Σεξιστικές δηλώσεις Τριαντάφυλλου: “Ήξεραν τι μου άρεσε, οπότε ντύνονταν ανάλογα”

Σεξιστικές δηλώσεις Τριαντάφυλλου: “Ήξεραν τι μου άρεσε, οπότε ντύνονταν ανάλογα”
Τριαντάφυλλος PAPADAKIS PRESS

Ο Τριαντάφυλλος ρωτήθηκε για το αν παίζει ρόλο το ντύσιμο μιας γυναίκας, με τον ίδιο να απαντά για τις συντρόφους του: "Ήξεραν τι μου άρεσε, οπότε ντύνονταν ανάλογα. Μετά τους χωρισμούς, φορούσαν ό,τι ήθελαν".

Δηλώσεις στις κάμερες, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, πραγματοποίησε ο γνωστός τραγουδιστής Τριαντάφυλλος, ο οποίος μίλησε, μεταξύ άλλων, για το ντύσιμο των συντρόφων του.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου – και, μάλιστα, γυναίκας! – για το εάν παίζει ρόλο για τον ίδιο το ντύσιμο μιας γυναίκας, ο δημοφιλής καλλιτέχνης και πρώην παίκτης του Survivor, απάντησε: Παίζει πολύ ρόλο το ντύσιμο σε μια γυναίκα, εννοείται. Εμένα μ’ αρέσει το σικάτο στυλ. Δεν μου αρέσουν πολύ τα κοντά, τα τέτοια. Να υπάρχει αυτό το κάτι”.

Ο Τριαντάφυλλος, σε μια προσπάθειά του, ίσως, να μην φανούν σεξιστικές οι δηλώσεις του, προσπάθησε να του “ρίξει” πάνω του, ότι πρόκειται καθαρά για θέμα αισθητικής, ότι, δηλαδή, απλώς δεν αρέσουν στον ίδιο τα συγκεκριμένα ρούχα και προτιμά ένα άλλο “στυλ”.

Ωστόσο, δεν κατάφερε να το κρύψει πολύ καλά τον σεξισμό του, αφού οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων έγιναν ακόμη πιο “επιθετικές”, ρωτώντας τον “αν έχει χωρίσει ποτέ κάποια σύντροφό του”, με τον ίδιο να δείχνει τον πραγματικό του εαυτό, απαντώντας αυθόρμητα – και ανερυθρίαστα: Όχι, γιατί ήξεραν τι μου άρεσε, οπότε ντύνονταν ανάλογα. Μετά τους χωρισμούς, ντύνονταν κανονικότατα, όπως ήθελαν”.

Μάλιστα, στη συνέχεια παραδέχτηκε: “Ναι, κάποια στιγμή είχα κάνει παρατήρηση, γιατί όντως φορούσε κάτι πολύ κοντά, που εμένα δεν μου άρεσαν γενικά. Ένιωθα άβολα όταν μας κοιτούσαν. Γι’ αυτό, επειδή ένιωθα άβολα εγώ. Ήταν πολύ ωραία βέβαια, αλλά οκ, ως εκεί”.

Ο Τριαντάφυλλος δεν είναι ο μόνος που θεωρεί πως η σύντροφός του αποτελεί κτήμα του και έτσι μπορεί να της επιβάλλει τις προτιμήσεις του, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο την αυτοδιάθεσή της. Ούτε και ο μόνος άντρας που πιστεύει ότι με τον να φοράει η σύντροφός του κάτι κοντό ή σέξι, αποτελεί προσβολή για τον ίδιο και θίγει τον ανδρισμό του.

Εν έτει 2023, η λογική του “όταν είναι μαζί μου, θέλω να είναι σεμνή και όταν είναι μόνη της, ας κάνει ό,τι θέλει” καλά κρατεί και μαζί της η πατριαρχία, που αποφασίζει για τα σώματα, το ντύσιμο και τις επιλογές των γυναικών. Την ίδια στιγμή, το slut shaming συνεχίζεται ακάθεκτο, αφού αν μια γυναίκα είναι ντυμένη σέξι, αυτόματα σημαίνει πως είναι πουτ@ν@.

Εκεί, βρίσκει πάτημα και η κουλτούρα του βιασμού, η οποία διαιωνίζεται και ανατροφοδοτείται με τέτοιες αναχρονιστικές και μισογυνιστικές αντιλήψεις. Μετά από τόσους αγώνες και προσπάθειες για επίτευξη της έμφυλης ισότητας, όλο και κάποιος θα ρωτήσει “τι φορούσε;” το θύμα ενός βιασμού.

Και ευθύνη για αυτό, έχουν ο Τριαντάφυλλος και ο κάθε Τριαντάφυλλος που, όχι μόνο αναπαράγουν τα σεξιστικά στερεότυπα, αλλά τοποθετούνται και δημοσίως, εκφράζοντας τις πατριαρχικές απόψεις τους. Ευθύνη έχουν, φυσικά, και οι δημοσιογράφοι, που εξακολουθούν στην εποχή που ζούμε να απευθύνουν τέτοιου είδους ερωτήσεις.

Δεν ξέραμε να τους ρωτήσουμε τι θα φοράμε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα