Eurovision 2019: Live ο Α΄ημιτελικός – Κατερίνα Ντούσκα και Τάμτα διεκδικούν μια θέση στον τελικό του Σαββάτου

Eurovision 2019: Live ο Α΄ημιτελικός – Κατερίνα Ντούσκα και Τάμτα διεκδικούν μια θέση στον τελικό του Σαββάτου
Κατερίνα Ντούσκα AP

Στο Τελ Αβίβ και στον α΄ημιτελικό της Eurovision στρέφονται τα βλέμματα των eurofans απόψε το βράδυ. Η Κατερίνα Ντούσκα με το Better Love και η Τάμτα με το Replay διεκδικούν μια θέση στον τελικό του Σαββάτου.

Στον πρώτο ημιτελικό της φετινής Eurovision διαγωνίζονται Ελλάδα και Κύπρος διεκδικώντας μια θέση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Η Τάμτα ανοίγει το διαγωνιστικό κομμάτι με το Replay για την Κύπρο, ενώ η Κατερίνα Ντούσκα με το Better Love εμφανίζεται 16η στην αποψινή βραδιά.

Προτελευταία εμφανίστηκε στην αποψινή βραδιά η ελληνική συμμετοχή με την Κατερίνα Ντούσκα. 

Το Better Love ενθουσίασε το κοινό με την εξαιρετική απόδοση του τραγουδιού στη σκηνή.

Η Τάμτα άνοιξε πρώτη το διαγωνιστικό κομμάτι της βραδιάς με το Replay, ξεσηκώνοντας το κοινό με την εμφάνισή της.

Δείτε ΕΔΩ την Τάμτα να ερμηνεύει το Replay στον Α’ ημιτελικό.

Μόνο δέκα χώρες θα πάρουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Με σειρά εμφάνισης, οι 17 χώρες που διαγωνίζονται:

Κύπρος

Μαυροβούνιο

Φινλανδία

Πολωνία

Σλοβενία

Τσεχία

Ουγγαρία

Λευκορωσία

Σερβία

Βέλγιο

Γεωργία

Αυστραλία

Ισλανδία

Εσθονία

Πορτογαλία

Ελλάδα

Άγιος Μαρίνος

Πώς ψηφίζουμε

Στον Πρώτο Ημιτελικό –όπως και στον Τελικό– οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας μας. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν, καλώντας στο 901 600 41 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Πρώτου Ημιτελικού και του Τελικού) ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας. Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση από σταθερό είναι 0,65 ευρώ και από κινητό ή SMS 0,62 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει μηνιαίου λογαριασμού. Επίσης, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μέσα από την επίσημη εφαρμογή της διοργάνωσης (Eurovision Song Contest App). 

Στον μεγάλο τελικό το Σάββατο θα διαγωνιστούν οι δέκα πρώτες χώρες που θα προκριθούν από τον κάθε ημιτελικό (συνολικά 20), το Ισραήλ που διοργανώνει φέτος το διαγωνισμό και οι “Big 5” (Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία).

Όλα για την Εurovision, στο Ραδιόφωνο News24/7 στους 88,6 καθημερινά 16.00-18.00 στην εκπομπή “Το Lifestyle Φταίει”  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα