Βακούσης: Το ψέμα για την καταγωγή του και η συνεργασία με τον Λάνθιμο

Διαβάζεται σε 2'
Ο ηθοποιός Μανώλης Βακούσης
Ο ηθοποιός Μανώλης Βακούσης Caption/Glomex

Ο ηθοποιός Μάνος Βακούσης βρέθηκε καλεσμένος στο “Στούντιο 4”. Το μεγάλο ψέμα που αποκάλυψε και όσα είπε για τη συνεργασία του με τον Γιώργο Λάνθιμο.

Στον καναπέ του “Στούντιο 4” βρέθηκε σήμερα, Παρασκευή (22/3), ο καταξιωμένος ηθοποιός Μάνος Βακούσης, όπου, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε το ψέμα που έχει πει εδώ και χρόνια για την καταγωγή του αλλά και για τη συνεργασία του με τον Γιώργο Λάνθιμο.

Συγκεκριμένα, κληθείς να απαντήσει για τη μητέρα πατρίδα του Σαντορίνη, δήλωσε,

“Τώρα θα πρέπει να πω την αλήθεια αυτή τη φορά. Η καταγωγή μου από πάππου προς πάππου είναι Σαντορινιοί, Βαμβακούσης. Οι Βαμβακούσηδες ήταν πειρατές λένε, και φέρνανε το βαμβάκι με διάφορα κόλπα, κι έτσι έμεινε και σε εμάς. Εγώ όμως, από τις αφηγήσεις της μάνας μου, του πατέρα μου, των θείων μου κτλ, έκλεβα μνήμες.

Εγώ γεννήθηκα στην Αθήνα. Πήγα και στη Σαντορίνη, αλλά έχω πει το ιερό ψέμα ότι ‘γεννήθηκα εκεί, ότι έμεινα μέχρι τα έξι μου’.. Γιατί; Ήθελα να ζωντανέψω τις μνήμες της μάνας μου και του πατέρα μου που ήταν εκεί.

Κι έτσι, έμπαινα μέσα σε αυτό το θαύμα των εικόνων των γονιών μου και μετέφερα αυτή την ιστορία”.

Βακούσης για Λάνθιμο: “Είναι μάγος”

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Γιώργο Λάνθιμο για τις ανάγκες μιας διαφήμισης της Cosmote.

“Ήταν μία καταπληκτική διαφήμιση [..] Έχει μια μαγεία να οδηγεί τον ηθοποιό με μια μαγική κλωστή, σαν να θυμίζει λαβύρινθο [..] έχει ένα παράξενο στοιχείο εσωτερικά θηλυκό -αρσενικό είναι- αλλά που μπορεί και το χρησιμοποιεί για την έμπνευσή του. Είναι μάγος” περιέγραψε ο ηθοποιός και συμπλήρωσε.

“Μετά ξαναδούλεψα στο Εθνικό μαζί του, όπου με έβαλε να υπογράψω ένα προσωπικό χαρτί ότι δεν θα μιλήσω καθόλου στη σκηνοθεσία του. Τώρα δεν ξέρω γιατί έβαλε εμένα ειδικά να υπογράψω αυτό το χαρτί” είπε γελώντας ο κ. Βακούσης και συνέχισε,

“Είναι δωρικός, είναι Σπαρτιάτης, είναι αεικίνητος που κινείται. Όλη του η φιλοσοφία είναι μέσα από έναν ευγενικό τρόπο που αγγίζει την αίσθηση του τοπίου”.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα