Eurovision 2020: Καπουτζίδης – Κοζάκου στη μετάδοση του διαγωνισμού

Eurovision 2020: Καπουτζίδης – Κοζάκου στη μετάδοση του διαγωνισμού
Ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου Instagram Μαρίας Κοζάκου

Για ακόμη μία φορά ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου θα αναλάβουν τη μετάδοση των τριών βραδιών του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision για λογαριασμό της ΕΡΤ.

Το πετυχημένο δίδυμο θα βρεθεί στο πόστο της μετάδοσης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision για έβδομη φορά μαζί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, αφού και οι δύο παρέα έχουν μεταδώσει τον διαγωνισμό ήδη τις χρονιές 2013, 2014, 2015, 2017, 2017 και 2019. Ξεχωριστά, αυτή θα είναι η ένατη φορά για τη Μαρία Κοζάκου και η όγδοη για τον Γιώργο Καπουτζίδη, σύμφωνα με τον OGAEGREECE.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ

Ηθοποιός, σεναριογράφος, τηλεοπτικός παρουσιαστής και πλέον και συγγραφέας. Για τους περισσότερους ο Γιώργος Καπουτζίδης δεν χρειάζεται συστάσεις. Τον γνωρίσαμε το 2003 σαν “Χοσέ” στο ρόλο του πωλητή σε κατάστημα τουριστικών ειδών στο κέντρο της Αθήνας στη κωμική σειρά “Σαββατογεννημένες”. Παράλληλα με την εξαιρετική ερμηνεία του ως ηθοποιός, ο Γιώργος κέρδισε τη συμπάθεια του κοινού και σαν σεναριογράφος αφού πολλοί ήταν αυτοί που σχολίασαν θετικά τη πλοκή της σειράς που ο ίδιος είχε υπογράψει. Λίγα χρόνια μετά, καθήλωσε το πανελλήνιο με τη σειρά “Στο παρά πέντε” στην οποία ήταν και ένας από τους πρωταγωνιστές.

Η τρίτη και τελευταία του τηλεοπτική σειρά μέχρι στιγμής ήταν το “Εθνική Ελλάδος” το οποίο ωστόσο δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί λόγω διαφόρων συνθηκών του καναλιού MEGA. Και αυτή η σειρά ωστόσο αγαπήθηκε ιδιαίτερα και αξιοσημείωτα είναι τα μηνύματα που πρόλαβε να περάσει παρά τα λίγα επεισόδια προβολής του. Ο Γιώργος έχει λάμψει και στο θεατρικό σανίδι πρωταγωνιστώντας σε εξαίρετες παραστάσεις και musicals ενώ στη τηλεόραση έχει βρεθεί και ως παρουσιαστής αλλά και ως μέλος κριτικής επιτροπής σε talent show.

Με τον διαγωνισμό της Eurovision τον συνδέει μια αγάπη πολλών ετών αφού από μικρός θυμάται τον εαυτό του να παρακολουθεί με μανία τον διαγωνισμό. Το 2006 ενεπλάκη με αυτόν για πρώτη φορά επαγγελματικά αφού μαζί με τη Ζέτα Μακρυπούλια ανέλαβε τη παρουσίαση του εθνικού τελικού αλλά και τη τηλεοπτική μετάδοση για χάρη της ΕΡΤ. Από το 2013 μέχρι και το 2019, έκανε τη τηλεοπτική μετάδοση παρέα με τη Μαρία Κοζάκου κάνοντας ένα διάλειμμα το 2018. Τις χρονιές 2013 και 2014 ήταν παρουσιαστής του ελληνικού τελικού (όπως το 2006) έχοντας στο πλευρό του αυτή τη φορά τη Δέσποινα Βανδή.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΖΑΚΟΥ

Η Μαρία Κοζάκου είναι ενεργή δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός με πάνω από 20 χρόνια παρουσίας στη πρωινή ζώνη. Με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ποιοτική Δημοσιογραφία και τις Νέες Τεχνολογίες συμμετέχει σε εγχώρια και ευρωπαϊκά fora για την προώθηση της ποιοτικής δημοσιογραφίας, είναι Chief Editor στο Media Literacy Institute για την προώθηση της Παιδείας στα Μέσα Ενημέρωσης. Εργάζεται στην ΕΡΤ από το 2001 έχοντας παρουσίασε τις τελετές έναρξης και λήξης των Special Olympics καθώς και διάφορα άλλα σημαντικά καλλιτεχνικά και επιστημονικά γεγονότα. Η πρώτη της επαφή με τον διαγωνισμό της Eurovision για την Ελληνική Ραδιοφωνία έγινε το 2006.

Συνέχισε να μεταδίδει τον διαγωνισμό για το ραδιόφωνο της ΕΡΤ μέχρι και το 2010 μέχρι που το 2011 βρέθηκε για πρώτη φορά στη τηλεοπτική μετάδοση. Το 2012 παρουσίασε τον ελληνικό τελικό μαζί με τον Γιώργο Φρατζεσκάκη ενώ από το 2013 μέχρι και σήμερα συνεχίζει την τηλεοπτική μετάδοση για χάρη της ΕΡΤ, παρέα με τον Γιώργο Καπουτζίδη, με μοναδική εξαίρεση τη χρονιά 2018.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα