Ρένος Χαραλαμπίδης για “Φτηνά Τσιγάρα”: Έκλαιγα έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδιά μου

Διαβάζεται σε 2'
Ρένος Χαραλαμπίδης
Ρένος Χαραλαμπίδης Papadakis Press

Το παράδοξο με την ταινία “Φτηνά τσιγάρα” εξήγησε στον Νίκο Χατζηνικολάου ο γνωστός ηθοποιός, Ρένος Χαραλαμπίδης.

Καλεσμένος του “Ενώπιος Ενωπίω” και του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν, το βράδυ της Πέμπτης, ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ο οποίος παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε, μεταξύ άλλων, για την ταινία “Φτηνά τσιγάρα”, που “έφαγαν μόνο ξύλο εκείνη την εποχή”, όπως είπε στην αρχή, για να διηγηθεί στη συνέχεια:

“Ένα αστεράκι πήρα. Θριάμβευσε όμως 20 ολόκληρα χρόνια αργότερα και εδώ έχουμε ένα παράδοξο. Έφταιξα εγώ. Ο Ντέιβιντ Μπάουι έχει πει ένα πολύ ωραίο: «Και 10′ πιο μπροστά να ‘σαι από την εποχή σου, έχεις χάσει το timing». Ήμουν λίγο πιο προχωρημένος από ότι έπρεπε το 1999. Κανείς δεν είχε κάτι εναντίον μου, είδαν την ταινία οι κριτικοί, μου έβαλαν ένα αστεράκι και κάτι κουτάκια και η ταινία πέρασε στο ντούκου».

Εν συνεχεία πρόσθεσε: “Είχα όμως την θεϊκή τύχη της ψηφιακής επανάστασης! Ήρθε το Youtube. Το 1999 ήμουν έξω από την εποχή μου και δεν «μύρισα» και καλά την εποχή. Δηλαδή να θυμηθούμε ότι το ’99 ήμασταν με τα λεφτά και τα λοιπά οπότε μια ρομαντική ιστορία αγάπης ήταν κάτι εκτός εποχής. Έλα όμως που η μοίρα, γιατί πιστεύω στην μοίρα όπως και στην τύχη που είναι διαφορετικά πράγματα, είχε άλλα σχέδια για την ταινία αυτή. Όταν κυκλοφόρησε, έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες και θέλω να το πω αυτό για τους νέους δημιουργούς”.

Και κατέληξε: “Το μήνυμα ήταν ότι αυτός ο κινηματογράφος δεν ενδιαφέρει και εγκατέλειψα τα σχέδια μου. Έκανα πιο εμπορικό κινηματογράφο, όπως τα «4 μαύρα κοστούμια» που ήταν μια μεγάλη εμπορική επιτυχία και την «Καρδιά του κτήνους» σε ένα μυθιστόρημα του Πέτρου Τατσόπουλου, αλλά δεν ήταν τα Φτηνά Τσιγάρα. Εγκατέλειψα τον κινηματογράφο αυτόν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα