Τομ Φορντ: Ο επικρατέστερος νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA)

Τομ Φορντ: Ο επικρατέστερος νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA)
Τομ Φορντ: Ο επικρατέστερος νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA) AP images

Ο Tom Ford φέρεται να είναι ο επικρατέστερος νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA).

Το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (Council of Fashion Designers of America) συνέρχεται την ερχόμενη Τρίτη για να αποφασίσει εάν ο Tom Ford (Τομ Φορντ) θα διαδεχθεί τη Diane von Furstenberg (Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ) στην προεδρία του οργανισμού, αναφέρει το WWD, επικαλούμενο ενημερωμένες για το θέμα πηγές.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχόλια από το CFDA.

Η γεννημένη στις Βρυξέλλες σχεδιάστρια μόδας Diane von Furstenberg, η οποία είναι γνωστή για την επινόηση του wrap dress (κρουαζέ φόρεμα) τη δεκαετία του ’70, ανέλαβε τα ηνία του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής πριν από 13 χρόνια, αμέσως μετά τη βράβευσή της για το συνολικό έργο της από τον οργανισμό.

Συνεργάζεται με τον διευθύνοντα σύμβουλο Στίβεν Κολμπ για την επίβλεψη πρότζεκτ όπως το CFDA / Vogue Fashion Fund, το οποίο στηρίζει αναδυόμενους σχεδιαστές μόδας με το ποσό των 400.000 δολ. και το Incubator Fashion CFBDA, το οποίο παρέχει χώρους για ατελιέ, επιχειρηματική καθοδήγηση, εκπαιδευτικά σεμινάρια και ευκαιρίες δικτύωσης σε ταλέντα της μόδας. Η θητεία της ως προέδρου έχει αναγνωριστεί για την επέκταση των δραστηριοτήτων και της επιρροής του οργανισμού.

Αν ο Τομ Φορντ αναλάβει την προεδρία θα συνεισφέρει στον οργανισμό με τη σημαντική διεθνή εμπειρία του.

Ως διευθυντής δημιουργικού του Gucci, ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας αναγέννησε το brand από τις στάχτες τη δεκαετία του 1990. Έχει επίσης διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη του ομίλου Gucci και στη συνένωση δυνάμεων με την Pinault-Printemps-Redoute, από την οποία αργότερα προέκυψε ο Kering, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους ειδών πολυτελείας στον κόσμο. Από το 2006 ο Φορντ αφιερώθηκε στο δικό του brand με γυναικεία και ανδρικά ρούχα γυαλιά, ρολόγια και προϊόντα ομορφιάς.

Εκτός από το έργο του στον χώρο της μόδας, ο Τομ Φορντ έχει επίσης εδραιωθεί ως σκηνοθέτης κινηματογραφικών ταινιών. Σκηνοθέτησε το « A Single Man» το 2009 και το Nocturnal Animals το 2016, ταινίες που ήταν υποψήφιες για Όσκαρ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα