Χρεοκόπησε η εταιρία παραγωγής της σειράς 'Το Νησί'

Χρεοκόπησε η εταιρία παραγωγής της σειράς 'Το Νησί'

Η TVE είχε αναλάβει την παραγωγή εκτός από την ξεχωριστή τηλεοπτική σειρά και σε εκπομπές όπως "Το Κόκκινο Δωμάτιο", "Άκρως Οικογενειακόν", "Δύο Ξένοι", αλλά και στο "ΑΜΑΝ τα καθάρματα"

Και επίσημα, με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, χρεοκόπησε η εταιρία που έχει αναλάβει την παραγωγή δεκάδων ελληνικών σειρών και εκπομπών της ελληνικής τηλεόρασης. Δεν είναι η πρώτη εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης της "ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία (TVE)" ή αλλιώς "STUDIO ΠΑΙΑΝΙΑΣ", όμως σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, αυτή τη φορά έγινε δεκτό το αίτημα και η εταιρία έβαλε οριστικά λουκέτο.

Στην ιστοσελίδα της εταιρίας που έχει βάλει την υπογραφή της στην ακριβότερη ίσως ελληνική τηλεοπτική παραγωγή, "Το Νησί", αλλά και σε άλλες επιτυχημένες σειρές όπως "Οι Μάγισσες της Σμύρνης", "Τα Μυστικά της Εδέμ", "Κόκκινο Δωμάτιο", "Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή;" κα.

ADVERTISING

Στην ιστοσελίδα της TVE, είναι αναρτημένοι οι ισολογισμοί από το 2012 ως και το 2015, όπου καταγράφονται ζημιές εκατομμυρίων ευρώ. Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που συνδέουν την πτώχευση με τη ναυαρχίδα της εταιρίας, τη σειρά "Το Νησί" η οποία και στοίχισε περί τα 4 εκατ. ευρώ, χρήματα που δεν κατάφεραν να αποσβεσθούν.

Η TVE και το 'μαύρο στην ΕΡΤ'

Το 2013 και μετά την απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά να ρίξει μαύρο στην ΕΡΤ, το νέο σχήμα δημόσιας τηλεόρασης με όνομα ΕΔΤ εξέπεμπε σήμα από το στούνιο της εταιρίας στην Παιανία. Η δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης τότε, Αναστασία Ζήγου έκανε λόγο για "προκλητική και πραξικοπηματική πράξη της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εκπομπή του μορφώματος της ΕΔΤ από το ιδιωτικό στούντιο της TVΕ".

Το γεγονός επιβεβαίωνε και ο πρώην Διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης, που εξέφραζε ερωτηματικά για τις συνθήκες υπό τις οποίες εκπέμπει η «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση», εξηγώντας τη διαδικασία με την οποία εκπέμπει η ΕΔΤ και τονίζοντας πως "η παραγωγή του σήματος γίνεται από τα τηλεοπτικά στούντιο της Παιανίας".

Το προφίλ της εταιρίας

Η «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (T.V.E.), όπως ήταν αρχικά το όνομα της εταιρίας, ιδρύθηκε το 1975, ενώ μετά από τροποποίηση του καταστατικού της, το 1998, διαμορφώθηκε σε «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία», με διακριτικό τίτλο «STUDIOS ΠΑΙΑΝΙΑΣ». Όπως αναφερόταν στο καταστατικό, σκοπό της ήταν:

α) η ίδρυση και εκμετάλλευση τηλεοπτικών - ηχοληπτικών συγκροτημάτων παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων, κινηματογραφικών ταινιών, ηλεκτρονικών πολυμέσων και λοιπών συναφών προϊόντων. Η κτήση, μίσθωση, εγκατάσταση, διαμόρφωση και εκμετάλλευση εργοστασίων και βιομηχανικών καταστημάτων - εγκαταστάσεων και πάσης φύσεως ακινήτων που είναι αναγκαία για την διεξαγωγή των εργασιών της εταιρείας και για την επέκταση αυτών,

β) η παραγωγή, εμπορία και διανομή στην ημεδαπή και στην αλλοδαπή τηλεοπτικών προγραμμάτων, οπτικοακουστικών πολυμέσων, κινηματογραφικών ταινιών και λοιπών συναφών ειδών,

γ) η εμπορία, εισαγωγή και εξαγωγή τηλεοπτικών και οπτικοακουστικών μηχανημάτων, ανταλλακτικών αυτών, υλικών που απαιτούνται για την παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων και κινηματογραφικών ταινιών και κάθέ είδος συναφών ειδών, δ) οι διαφημιστικές εργασίες και η παροχή κάθε είδους υπηρεσιών σε παραγωγούς τηλεοράσεως και κινηματογράφου και λοιπών οπτικοακουστικών μέσων,

ε) η αντιπροσώπευση ξένων οίκων και ημεδαπών, στ) η διενέργεια κάθε άλλης πράξεως που κατά περίπτωση θα μπορεί να συσχετιστεί ολικά ή μερικά με την πραγματοποίηση των πιο πάνω σκοπών που δεν κατονομάζεται ρητά και

ζ) η συμμετοχή σε άλλες, οιασδήποτε νομικής μορφής, εταιρείες και κοινοπραξίες που έχουν αντικείμενο εργασιών παρεμφερές προς τον σκοπό της εταιρείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τηλεόραση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Πρόδωσαν' το Μπογδάνο, χωρίς αποτέλεσμα στην τηλεθέαση

Ο ΣΚΑΙ 'έκλεψε' (πάλι) εικόνες από την ΕΡΤ. Η 'εκδίκηση' της δημόσιας τηλεόρασης

Σόλο η Σκορδά, χωρίς Λιάγκα, από Δευτέρα στο 'Πρωινό'

SHARE:

24Media Network