόθεσή του να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του Πάνου Βλάχου για τον στίχο “μέσα σε έναν σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε” εξέφρασε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ.

Κανένα χιούμορ ή σάτιρα δεν είδε ο Άρης Πορτοσάλτε στον στίχο του Πάνου Βλάχου “μέσα σε έναν σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε που τραγούδησε ο καλλιτέχνης κατά τη διάρκεια συναυλίας στην οποία συμμετείχε στη Θεσσαλονίκη, αλλά προτροπή σε φόνο κάνοντας γνωστή την πρόθεσή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του ηθοποιού και τραγουδιστή.

Μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Άρης Πορτοσάλτε ανέφερε αρχικά πως “χιούμορ με προτροπή σε φόνο δεν υπάρχει, διάλογο με υποκινητή βίας δεν ανοίγεις. Τα περαιτέρω θα τα βρούμε ενώπιον της Δικαιοσύνης”, τονίζοντας ότι “είναι αναχρονιστικό να λέμε ότι η βία είναι μαμή της ιστορίας”.

Ένας προτρέπει να με δολοφονήσουν και θα μείνω άπραγος; Θα πάμε με μήνυση και αγωγή και ό,τι άλλο προβλέπεται. Θα ακούω πρώτα από όλα εγώ και η οικογένειά μου… εγώ εδώ δολοφονούμαι για τις απόψεις μου; Ο μοναδικός κριτής που αναγνωρίζω είναι ο Θεός και η επί γης δικαιοσύνη. Θα έρθει κάποιος και θα πει ‘δολοφονήστε αυτόν‘ και θα τον αφήνουμε έτσι και δεν θα πάμε στη δικαιοσύνη;  Ποιος είναι αυτός; Είναι ευθεία στοχοποίηση […] Είναι αναχρονιστικό να λέμε ότι ‘η βία είναι μαμή της ιστορίας’. Η τραγωδία είναι ότι την ώρα που ο άνθρωπος αυτός παρακινεί και προτρέπει σε φόνο, ένα κομμάτι της νεολαίας μας ψυχαγωγείται από τη δολοφονία. Από κάτω χτυπάνε παλαμάκια, κρατάνε τέμπο σε αυτό τον υποτιθέμενο καλλιτέχνη. Ακούγεται ένας στίχος που έχει προτροπή σε φόνο”, είπε στη συνέχεια ο δημοσιογράφος, ο οποίος έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως κάνει κριτική σε πολιτικά πρόσωπα και λέει τις απόψεις και τις ιδέες του.

Θα πρέπει να παίρνω άδεια για να λέω τις απόψεις μου; Να έρχεται ένας διοικητής της Αριστεράς και να του λέω τι θα πω κάθε μέρα”, ανέφερε ο Άρης Πορτοσάλτε.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Πάνος Βλάχος παρουσιάστηκε, κατά τη διάρκεια συναυλίας στην οποία συμμετείχε στη Θεσσαλονίκη, να τραγουδά τον στίχο: “μέσα σε έναν σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε”, αναφερόμενος στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και στον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.

Το σχετικό βίντεο, που δημοσιεύτηκε στα social media προκάλεσε τις αντιδράσεις τους, με τον καλλιτέχνη να προχωρά σε μία μάλλον διευκρινιστική ανάρτηση, λέγοντας πως “οι στίχοι και η τέχνη μου δεν έχουν σκοπό να υποκινήσουν τη βία. Δεν είναι το χιούμορ και η σάτιρα που γεννούν τη βία. Βάλτε με και εμένα μέσα στον σάκο. Ίσως έτσι να έρθουμε πιο κοντά“.

Η ανάρτηση του Πάνου Βλάχου

INSTAGRAM

Τί κρίμα! Ο Πάνος Βλάχος είναι ένας πράγματι ταλαντούχος ηθοποιός ο οποίος όμως θεώρησε εξυπνάδα να τραγουδήσει από σκηνής αυτό, δηλ ‘να μας βάλουν εμένα και τον Άρη Πορτοσάλτε σε ένα σάκο…’ δηλ. να μας σκοτώσουν;;; Και αυτό λέγεται χιούμορ; Και αν αύριο ένας τρελός όντως το κάνει; Τί θα λέει ο κ. Βλάχος στις οικογένειές μας “ζητώ συγγνώμη;”. Κρίμα κρίμα κύριε Βλάχε!“, έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο δίκτυο X/Twitter.

“Καλησπέρα. Ξέρετε ποιοι είναι αυτοί; Θα ήθελα πληροφορίες”, σχολίασε από την πλευρά του ο Άρης Πορτοσάλτε.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα