Πώς η Βασιλική Τρουφάκου αποδόμησε με μία φράση την άποψη πως η γυναικοκτονία είναι απλά ανθρωποκτονία

Διαβάζεται σε 3'
troufakou
Βασιλική Τρουφάκου glomex

Η Βασιλική Τρουφάκου βρέθηκε καλεσμένη στο “Night Out” και μίλησε για τον σεξισμό και τον μισογυνισμό στον χώρο της υποκριτικής αλλά και γιατί είναι απαραίτητο να αναγνωριστεί ο όρος γυναικοκτονία.

Τη Βασιλική Τρουφάκου υποδέχθηκε στο “Night Out” της Δευτέρας (18/12) ο Θεοχάρης Ιωαννίδης και η ηθοποιός αναφέρθηκε στο νέο της επαγγελματικό βήμα, στην απώλεια που τη σημάδεψε αλλά και στον σεξισμό που υπάρχει παντού γύρω μας.

Η ίδια πρωταγωνιστεί στη νέα μεγάλη παραγωγή του MEGA, “Famagusta” και μιλώντας για τον ρόλο της και τον χαρακτήρα της σειράς που κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2024 και είναι εμπνευσμένη από την τραγωδία της Κύπρου, είπε: “Όταν διάβασα τις αφηγήσεις από αληθινές μαρτυρίες στο σενάριο, πήρα τηλέφωνο τον Αντρέα Γεωργίου και του είπα θα ραγίσουν οι οθόνες”.

Η ηθοποιός έθιξε και το θέμα του σεξισμού και μισογυνισμού που παρατηρείται στην κοινωνία μας, αναφέροντας πως πρόκειται για ένστικτο, ενώ αποκάλυψε πως έχει χάσει δουλειά η ίδια επειδή διεκδίκησε πράγματα.

“Ο μισογυνισμός είναι το πρόβλημα που υπάρχει παντού. Υπάρχει μέσα μου και μέσα σου, σε όλους. Είμαστε πιο καχύποπτοι όταν θα μιλήσουμε για μία γυναίκα ή όταν μία γυναίκα μιλάει, είμαστε πιο επικριτικοί, θα τη διορθώσουμε πιο εύκολα. Είναι ένστικτο αυτό. Σε μία πρόβα πιο εύκολα θα αρχίσουν να διορθώνουν εμένα παρά τον άρρεν συνάδελφο. Επίσης όταν μία γυναίκα λέει τη γνώμη της ή είναι δυναμική είναι η “σκύλα”, η “δύσκολη”, ενώ στον άντρα όλα αυτά είναι χαρίσματα. Έχει αποχρώσεις και μέγεθος”, είπε αρχικά η ηθοποιός.

Στη συνέχεια, η Βασιλική Τρουφάκου σχολίασε τα κακώς κείμενα του επαγγέλματός της, καθώς όπως είπε, “πας να κλείσεις μια δουλειά και λένε να κλείσουν πρώτα οι άντρες. Και εννοούμε να κλείσουν τα λεφτά τους, τους ρόλους τους, όλα. Θρίλερ, άστο. Σηκώνω ανάστημα αλλά έχω βρεθεί στο στόχαστρο επειδή έχω διεκδικήσει πράγματα. Έχω χάσει και δουλειά“.

Τέλος, με αφορμή και την τελευταία γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα αναφέρθηκε στο ζήτημα εξηγώντας γιατί η ελληνική κοινωνία αδυνατεί να δεχθεί τον όρο.

Για να φτιάξεις ένα πρόβλημα πρέπει πρώτα να αναγνωρίσεις ότι υπάρχει. Μέχρι πέρυσι συζητούσαμε αν υπάρχει γυναικοκτονία. Βρε παιδιά βρείτε τα νούμερα. Μας σφάζουνε σαν τα κουνέλια στα σπίτια… Και ακόμα κάποιοι δεν το δέχονται, η συντηρητική πτέρυγα δεν το δέχεται, λένε ανθρωποκτονία. Ναι άνθρωποι είμαστε, κατάλαβα τι θες να πεις κύριε βλάκα αλλά είναι διαφορετικά τα νούμερα. Μπορεί η ενδοοικογενειακή βία να τύχει και από γυναίκα σε άνδρα, αλλά είναι πολύ πιο σπάνιο. Οι γυναίκες πεθαίνουν μέσα στα σπίτια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα