Game of Thrones: Οι θεωρίες για την ιστορία του Χόντορ

default image

Οι θαυμαστές του Game of Thrones βάλθηκαν να ερευνήσουν και να αποκαλύψουν τι έχει συμβεί με τον Χόντορ. Ποιες είναι οι επικρατέστερες θεωρίες (Pics + Vid)

ΠΡΟΣΟΧΗ SPOILERS!

Ο Χόντορ, ο “αγαθός γίγαντας” του Game of Thrones είναι το πρόσωπο των ημερών , είναι ο χαρακτήρας, που μετά τον Σνόου, έχει συγκεντρώσει όλο το ενδιαφέρον των θεατών της σειράς και των αναγνωστών των βιβλίων, που (πλέον) δεν βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα.

Γνωρίσαμε τον Χόντορ ως τον πιστό υπηρέτη της οικογένειας των Σταρκ, που ανέλαβε την φύλαξη και την μεταφορά του Μπραν, όταν έμεινε παράλυτος, επειδή τον έσπρωξε ο Τζέιμι Λάνιστερ από τον πύργο στον 1ο κύκλο. Έκτοτε, τον ακολουθεί παντού.

Στο 2ο επεισόδιο του 6ου κύκλου, με τίτλο “Home” ταξιδεύουμε μέσα από τα οράματα του Μπραν και του Three eyed Raven πίσω στο σπίτι που μεγάλωσε ο ίδιος, αλλά και ο Χόντορ, το κάστρο Γουίντερφελ.

Από το ταξίδι στο παρελθόν, χάρη στον Μπραν, ανακαλύπτουμε με έκπληξη ότι ο Χόντορ μιλάει και το όνομά του δεν είναι αυτό. Στο όραμα, ο Μπραν βλέπει τον πατέρα του, Νεντ, τον θείο του Μπέντζεν και τη μυστηριώδη θεία του Λυάννα, να προπονούνται στην ξιφομαχία, με την τελευταία να ζητά απ’ τον Χόντορ να μάθει στον μικρότερο αδελφό της να παλεύει, δίνοντας του οδηγίες.

Και κάπου εκεί αποκαλύπτεται πως το πραγματικό όνομα του Χόντορ είναι Wylis, μια παραλλαγή του Walder, όπως είναι το όνομά του στα βιβλία, προκειμένου να αποφευχθεί η σύγχυση μεταξύ αυτού και του Walder Frey.

Ο Χόντορ- Wylis είναι ένα μεγαλόσωμο παιδί που εργάζεται στους στάβλους του κάστρου και φροντίζει τ’ άλογα, όπως μας αποκαλύπτει η γηραιά υπηρέτρια του κάστρου, που τον κατσαδιάζει και τον παίρνει από την αυλή, παρά τους ισχυρισμούς του μικρού Νεντ πως θα μπορούσε να γίνει ένας σπουδαίος μαχητής, χάρη στη σωματική του διάπλαση.

Μετά από τη συγκεκριμένη αποκάλυψη ένα είναι το ερώτημα που βασανίζει τους θαυμαστές του Game of Thrones και αυτό δεν είναι άλλο από το “τι συνέβη στον Wylis και σταμάτησε να μιλά και να λέει μόνο Χόντορ;”

Οι φαν του Game of Thrones, λοιπόν, προσπαθούν να δώσουν την απάντηση βασιζόμενοι σε τρεις διαφορετικές θεωρίες, που αποκαλύπτουν πως ο Χόντορ, πιθανότατα να παίξει ρόλο κλειδί στην εξέλιξη της υπόθεσης.

1. Τι γίνεται όταν ένας “αλλόμορφος” ή ένας warg μπαίνει στο μυαλό ενός ζώου;

Γνωρίζουμε όλοι ότι ο Μπραν είναι ένας warg, έχει δηλαδή την ικανότητα να μπαίνει στο μυαλό των ζώων, όπως επίσης γνωρίζουμε πως δεν είναι ο μόνος. Αυτός που δεν γνωρίζουμε είναι αν ο Χόντορ διαθέτει το ίδιο χάρισμα, που σύμφωνα με την πρώτη θεωρία το διαθέτει.

Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός βασίζεται στο γεγονός, ότι ο Wylis έχει περάσει αρκετό καιρό με τα ζώα και ιδιαίτερα τα άλογα, μιας και ήταν εργαζόμενος στους στάβλους. Επομένως, οι φαν εικάζουν πως, όπως ο Μπραν και πιθανότατα ο Τζον Σνόου μπορούν να μπουν στο μυαλό κάποιου ζώου, έτσι μπορεί και ο Χόντορ.

 

Αν λοιπόν, ο Χόντορ μπορεί να μπει στο μυαλό των ζώων τότε πιθανότατα να είχε μπει και στο μυαλό του αλόγου της Lyanna, προκειμένου να περάσει χρόνο μαζί της, γι’ αυτό και εκείνη είναι τόσο φιλική μαζί του και τον συμβουλεύει.

Φυσικά η πρώτη θεωρία δεν σταματά εκεί, καθώς τον θέλει Χόντορ να ήταν μέσα στο μυαλό του αλόγου της Lyanna, την ώρα που αυτό πέθαινε και να γνωρίζει ακριβώς τι τρομερό έχει συμβεί, γι’ αυτό έχει χάσει και την ικανότητά του να μιλά.

Υπενθυμίζεται πως ένας warg μπορεί να βιώσει τον θάνατο ενός ζώου αν βρίσκεται εκείνη τη στιγμή στο μυαλό του, όπως ο Varamyr Sixskins που βίωσε τον θάνατο ενός αετού και άρχισε να χάνει τα λογικά του.

2. Σκανδιναβική μυθολογία

Πολλοί από τους θαυμαστές της σειράς υποστηρίζουν πως το Χόντορ μοιάζει πολύ με το σκανδιναβικό  Höðr, τον θεό του χειμώνα. Ο συγκεκριμένος θεός είναι τυφλός και ήσυχος χαρακτήρας,  μέχρι που τον ξεγελά ο θεός Loki και σκοτώνει τον αδελφό του και ενεργοποιεί το Ragnarok, δηλαδή το τέλος του κόσμου.

Μάλιστα, ο Kristian Nairn, που υποδύεται τον Χόντορ έχει παραδεχτεί πως δεν είναι απίθανο να υπάρχει κάποια σύνδεση με τον θεό της Σκανδιναβική μυθολογίας, λέγοντας πως “Ο Hodr είναι ο θεός του χειμώνα, θα μπορούσε να υπάρχει κάποια σύνδεση, καθώς το δικό μας σύμπαν (του Game of Thrones) δεν απέχει πολύ από τον δικό τους. Υπάρχουν μικρές διαφορές. Το αν συσχετίζεται η μία ιστορία με την άλλη δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς.”

3. Ο Χόντορ είναι ο Great Other

Γνωρίζουμε πολλά για τον R’hllor, τον θεό του φωτός, ωστόσο γνωρίζουμε ελάχιστα για το αντίπαλο δέος, που είναι γνωστός και ως Great Other, μιας και τ’ όνομά του δεν αναφέρεται ποτέ.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, οι δυο θεοί βρίσκονται σε αιώνιο πόλεμο για τη μοίρα του κόσμου. Παράλληλα, γνωρίζουμε πως οι White Walkers τους οποίους τρέμουν όλοι είναι δημιουργήματα του Great Other, επομένως αντιλαμβανόμαστε πως η δύναμή του θα μπορούσε να συναγωνιστεί άνετα αυτή του R’hllor. Το Χόντορ που λέει συνέχεια μπορεί να είναι μια ακόμη ονομασία για τον θεό.

Επιστρέφοντας, λοιπόν, στις θεωρίες των φαν, βλέπουμε πως οι κρύπτες στα θεμέλια του Γουίντερφελ, έχουν δημιουργηθεί από τον άνθρωπο που κατασκεύασε και το Τείχος, τον χτίστη Μπραν, για να μείνει μακριά ο Great Other.

Από την υπόθεση γνωρίζουμε πως οι Σταρκ πρέπει να θάβονται σ’ αυτές τις κρύπτες, προκειμένου να “Υπάρχει πάντα ένας Σταρκ στο Γουίντερφελ” για να κρατήσει μακριά τον φοβερό θεό.

Η συγκεκριμένη θεωρία μας υπενθυμίζει πως ο Χόντορ φοβόταν να μπει στις κρύπτες και εικάζει πως κάποια στιγμή, όταν ήταν παιδί αναγκάστηκε να μπει και είδε κάτι που τον τραυμάτισε για πάντα. Το τι μπορεί να έχει δει το γνωρίζει παρά μόνον ο Μάρτιν.

Πάντως τον συγκεκριμένο ισχυρισμό έρχεται να ενισχύσει ένα από τα οράματα της Μελισάνδρη στις φλόγες, κατά το οποίο παρακολουθεί έναν άνδρα με ξύλινο πρόσωπο και δεκάδες κόκκινα μάτια και ένα αγόρι με πρόσωπο λύκου. Εδώ εκτιμάται πως η Μελισάνδρη βλέπει τον Three-Eyed Raven και τον Μπραν, ωστόσο δεν αποκαλύπτεται αν στο ίδιο όραμα βλέπει και κάποιον άλλο, όπως τον Χόντορ.

 

Πάντως, αν ισχύει η συγκεκριμένη θεωρία δεν θα ξανακοιτάξουμε τον Χόντορ με τον ίδιο τρόπο.

Μπορεί οι παραπάνω θεωρίες να φαίνονται τραβηγμένες, αλλά επειδή μιλάμε για το Game of Thrones δεν μπορούμε να τις απορρίψουμε, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε τον Μάρτιν να μας εκπλήξει για μια ακόμη φορά.

(ΠΗΓΗ: Dailydot)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα