Σεργουλόπουλος: “Στη Βουλή ακούστηκαν πράγματα που ήταν σχεδόν μηνύσιμα”

Διαβάζεται σε 2'
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος στα θεωρεία της Βουλής κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος στα θεωρεία της Βουλής κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Μέσα σε μόλις ένα λεπτό ο Φώτης Σεργουλόπουλος “τα είπε όλα” για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο. “Πλέον υπάρχει ένας νόμος που προστατεύει όλα αυτά τα παιδιά”, είπε αναφερόμενος στα ανήλικα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Στη συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αναφέρθηκε ο παρουσιαστής της εκπομπής “Πρωίαν σε είδον”, Φώτης Σεργουλόπουλος, το πρωί της Παρασκευής (16/2).

“Χτες, στο κοινοβούλιο ακούστηκαν πολύ προσβλητικά και κακοποιητικά σχόλια. Ακούστηκαν και απόψεις, οι οποίες ήταν απολύτως σεβαστές. Αλλά υπήρχαν και πράγματα που ακούστηκαν, τα οποία ήταν σχεδόν μηνύσιμα”, είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο ίδιος επέμεινε στη σημασία του εν λόγω νομοσχεδίου για όλα τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και κυρίως για τα παιδιά, που από αόρατα γίνονται πλέον ορατά.

“Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι το πιο σπουδαίο πράγμα που αισθάνομαι είναι ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να μας βλέπουν και να μας ακούν παιδιά. Τα οποία ζουν σε ένα περιβάλλον που δεν μπορούν να εκφραστούν. Zουν σε μία επαρχία που άκουγαν τις καμπάνες των εκκλησιών τρομακτικές, να χτυπούν εναντίον τους. Να μνημονεύσουμε και τα παιδιά που αυτοκτόνησαν, διότι αισθάνονταν διαφορετικά. Κι αυτή τη στιγμή αυτά τα παιδιά πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχει ένας νόμος του κράτους που τα αναγνωρίζει“, σημείωσε.

“Δεν είμαι μόνο εγώ και ο Καπουτζίδης”

Δεν είμαι μόνο εγώ και ο Καπουτζίδης που βγαίνουμε και μιλάμε για τα δικαιώματά μας, είναι το ίδιο το κράτος που νομιμοποιεί και αναγνωρίζει τη σχέση των ομόφυλων ζευγαριών και βάσει αυτής μπορούν αυτά τα παιδιά να αισθάνονται ελεύθερα να εκφραστούν και ότι υπάρχει ένας νόμος που τα καλύπτει”, πρόσθεσε.

“Είμαστε εδώ, ανοιχτά και είμαστε αυτοί που είμαστε. Και αυτά τα παιδιά έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη να ακούσουν μία τέτοια κουβέντα”, κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φώτης Σεργουλόπουλος βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (15/2) στα θεωρεία της Βουλής, απ’ όπου παρακολούθησε τη συζήτηση για την ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου. Μαζί του ήταν και ο Γιώργος Καπουτζίδης, καθώς και άλλα άτομα από τον χώρο του πολιτισμού και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Πρόκειται για δύο πρόσωπα που έχουν μιλήσει ανοιχτά για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, ενώ ο Φώτης Σεργουλόπουλος είναι ήδη πατέρας ενός παιδιού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα