Βλαχοδημητρόπουλος: Το αεροπορικό ατύχημα στον Πάρνωνα – “Έβλεπα από “πάνω” τι έκαναν στο σώμα μου”

Διαβάζεται σε 4'
Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος
Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος Glomex/ΕΡΤ

Η συγκλονιστική περιγραφή του σκηνοθέτη Βασίλη Βλαχοδημητρόπουλου για το αεροπορικό ατύχημα στον Πάρνωνα το 1990. Τι είπε για Μπονάτσο, Χρονοπούλου, Βουγιουκλάκη, Παγκράτη.

Στην εκπομπή “Στούντιο 4” της ΕΡΤ φιλοξενήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (12/02) ο Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος, ο γνωστός σκηνοθέτης της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, που έχει αφήσει το στίγμα του στην καλλιτεχνική παραγωγή της χώρας μας.

Ο “Βλαχοτζίμ”, όπως τον φωνάζουν, μίλησε για τους σπουδαίους ηθοποιούς με τους οποίους συνεργάστηκε, για τα πρώτα χρόνια στην τηλεόραση, αλλά και για το αεροπορικό ατύχημα που τον συγκλόνισε και που του άλλαξε τη ζωή.

Αναφερόμενος στην πρώιμη φάση της τηλεόρασης και τις δυσκολίες που συνάντησε, περιέγραψε: “Πριν από τη μία εκπομπή, ήταν άλλη εκπομπή, και μετά άλλη και έπρεπε σε μηδέν χρόνο να αλλάξουμε σκηνικό. Αυτή ήταν η μαγκιά. Οι τίτλοι μίας εκπομπής – δεν ήταν όπως τώρα – ήταν μακέτες. Κάναμε χειροποίητη τηλεόραση. Τώρα πατάνε ένα κουμπάκι. Τότε δεν γινόταν“.

Ο Μπονάτσος, η Βουγιουκλάκη, η Χρονοπούλου και η Παγκράτη

Στη συνέχεια, μίλησε για τις μεγάλες συνεργασίες του, αναφέροντας διάφορα στοιχεία για τους ηθοποιούς με τους οποίους δούλεψε μαζί.

Στον Βλάσση Μπονάτσο στέλναμε την πυροσβεστική να τον φέρει, γιατί δεν ερχόταν ποτέ στην ώρα του. Δεν άνοιγε, κοιμόταν. Του χτύπαγαν από το μπαλκόνι, αυτό γινόταν συνέχεια. Ήξερες ότι αυτός είναι ο Βλάσσης” είπε χαρακτηριστικά.

Για την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τη Μαίρη Χρονοπούλου σημείωσε πως είχαν θέμα με την εικόνα τους. “Η Χρονοπούλου ήθελε να βγαίνει ωραία στο πρόσωπο, μου έλεγε “Βασίλη μου ξέρεις εσύ”. Κι εγώ έλεγα στους οπερατέρ, δυνατά, για να ακούει “Βάλτε το “Φίλτρο 3″ στο κοντινό της”. Μετά πήγε σε κάποιον που πουλούσε φίλτρα και έψαχνε το “Φίλτρο 3″ και πήρε δικό της και το είχε στην τσάντα της και όπου πήγαινε το έδινε” δήλωσε.

Όσο για την Ρένα Παγκράτη, είπε: “Ήταν ταλαντούχο πλάσμα, πολύ συνεργάσιμη, αλλά είχε ψυχολογικά προβλήματα. Το καταλαβαίναμε και πολλές φορές ερχόταν στο κοντρόλ ψιλοκλαμμένη για προσωπικά της θέματα. Την αγκαλιάζαμε, της δίναμε δύναμη. Αυτό έγινε προς το τέλος, στην αρχή ήταν τελείως διαφορετική”.

Το αεροπορικό ατύχημα στον Πάρνωνα

Επίσης, ο γνωστός σκηνοθέτης Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος περιέγραψε το συγκλονιστικό αεροπορικό ατύχημα που είχε μαζί με τον δημοσιογράφο Άγγελος Πυριόχο, στον Πάρνωνα, το 1990.

“Με αξίωσε ο Θεός να πάρω ένα αεροπλάνο, αλλά δεν με αξίωσε να το χαρώ. Βρήκαμε τον χρόνο και πήγαμε στη Σπάρτη. Όπως γυρίζαμε δεν έπιαναν οι ασύρματοι. Ο καιρός ήταν κακός. Φτάνοντας στον Πάρνωνα, ξεμπουκάρει μια νέφωση καταιγιδοφόρα, μας μπλοκάρει και μένουμε ακυβέρνητοι. Από εκείνη τη στιγμή μέχρι και που πέσαμε, δεν σκέφτεσαι τίποτα. Μετά σκέφτεσαι. Σκάσαμε σε κάτι βράχια και πεταχτήκαμε έξω. Έχασα τις αισθήσεις μου. Ευτυχώς που δεν φορούσαμε ζώνες, γιατί θα ήμασταν οι μισοί μέσα και οι μισοί έξω. Μας έψαχναν, δεν μας έβρισκαν” περιέγραψε ο γνωστός σκηνοθέτης.

“Εγώ “έφυγα”, πήγα προς τα πάνω. Τα είδα όλα. Είδα τα τούνελ, άκουσα τις μουσικές, δεν ήθελα να γυρίσω πίσω, έβλεπα από πάνω τι έκαναν στο σώμα μου. Την γλιτώσαμε και είμαστε εδώ μαζί σας. Έχω κάνει πρόβα για τον θάνατο. Μετά από αυτό, είδα ντοκιμαντέρ αμερικάνικα με εμπειρίες ανθρώπων τέτοιες και ήταν παρόμοιες” δήλωσε σε άλλο σημείο της αφήγησής του.

Και κατέληξε: “Μετά αρχίζεις μέσα σου και κάνεις διάφορες σκέψεις. Δεν θες να πειράξεις κανέναν, σκέφτεσαι ότι η ζωή είναι μικρή. Θεωρώ ότι καλώς έγινε. Μου έμαθε πολλά πράγματα, να αγαπάω περισσότερο τους ανθρώπους, να σκέφτομαι ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Ο γιατρός μου με συναρμολόγησε γιατί είχα 23 κατάγματα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα