Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Η αλήθεια για το βίντεο που φαίνεται να φωνάζει σε φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές

Διαβάζεται σε 2'
Ρόμπερτ Ντε Νίρο
Ρόμπερτ Ντε Νίρο RCF/THE MEGA AGENCY/VISUALHELLAS.GR

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά από βίντεο στο οποίο φαίνεται ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο να φωνάζει σε διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων με τα διαδικτυακά τρολ να υποστηρίζουν πως υποστηρίζει το Ισραήλ.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από χθες, Τετάρτη (01/05) βίντεο στο οποίο φαίνεται ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο να φωνάζει σε πλήθος φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών με αφορμή τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς.

Το βίντεο αναδημοσιεύτηκε από διάφορους φιλοϊσραηλινούς λογαριασμούς που υποτίτλισαν τον διάλογο του Ντε Νίρο ισχυριζόμενοι πως ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός υποστηρίζει το Ισραήλ.

Ωστόσο, η αλήθεια απέχει πολύ, αφού σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Σταν Ρόζενφιλντ, ο ηθοποιός έκανε πρόβες για μία νεά σειρά του Netflix.

“Αυτό που είδαμε ήταν λανθασμένες αναφορές ότι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δήθεν φώναζε σε μια ομάδα αντι-ισραηλινών διαδηλωτών”, δήλωσε ο Ρόζενφιλντ και πρόσθεσε:

Οι ατάκες του Ντε Νίρο ήταν 100% σενάριο. Το βίντεο ήταν ένα μικρό απόσπασμα από μια σκηνή πρόβας από τη σειρά του Netflix ‘Zero Day’ που γυριζόταν στους δρόμους της Νέας Υόρκης, στις 27 Απριλίου, όπου ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Ντε Νίρο αντιμετωπίζει μια ομάδα (όλοι πληρωμένοι κομπάρσοι). Κάποιο αντέγραψε τη συγκεκριμένη σκηνή και κατασκεύασε ένα εντελώς διαφορετικό νόημα”.

Στο βίντεο ακούγεται ο Ντε Νίρο να φωνάζει “αυτό δεν είναι ταινία, είναι αληθινό! Αυτό είναι επικίνδυνο και λένε ότι θα το ξανακάνουν! Ξανά! Δεν το θέλετε αυτό. Κανείς μας δεν το θέλει αυτό. Έλα τώρα. Ας σοβαρευτούμε όλοι“.

Δείτε το επίμαχο βίντεο

Τα λεγόμενα του εκπροσώπου του ηθοποιού επιβεβαίωσε και το Netflix αναφέροντας ότι η ομιλία του Ντε Νίρο προέρχεται από το σενάριο της σειράς και δεν σχετίζεται με διαδηλώσεις ως απάντηση στη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης.

Ρόμπερτ Ντε Νίρο
Ρόμπερτ Ντε Νίρο RCF/THE MEGA AGENCY/VISUALHELLAS.GR

Στη σειρά “Zero Day”, ο Ντε Νίρο υποδύεται έναν πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος βγαίνει από τη σύνταξη για να ηγηθεί μιας επιτροπής που ερευνά μια πιθανή παγκόσμια κρίση – μια σοβαρή κυβερνοεπίθεση. Στη σειρά συμπρωταγωνιστούν οι: Jesse Plemons, Lizzy Caplan, Joan Allen, Connie Britton, Matthew Modine και Angela Bassett.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα