Taylor Swift: Κυκλοφόρησαν γυμνές AI φωτογραφίες της – Έξαλλη η τραγουδίστρια

Διαβάζεται σε 2'
Taylor Swift
Taylor Swift AP

H Taylor Swift φέρεται να είναι έξαλλη με γυμνές φωτογραφίες της, που δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά

Ακατάλληλες φωτογραφίες της Taylor Swift, ο οποίες δημιουργήθηκαν με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πυροδοτώντας αντιδράσεις, ενώ πολλοί πολιτικοί στις ΗΠΑ ζητούν την ποινικοποίηση της πρακτικής αυτής.

Οι ψεύτικες φωτογραφίες της γνωστής ποπ σταρ κυκλοφόρησαν στο Twitter (Χ), αλλά και στο Telegram. Μάλιστα μια από τις πορνογραφικές εικόνες προβλήθηκε 47 εκατομμύρια φορές πριν τελικά κατέβει από τις πλατφόρμες.

Το Twitter (X) ανέφερε σε ανακοίνωσή σου σχετικά με το περιστατικό: ‘Οι ομάδες μας αφαιρούν ενεργά όλες τις εικόνες που εντοπίστηκαν και λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα κατά των λογαριασμών που ευθύνονται για την ανάρτησή τους”.

Η ίδια η Taylor Swift φέρεται να είναι «έξαλλη» με τις ψεύτικες εικόνες της που κυκλοφορούν ακόμη στο διαδίκτυο, ενώ σύμφωνα με τον Guardian και εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον συγκεκριμένου πορνογραφικού ιστότοπου που τις φιλοξενεί.

Η Yvette D. Clarke, Δημοκρατική βουλευτής της Νέας Υόρκης, έγραψε στην πλατφόρμα του Twitter: “Αυτό που συνέβη στην Taylor Swift δεν είναι κάτι καινούργιο.

Για χρόνια, οι γυναίκες ήταν στόχοι deepfakes χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Και με την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης, η δημιουργία deepfakes είναι ευκολότερη και φθηνότερη. Αυτό είναι ένα ζήτημα που θαυμαστές και μη της τραγουδίστριας θα πρέπει να συνεργαστούν μαζί για να το λύσουν”.

Ορισμένες πολιτείες στις ΗΠΑ έχουν τη δική τους νομοθεσία κατά των deepfakes, αλλά υπάρχει μια αυξανόμενη πίεση για την αλλαγή του νόμου σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα