Εικονική έκρηξη του ηφαιστείου στη Σαντορίνη

Ο Δήμος Θήρας προετοιμάζει ένα μοναδικό υπερθέαμα που θα δώσει την αίσθηση πως το ηφαίστειο του νησιού "ξυπνά" και εκρήγνυται. Δείτε βίντεο με τα εντυπωσιακά στοιχεία της έκρηξης που άλλαξε την ιστορία της αρχαιότητας (vid)

Εικονική έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο, κάτι που αναμένεται να προσφέρει ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

Η έκρηξη θα γίνει με πυροτεχνήματα και ήδη η εταιρεία Γεωθήρα του Δήμου Θήρας προκήρυξε πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό για την προμήθεια υλικών (πυροτεχνήματα) και ανάθεση δράσης εκτέλεσης της εικονικής έκρηξης του ηφαιστείου με σφραγισμένες προσφορές. 

Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη, ο δήμος έχει  προϋπολογίσει δαπάνη  43.400 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο κτίριο διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης στη Μεσαριά Θήρας (κάτω από το Ι.Κ.Α. Θήρας, επί του επαρχιακού δρόμου Φηρών – Πύργου), την Πέμπτη 28 Ιουλίου, και ώρα λήξης υποβολής των προσφορών στις 10:00 π.μ. ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του διαγωνισμού. 

Σε περίπτωση μη συμμετοχής παρόχων, ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα λήξης υποβολής των προσφορών τις 10:00 π.μ.

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει πολλές απόπειρες απεικόνισης της έκρηξης του ηφαιστείου που λέγεται πως κατέστρεψε το μινωϊκό πολιτισμό, όπως η παρακάτω virtual reality αναπαράσταση της έκρηξης.

Δείτε το παρακάτω ιδιαίτερα κατατοπιστικό βίντεο:

SHARE:

24Media Network