Χρήστος Δάντης: Τι είπε για το “Ζάρι” και η ατάκα-έκπληξη για το “My number one”

Διαβάζεται σε 2'
Ο Χρήστος Δάντης στο "Στούντιο 4"
Ο Χρήστος Δάντης στο "Στούντιο 4" Caption/Glomex

Όσα είπε ο διάσημος μουσικός και συνθέτης, Χρήστος Δάντης, για το “Ζάρι”, τη Μαρίνα Σάττι και το “My Number One”.

 

Καλεσμένος στο “Στούντιο 4” της ΕΡΤ βρέθηκε σήμερα, Πέμπτη (21/3), ο διάσημος συνθέτης και μουσικός, Χρήστος Δάντης.

Μεταξύ άλλων κλήθηκε να σχολιάσει το “Ζάρι” της Μαρίνας Σάττι, το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό Eurovision 2024, τον ερχόμενο Μάιο.

“Κοιτάξτε, δεν ξέρουμε καλύτερα εμείς. Αυτό άκουσα ότι το έχουν γράψει 9 δημιουργοί, και οι δύο από αυτούς έχουν κερδίσει και Grammy ή ήταν υποψήφιοι, κάτι θα ξέρουν καλύτερα αυτοί”, είπε αρχικά.

“Πλέον η μουσική έχει αλλάξει. Η μουσική βασίζεται στο TikTok και στην πληροφορία των 30-40 δευτερολέπτων. Αυτό (σ.σ. το “Ζάρι”) έχει γύρω στα 4 με 5 hooks μέσα – hooks λέμε ό,τι μπορεί κάποιος να ‘πιαστεί’, να ‘κρεμαστεί’-. Για κάποιον που δεν ακούει σύγχρονη μουσική είναι περίεργο, ναι. Στην Ελλάδα είμαστε αντιρρησίες και στην Ελλάδα είμαστε και παλιακοί. Θέλουμε το παλιό”, πρόσθεσε, θυμίζοντας το “My Number One” της Έλενας Παπαρίζου, το οποίο κατέκτησε την πρώτη θέση στη Eurovision 2005 και στη δημιουργία του οποίου συνέβαλε και ο Χρήστος Δάντης.

“Αυτό μας κέρδισε, το έχουμε αφομοιώσει. Αλλά αυτό το πράγμα αν το στέλναμε φέτος στη Eurovision θα ήταν μία μπούρδα“, συμπλήρωσε.

“Έχει προχωρήσει η μουσική, έχει αλλάξει και πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσουμε ότι τα τραγούδια έχουν σημαιοφόρο. Ο σημαιοφόρος είναι η Μαρίνα Σάττι στην προκειμένη περίπτωση. Και αυτή είναι ένα πλάσμα, το οποίο σε κερδίζει με τη ματιά και με τη φωνή. Τραγουδάει απίστευτα, οι ικανότητές της είναι μοναδικές και πρέπει να το χωνέψουμε και να τη στείλουμε με την ευλογία και την ευχή μας”, ανέφερε.

Όσο για το “Ζάρι” είπε χαρακτηριστικά, τρελάθηκα, τρελάθηκα, παρακολουθώ βέβαια και τη σύγχρονη μουσική. Αν δεν παρακολουθείς τη σύγχρονη μουσική δεν θα σου αρέσει”.

Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα