Game of Thrones: Το καλύτερο επεισόδιο μέχρι το επόμενο

default image

Το δεύτερο επεισόδιο του 6ου κύκλου του Game of Thrones είναι μια ακόμη απόδειξη γιατί θεωρείται μια από τις καλύτερες σειρές, που έχουν δημιουργηθεί και έχουν προβληθεί ποτέ στην τηλεόραση. ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS (Pics)

ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS

Το  Game of Thrones συνεχίζει να μας εκπλήσσει και να μας κάνει να αδημονούμε για το επόμενο επεισόδιο της σειράς φαινόμενο.

Στο 2ο επεισόδιο του 6ου κύκλου με τίτλο “Home” είδαμε και πάλι τον πήχη να τίθεται πολύ ψηλά από τους ίδιους τους δημιουργούς της σειράς, που πρέπει, πλέον, να σκαρφιστούν νέους τρόπους για να ικανοποιήσουν το απαιτητικό τους κοινό.

Μπορεί στο πρώτο να μην είδαμε τη δράση που θα θέλαμε, μιας και παρακολουθήσαμε τους χαρακτήρες να βρίσκονται στη μοίρα που τους είχαμε αφήσει στο τέλος του 5ου κύκλου και να παλεύουν, άλλοι για να κρατηθούν ζωντανοί, άλλοι για να αντέξουν τα δεινά της μοίρας και άλλοι για να σωθούν.

 

Και κάπως έτσι ήρθε το δεύτερο επεισόδιο για να μας υπενθυμίσει γιατί λατρεύουμε το Game of Thrones.

Σ’ αυτό, άλλοι βγήκαν κερδισμένοι και άλλοι χαμένοι, η σκηνή που, όμως, έκλεψε την παράσταση ήρθε και πάλι στα τελευταία λεπτά του, όπως και στο προηγούμενο με την αποκάλυψη της Μελισάνδρης, μόνο που σ’ αυτή την περίπτωση η εξέλιξη ήταν πολύ πιο σημαντική και πολυαναμενόμενη.

 

Μπορεί, λοιπόν, να είδαμε τον θάνατο ενός ακόμη σημαντικού χαρακτήρα για τη σειρά και μια ακόμη προδοσία, που στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είχαμε υποψιαστεί ότι πλησίαζε, μπορεί να είδαμε μια μάνα με το μωρό της να κατασπαράζεται από άγρια σκυλιά, αποδεικνύοντας πόσο ψυχοπαθής και αδίστακτος είναι ο Ramsay, μπορεί να είδαμε ένα ταξίδι στο παρελθόν που υπόσχεται να απαντήσει σ’ όλα τα ερωτήματα, ωστόσο το επεισόδιο θα μείνει στην ιστορία για την ανάσταση.

Φυσικά η ανάσταση δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από εκείνη του Τζον Σνόου, την οποία οι θαυμαστές της σειράς περίμεναν πως και πως.

Ας δούμε λοιπόν τι έγινε στο τέλος του 2ου επεισοδίου του 6ου κύκλου:

Το άψυχο σώμα του Τζον Σνόου παραμένει πάνω στο γραφείο του και γύρω του συνεχίζουν να βρίσκονται οι πιο πιστοί του σύντροφοι, μαζί με τον Ντάβος, ο οποίος έχει εναποθέσει όλες της ελπίδες του για την μοίρα του Τζον Σνόου στη Μελισάνδρη, όπως όλοι μας άλλωστε.

Η απογοητευμένη και προδομένη από την ίδια της τη πίστη Μελισάνδρη, αισθάνεται πως όλα αυτά τα χρόνια ζούσε και εκπροσωπούσε ένα ψέμα, έτσι όταν ο Ντάβος μπαίνει στο δωμάτιό της στο Castle Black για να της ζητήσει βοήθεια, η ίδια έχει χάσει κάθε ελπίδα και του απαντά πως είναι καλύτερα να αφήσουν τον Σνόου εκεί που είναι, δηλαδή νεκρό.

 

Και κάπου εδώ ο Ντάβος μας υπενθυμίζει πως η αιωνόβια Μελισάνδρη, όπως αποκαλύφθηκε στο προηγούμενο επεισόδιο, η οποία ατενίζει τις φλόγες στο τζάκι της αναζητώντας απεγνωσμένα μιαν απάντηση για όσα συμβαίνουν, έχει επιβιώσει από δηλητήριο και έχει γεννήσει μια δολοφονική σκιά.

Ο Ντάβος, που δεν είναι ιδιαίτερα θρήσκος, τη ρωτά αν μπορεί να επαναφέρει στον κόσμο τον Τζον Σνόου, γνωρίζοντας πως κάτι τέτοιο έχει ξανασυμβεί, και η αλήθεια είναι πως έχει συμβεί ακόμη μια φορά και οι αναγνώστες του βιβλίου γνώριζαν κάθε λεπτομέρεια για την ανάσταση ενός χαρακτήρα του Game of Thrones.

Η Ανάσταση

Η πρώτη ανάσταση που είδαμε στο Game of Thrones δεν ήταν άλλη από εκείνη του Μπέρικ Ντοντάριον μέσω του άλλου Κόκκινου Ιερέα, Θόρο του Μυρ.

Υπενθυμίζεται πως, ο Ντοντάριον σκοτώθηκε σε μάχη από το Βουνό. Όταν, ο Νεντ Σταρκ ήταν ακόμα χέρι του βασιλιά δέχθηκε παράπονα για λεηλασίες, βιασμούς και δολοφονίες από χωρικούς διέταξε μία ομάδα αντρών, με αρχηγό τον Μπέρικ Ντοντάριον, να βρει το Βουνό και την ομάδα του και να τους φέρει πίσω για να δικαστούν στο όνομα του Βασιλιά.

 

Στη συνάντησή τους λοιπόν, το Βουνό τον σκότωσε καρφώνοντας του μια λόγχη στο στήθος, αλλά ο Κόκκινος Ιερέας τον ανασταίνει, με αποτέλεσμα να τον ξαναδούμε στον τρίτο κύκλο της σειράς, όταν η Άρια και ο Τζέντρι πέφτουν στο δρόμο της Αδελφότητας και πιάνονται αιχμάλωτοι από τον Θόρος και αφήνονται ελεύθεροι όταν συνειδητοποιούν ότι δεν αποτελούν απειλή.

Αφού, λοιπόν, ο Ντάβος πείθει τη Μελισάνδρη να βοηθήσει, τους βλέπουμε στο δωμάτιο, που βρίσκεται το άψυχο σώμα του Τζον Σνόου με τη δεύτερη να καθαρίζει τις πληγές του, πολλές από τις οποίες φαίνεται να εξαφανίζονται, και να ψελλίζει διάφορα ξόρκια, σαν να μην τα πιστεύει.

Απογοητευμένοι οι σύντροφοί που παρακολουθούν την Κόκκινη Γυναίκα επί τω έργο, χωρίς να υπάρχει κάποια διαφορά στην κατάσταση του Τζον, αρχίζουν να αποχωρούν από το δωμάτιο και η Μελισάνδρη τους ακολουθεί, με τους θεατές να απογοητεύονται, αλλά να μην εγκαταλείπουν την τελευταία τους ελπίδα.

Και ενώ όλοι έχουν αποχωρήσει από το δωμάτιο, το “Φάντασμα”, ο λύκος του Τζον Σνόου ξυπνά και το πλάνο κλείνει στον ίδιο τον Τζον να ανοίγει τα μάτια.

Φαίνεται, λοιπόν, πως η αιωνόβια μάγισσα τα κατάφερε και η προφητεία της για τον Αζορ Αχάι, επανέρχεται στο προσκήνιο.

 

Σύμφωνα με την προφητεία στα αρχαία βιβλία του Asshai, πάνω από πέντε χιλιάδων ετών, ο Azor Αhai θα ξαναγεννηθεί και πάλι για να καταπολεμήσει τους Άλλους. Αυτό θα συμβεί μετά από ένα μακρύ καλοκαίρι, όταν ένα κακό και κρύο σκότος πλησιάζει τον κόσμο. Λέγεται ότι κρατώντας το Lightbringer για ακόμη μια φορά, θα σταθεί ενάντια στους Άλλους. Κι αν αποτύχει,  ο κόσμος θα αποτύχει μαζί του.

Αξίζει, εδώ, να σημειώσουμε πως ο Μάρτιν χρησιμοποιεί την ανάσταση, αλλά προσπαθεί να τη δικαιολογήσει κάνοντας τους χαρακτήρες διαφορετικούς. Γενικά την αποδοκιμάζει, ωστόσο πιστεύει στην χρήση της αρκεί οι χαρακτήρες να είναι αλλαγμένοι – μεταμορφωμένοι.

Τώρα μένει μόνο να δούμε αν Τζον επιστρέφει σαν ένας άλλος.

(ΠΗΓΗ: vox)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα