Βίντεο απάτη με τη Φαίη Σκορδά – “Έχω πάθει σοκ”

Διαβάζεται σε 2'
Η Φαίη Σκορδά στο "Fay's Time"
Η Φαίη Σκορδά στο "Fay's Time" Caption/Glomex

Τι απαντά η παρουσιάστρια για το βίντεο απάτη που δημιουργήθηκε μέσω ΑΙ και κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

Σε ένα βίντεο που δημιουργήθηκε με πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) και στο οποίο πρωταγωνιστεί η Φαίη Σκορδά, αναφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης (21/3), η παρουσιάστρια της εκπομπής “Fay’s Time”, σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει ότι είναι απάτη.

“Θέλω να δούμε κάτι σοβαρό, που δεν συμβαίνει μόνο σε μένα αλλά και σε άλλα πρόσωπα που λόγω της δουλειάς τους έχουν μία δημόσια προβολή και αναγνωρισιμότητας. Συζητούσαμε και προχθές για την τεχνητή νοημοσύνη [..] και για το κατά πόσο μπορούν πλέον να σου βάλουν λόγια στο στόμα σου“, είπε αρχικά η Φαίη Σκορδά.

“Εδώ, λοιπόν, πήραν ένα απόσπασμα από μία συνέντευξη με έναν καλεσμένο διατροφολόγο και άλλαξαν και τα δικά μου λόγια και τα δικά του, αλλά χρησιμοποιούν όμως την ίδια φωνή. Δηλαδή νομίζει κάποιος ότι είναι δική μου αυτή η φωνή. Να πω ότι όλο αυτό είναι απάτη, είναι όλο fake, έχει δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη“, υπογράμμισε η παρουσιάστρια.

Στο εν λόγω fake βίντεο ακούγεται τόσο ο διατροφολόγος όσο και η παρουσιάστρια να αναφέρουν πως “μπορεί κανείς να χάσει βάρος χωρίς να πηγαίνει στο γυμναστήριο” και “χωρίς καν να βγουν από το σπίτι” ενώ το πραγματικό θέμα συζήτησης ήταν η διατροφική φροντίδα των γυναικών τους μήνες μετά την εγκυμοσύνη.

Να σημειωθεί ότι βλέποντας κανείς το βίντεο γίνεται γρήγορα αντιληπτό ότι πρόκειται για προϊόν ΑΙ, μιας καθώς η φωνή των συνομιλητών δεν συγχρονίζεται καθόλου με τα χείλη τους, ωστόσο, όπως τόνισε και η Φαίη Σκορδά “κάποιοι άνθρωποι δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με αυτή την τεχνολογία”.

“Έχω πάθει σοκ. Είναι και επικίνδυνο αυτό, γιατί πέρα από το οικονομικό είναι πια και θέμα υγείας. Σοκαριστικό”, είπε καταλήγοντας η παρουσιάστρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα