Σακίρα: Οι εισαγγελείς απέσυραν τη δεύτερη έρευνα για φοροδιαφυγή

Διαβάζεται σε 1'
Σακίρα: Οι εισαγγελείς απέσυραν τη δεύτερη έρευνα για φοροδιαφυγή
AP Photo/Joan Mateu Parra

Στο αρχείο η έρευνα για άλλη υπόθεση φοροδιαφυγής της Σακίρα, η οποία κατηγορήθηκε για χρέη ύψους 6,7 εκατ. ευρώ σε φόρους εισοδήματος στην Ισπανία.

Ευχάριστη εξέλιξη για τους νομικούς μπελάδες της Σακίρα, αφού οι ισπανικές εισαγγελικές αρχές πρότειναν στον ανακριτή να βάλει στο αρχείο μια δεύτερη έρευνα για υπόθεση φοροδιαφυγής.

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια βρίσκεται υπό έρευνα για φερόμενη φοροδιαφυγή 6,7 εκατομμυρίων ευρώ στα εισοδήματά της το 2018 μέσω offshore εταιρείας. Η ίδια έχει αρνηθεί την κατηγορία.

Την Τετάρτη, οι εισαγγελείς του Δημοσίου, οι οποίοι είχαν προβάλει αρχικά τις κατηγορίες, ανέφεραν ότι “δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία” για ένα πιθανό φορολογικό αδίκημα.

Πλέον, εναπόκειται στον ανακριτή να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει την έρευνα και ενδεχομένως να προτείνει την εκδίκαση ή την απόρριψη της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται πως σε άλλη υπόθεση, η Σακίρα είχε συμφωνήσει με τους εισαγγελείς προκειμένου να καταβάλει 14,5 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους στην ισπανική κυβέρνηση για τα έτη μεταξύ 2012 και 2014, χρονική περίοδο κατά την οποία η Σακίρα δήλωσε ότι δεν ζούσε στην Ισπανία, αλλά στις Μπαχάμες.

Ωστόσο, οι ισπανικές αρχές υποστήριξαν πως η τραγουδίστρια “προσποιήθηκε” πως ζούσε στο εξωτερικό για να αποφύγει τους φόρους, καθώς το 2011 η σχέση της με τον Gerard Pique έγινε δημόσια και η ίδια μετακόμισε στην Ισπανία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα