Τομ Χανκς: Καταγγέλλει τη χρήση εικόνας του σε διαφήμιση μέσω AI – “Προσοχή!”

Διαβάζεται σε 1'
Τομ Χανκς
Τομ Χανκς AP IMAGES Evan Agostini/Invision

Ο δημοφιλής ηθοποιός Τομ Χανκς προειδοποίησε τους θαυμαστές του ότι μια διαφήμιση για οδοντιατρικό πρόγραμμα όπου φαίνεται να εμφανίζεται ο ίδιος, είναι ψεύτικη και δημιουργήθηκε με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Σε μια καταγγελτική ανάρτηση στα social media προχώρησε ο διάσημος ηθοποιός Τομ Χανκς, αναφέροντας πως η εικόνα του χρησιμοποιείται μέσω της τεχνητής νοημοσύνης σε διαφήμιση για οδοντιατρικό πρόγραμμα, χωρίς τη συναίνεσή του.

Συγκεκριμένα, ο 67χρονος ηθοποιός δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένα καρέ από βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ο ίδιος. Η εικόνα μοιάζει, όντως, να είναι ψεύτικη και να έχει δημιουργηθεί από υπολογιστή. Όπως έγραψε στην ανάρτησή του:

“Προσοχή! Υπάρχει ένα βίντεο εκεί έξω που προωθεί κάποιο οδοντιατρικό πρόγραμμα με μια έκδοση τεχνητής νοημοσύνης μου. Δεν έχω καμία σχέση με αυτό”.

Η ανάρτηση του Τομ Χανκς στο Instagram

Ο βραβευμένος με Όσκαρ έχει εκφράσει ανησυχίες στο παρελθόν για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, αν και δεν απέφυγε να εγκρίνει ψηφιακά τροποποιημένες εκδοχές του στον κινηματογράφο.

Η χριστουγεννιάτικη ταινία κινουμένων σχεδίων του 2004, “The Polar Express”, παρουσίαζε μια CGI έκδοση του Χανκς, ενώ σκηνές στις οποίες φαίνεται γερασμένος υπήρχαν και στην ταινία του 2022 “A Man Called Otto”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα