Eurovision 2019: Αυτή είναι η σειρά εμφάνισης Ελλάδας και Κύπρου στον α΄ημιτελικό

Eurovision 2019: Αυτή είναι η σειρά εμφάνισης Ελλάδας και Κύπρου στον α΄ημιτελικό

Κληρώθηκε η σειρά με την οποία θα εμφανιστούν οι χώρες που συμμετέχουν στη φετινή Eurovision στους δύο ημιτελικούς. Ευνοϊκές σειρές εμφάνισης για την ελληνική και την κυπριακή συμμετοχή.

Ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης των χωρών που συμμετέχων στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision τον Μάιο στο Τελ Αβίβ, με την Κατερίνα Ντούσκα και την Τάμτα να εξασφαλίζουν ευνοϊκές σειρές εμφάνισης στον α΄ ημιτελικό για τις συμμετοχές Ελλάδας και Κύπρου αντίστοιχα.

Ειδικότερα:

Α΄ Ημιτελικός

Στον α΄ ημιτελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου συμμετέχουν 17 χώρες, μεταξύ των οποίων Ελλάδα και Κύπρος. Την αυλαία του διαγωνιστικού μέρους θα ανοίξει η Τάμτα με το “Replay” για την Κύπρο, ενώ η Κατερίνα Ντούσκα με το “Better Love” για την Ελλάδα θα είναι η προτελευταία συμμετοχή, πριν πέσει η αυλαία με τον Σαν Μαρίνο. Σημειώνεται ότι σε αυτόν τον ημιτελικό, εκτός από τους συμμετέχοντες μπορούν να ψηφίσουν επίσης το Ισραήλ, η Ισπανία και η Γαλλία.

Αναλυτικά οι 17 συμμετοχές θα εμφανιστούν ως εξής:

1. Κύπρος

2. Μαυροβούνιο

3. Φινλανδία

4. Πολωνία

5. Σλοβενία

6. Τσεχία

7. Ουγγαρία

8. Λευκορωσία

9. Σερβία

10. Βέλγιο

11. Γεωργία

12. Αυστραλία

13. Ισλανδία

14. Εσθονία

15. Πορτογαλία

16 .Ελλάδα

17. Άγιος Μαρίνος

Β’ Ημιτελικός

Στον β΄ημιτελικό στις 16 Μαίου θα διαγωνιστούν 18 χώρες, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν επίσης Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία.

Η ακριβής σειρά συμμετοχής των χωρών έχει ως εξής:

1. Αρμενία

2. Ιρλανδία

3. Μολδαβία

4. Ελβετία

5. Λετονία

6. Ρουμανία

7. Δανία

8. Σουηδία

9. Αυστρία

10. Κροατία

11. Μάλτα

12. Λιθουανία

13. Ρωσία

14. Αλβανία

15. Νορβηγία

16. Ολλανδία

17.Βόρεια Μακεδονία

18. Αζερμπαϊτζάν


Στον μεγάλο τελικό, στις 18 Μαΐου θα διαγωνιστούν οι δέκα πρώτες χώρες που θα προκριθούν από τον κάθε ημιτελικό, η διοργανώτρια χώρα που φέτος είναι το Ισραήλ και οι λεγόμενες “BIG 5” (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία).


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα