Game of Thrones: Ποιος πραγματικά έγραψε το απειλητικό γράμμα στον Σνόου;

default image

Το απειλητικό γράμμα που έστειλε ο Ράμσεϊ στον Τζον Σνόου, μπορεί να μην το έγραψε ο ίδιος. Που βασίζεται η νέα θεωρία για το Game of Thrones ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS!! (Pics)

ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS!! ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS!!

Μπορεί να έχουν γίνει αναλύσεις επί αναλύσεων για το 4ο επεισόδιο του 6ου κύκλου του Game of Thrones, ωστόσο δεν χορτάσουμε να γράφουμε και αν διαβάζουμε γι’ αυτό. Το “Book of the Stranger” ήταν το επεισόδιο που έδωσε στους θεατές την εξέλιξη που περίμεναν, σε αρκετά από τα μέτωπα που είχε αφήσει ανοιχτά, η εξέλιξη της σειράς.

 

Μια από τις πιο σημαντικές σκηνές του ήταν η επανένωση των αδελφών Σταρκ και η απόφαση του Τζον Σνόου να παραμείνει στο Castle Black, προκειμένου να οργανώσει στρατό και να επιτεθεί στον Ράμσεϊ Μπόλτον.

Όμως, πριν φτάσει στη μεγάλη απόφαση ο Τζον Σνόου χρειάστηκε να διαβάσει το γράμμα με τις απειλές του Ράμσεϊ, ο οποίος φρόντισε να δείξει για μια ακόμη φορά πόσο ψυχοπαθής και έτοιμος για όλα είναι.

Από το γράμμα, ο Τζον μαθαίνει πως ο βενιαμίν των Στάρκ, ο Ρίκον, βρίσκεται στα χέρια ενός τέρατος, όπως μαθαίνει και τι σχεδιάζει να κάνει με την αδερφή του Σάνσα, η οποία, παρεμπιπτόντως, εξελίσσεται σ’ έναν από τους πιο ισχυρούς χαρακτήρες της σειράς, καθώς διάβασε ατρόμητη τις απειλές του Ράμσει και τον έπεισε πως η μόνη λύση είναι ο πόλεμος.

Να υπενθυμίσουμε εδώ, πως ο Ράμσεϊ θέλει πίσω την Σάνσα, όχι γιατί του έλειψε, αλλά γιατί είναι το χαρτί που θα τον βοηθήσει να πάρει με το μέρος του τους υπόλοιπους άρχοντες του βορρά. Τώρα, όμως που η Σταρκ κατάφερε να το σκάσει είναι λίγοι εκείνοι που θα δεχθούν να συμμαχήσουν μαζί του, έχοντας μάλιστα απέναντι τους πραγματικούς απογόνους του τελευταίου Φύλακα του βορρά.

Αυτό, λοιπόν, το γράμμα είναι που έχει διχάσει τους θεατές, με αρκετούς απ’ αυτούς να παρουσιάσουν τη δική τους θεωρία για τον ρόλο του.

Η νέα θεωρία θέλει το γράμμα να μην έχει γραφτεί από τον Ράμσεϊ, αλλά από κάποιον άλλον που θέλει να κατακτήσει το Γουίντερφελ και έχει δείξει ότι η δύναμή του είναι να χειραγωγεί τους πάντες με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ναι, μαντέψατε σωστά, η θεωρία θέλει το Littlefinger πίσω απ’ όλα αυτά, που έκανε δυναμική επανεμφάνιση.

Ο Πίτερ Μπέιλις εμφανίζεται στα πάτρια εδάφη, με πολλούς από εμάς να αναρωτιόμαστε που είχε χαθεί και κυρίως τι σκάρωνε τόσο καιρό ο δαιμόνιος αυτός χαρακτήρας.

Τον βλέπουμε, λοιπόν, να συναντά το αστροπελέκι Ρόμπιν, που είναι εύκολο θύμα στα χέρια του Μπέιλις. Αφού έβγαλε τον Ρόις από τη μέση, με συνοπτικές διαδικασίες, αποφάσισε να πείσει τον ανόητο βασιλιά να σώσει την ξαδέρφη Σάνσα και να το κάνει, μάλιστα, να φανεί σαν να ήταν δική του ιδέα.

 

Και κάπου εδώ γεννήθηκε η νέα θεωρία συνομωσίας από τους θαυμαστές που βασίστηκαν σε μια από τις ατάκες του Littlefinger, δηλαδή το “Come and see”, που επαναλαμβάνεται συχνά μέσα στο γράμμα.  Στόχος του είναι να σώσει τη Σάνσα, της οποίας έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία και να κατακτήσει το Γουίντερφελ, και μαζί μ’ αυτό τον τίτλο του Φύλακα του Βορρά. Η απόφασή του δεν ήρθε τυχαία, αλλά βασίστηκε στη συμφωνία που είχε κάνει με τη Σέρσεϊ, η οποία του υποσχέθηκε τον τίτλο, με αντάλλαγμα να την απαλλάξει από την παρουσία των Μπόλτων και ο καλύτερος τρόπος να το κάνει είναι να έχει όσους περισσότερους συμμάχους μπορεί, δηλαδή τον Τζον Σνόου.

Η συγκεκριμένη θεωρία φαίνεται να έχει κάποια λογική, ωστόσο τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πολλά. Πρώτο και σημαντικότερο είναι πως γνωρίζει ο Μπέιλις για την αιχμαλωσία του Ρίκον και την παράδοση του στον Ράμσεϊ και το δεύτερο είναι, πως γνωρίζει ότι ο Ράμσεϊ κατάφερε να εκθρονίσει τον πατέρα του.

Μένει μόνο να δούμε αν θα αποδειχθεί αληθινή η ενδιαφέρουσα θεωρία και πως θα υποδεχθεί η Σάνσα τον Πίτερ, μετά απ΄όσα πέρασε εξαιτίας του.

(ΠΗΓΗ: TIME)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα