Game of Thrones: Πού βρίσκονται τα σπαθιά από Βαλυριανό Ατσάλι

default image

Σε ποιες περιοχές των Επτά Βασιλείων βρίσκονται "κρυμμένα" τα σπαθιά από Βαλυριανό ατσάλι, που αποτελούν το όπλο για την αντιμετώπιση των άλλων. ΠΡΟΣΟΧΗ SPOILERS! (Χάρτης + Pics)

Στο τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones είδαμε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, στο οποίο δεν είχαμε δώσει την απαιτούμενη σημασία. Αυτό  ήταν η επανεμφάνιση του Σαμ στο Horn Hill, το αρχοντικό του πατέρα του, με τον οποίο δεν έχει και την καλύτερη σχέση, καθώς τον θεωρεί μια αποτυχία.

Ο Σαμ, λοιπόν, αφού τονίζει στη Γκίλι πως δεν πρέπει να αποκαλύψει ότι ο μικρός δεν είναι γιος του, καθώς είναι το εισιτήριό τους στο κάστρο, όπου δεν είναι αποδεκτοί. Αλλά επειδή η Γκίλι είναι μια “άγρια” και δεν τα σηκώνει τα πολλά πολλά, αποκαλύπτει την πραγματική καταγωγή της και ο πατέρας του Σαμ γίνεται έξαλλος, μειώνοντας τον για μια ακόμη φορά.

Ο Σαμ ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το Horn Hill, για να κυνηγήσει την καριέρα του ως μέιστερ για λογαριασμό της Νυχτερινής Φρουράς και αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να φύγει χωρίς την Γκίλι και τον μικρό. Έτσι, μετά τον αποχαιρετισμό, επιστρέφει και της ανακοινώνει ότι φεύγουν από το παλάτι, όχι όμως με άδεια χέρια.

Μαζί του ο Σαμ παίρνει το σπαθί από Βαλυριανό ατσάλι και κάπως έτσι το βάζει στα πόδια.

Τι είναι το Βαλυριανό Ατσάλι;

Το Βαλυριανό Ατσάλι, εφευρέθηκε στη Βαλύρια και φτιάχνεται με ξόρκια και μαγεία και τα σπαθιά από βαλυριανό είναι πιο κοφτερά, ελαφρύτερα και ανθεκτικότερα. Το βασικό τους όμως χαρακτηριστικό είναι ότι μπορούν να σκοτώσουν τους Άλλους, όπως έκανε ο Τζον Σνοόυ στην 5η σεζόν στην επική μάχη του Hardhome.

Λόγω της καταστροφής της Βαλύρια, τα σπαθιά αυτά είναι σπάνια και στο Westeros τα κατείχαν οι μεγαλύτεροι οίκοι.

 

 

 

 

 

 

 

Ποια είναι και που βρίσκονται τα σπαθιά από Βαλυριανό ατσάλι;

1. Ο Πάγος: Ήταν το σπαθί του Ένταρντ Σταρκ, του το πήραν μαζί με το κεφάλι του. Ο Τάϊγουιν Λάννιστερ το έλιωσε και απ’ αυτό δημιούργησε μικρότερα σπαθιά, άρα δεν υπάρχει πια.

2. Ο Ορκοτηρητής: Ένα από τα δύο σπαθιά που δημιουργήθηκαν όταν ο Τάιγουιν Λάννιστερ αποφάσισε να λιώσει τον Πάγο του Νεντ Σταρκ. Ο Τζέιμι Λάννιστερ το έδωσε στην Μπρίεν, η οποία αυτή τη στιγμή ταξιδεύει βόρεια για να καταφέρει να πείσει τους μικρότερους οίκους να σταθούν στο πλευρό των Σταρκ, εναντίων του Ράμσεϊ Μπόλτον.

3. Ο Θρήνος της Χήρας: Το δεύτερο σπαθί, που φτιάχτηκε από το λιώσιμο του Πάγου. Το έδωσε ο Τάιγουν στον Τζόφρι σαν γαμήλιο δώρο. Επειδή, όμως ο Τζόφρι ήπιε το κρασί στο γάμο του και πέθανε, το σπαθί πέρασε στον Τόμεν, που, προς έκπληξη όλων, είναι ακόμη βασιλιάς.

4. Το Γαμψώνυχο: Το Γαμψώνυχο είναι το σπαθί των εξώγαμων του Game of Thrones. To είχε ο άρχοντας της Νυχτερινής Φρουράς, Jeor Mormont και το έδωσε στον Τζον Σνόου και παρόλο που του το πήραν όταν πέθανε, το πήρε πίσω μαζί με τη ζωή του.

5. Το Brightroar: Ήταν ένα από τα λίγα σπαθιά που άνηκαν στον οίκο των Λάννιστερ, αλλά είχε χαθεί σ’ ένα ταξίδι αναζήτησης στη Βαλύρια και πιθανώς να παραμείνει χαμένο, ωστόσο επειδή έχουμε δει ότι εκεί υπάρχουν ακόμα ζωντανοί οργανισμοί (που κάποτε ήταν άνθρωποι), μπορεί να το ξαναδούμε.

6. Η Αρχόντισσα Φορλόρν: Το προγονικό σπαθί του Οίκου Κόρμπρεϋ, βρίσκεται στην κατοχή του Σερ Λυν Κόρμπρεϋ, ο οποίος βρίσκεται στις υπηρεσίες των Άρρυν. Επειδή, λοιπόν, ο “Μικροδάχτυλος” έπεισε τον μικρό πρίγκιπα να βοηθήσει τη Σάνσα Σταρκ, πιθανότατα να κατευθύνεται προς το Winterfell.

7. Ο Καρδιοθεριστής: Το προγονικό μεγάλο σπαθί που χρησιμοποιείται με τα δύο χέρια του Οίκου Τάρλυ, που βρισκόταν στην κατοχή του Άρχοντα Ράντυλ Τάρλυ, αλλά επειδή το “έκλεψε” ο Σαμ, τώρα του ανήκει.

8. Η Κόκκινη Βροχή: Το σπαθί του Οίκου Ντραμ που κλάπηκε σε μια επιδρομή. Δεδομένου του ονόματος και του χρώματός του, είναι πιθανότατα το προγονικό σπαθί του Οίκου Ρέυν, που εξαφάνισε ο Τάιγουιν Λάννιστερ.

(ΠΗΓΗ: Mashable)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα