Game of Thrones: Το μεγάλο μυστικό της Μελισάνδρης. Τι δεν είχες προσέξει

default image

Μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου του 6ου κύκλου του Game of Thrones ένα ήταν το γεγονός που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό, και έχει φυσικά σχέση με την "Κόκκινη Γυναίκα". ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS (Video + pics)

ΠΡΟΣΟΧΗ SPOILERS!

Το τελευταίο πλάνο του πρώτου επεισοδίου του 6ου κύκλου μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Τo κλείσιμο του επεισοδίου γίνεται με τον Ντάβος και τους συντρόφους να είναι συγκεντρωμένοι γύρω από το άψυχο σώμα του Τζον Σνόου και τον Αλισερ Θορν να προσφέρει στον Ντάβος την ευκαιρία να φύγει από το Castle Black ελεύθερος, παίρνοντας μαζί του και την Κόκκινη Γυναίκα.

Ο Ντάβος συμφωνεί, για να καταφέρει να κερδίσει χρόνο, ενώ εναποθέτει όλες τους τις ελπίδες στη Μελισάνδρη και τις δυνάμεις της, λέγοντας στους συντρόφους “Εσείς δεν έχετε δει τι μπορεί να κάνει”.

 

Και κάπως έτσι, το τελευταίο πλάνο του επεισοδίου, επικεντρώνεται στην Κόκκινη Κυρία με τις απίστευτες μαγικές δυνάμεις, που κάθεται στην άκρη του κρεβατιού νιώθοντας πώς ο θεός που υπηρετεί την έχει προδώσει, μια και η πεποίθησή της ότι ο Στάνις ήταν ο πολεμιστής που θα κατάφερνε να επικρατήσει, ήταν λανθασμένη.

Τώρα είδε την τελευταία της ελπίδα, για να αποδειχθεί αληθινή η προφητεία, τον Τζον Σνόου νεκρό, πάνω σ’ ένα τραπέζι.

Έτσι, η απογοητευμένη Μελισάνδρη στέκεται μπροστά από έναν καθρέφτη, κοιτάζοντας τον αψεγάδιαστη εικόνα της, υπό το φως των κεριών και αποφασίζει να κάνει τη μεγάλη αποκάλυψη. Βγάζει το κολιέ της, το οποίο δεν είχε αποχωριστεί σε κανένα επεισόδιο και αποκαλύπτει ποια είναι πραγματικά. Η νεανική κι αισθησιακή όψη της μετατρέπεται σε μια αιωνόβια γυναίκα, με άσπρα μαλλιά και αδύναμη, εικόνα που δεν ταιριάζει στην Κόκκινη Μάγισσα.

Η τελευταία σκηνή ήταν εκτός από ανατριχιαστική και μια από τις πιο απροσδόκητες της σειράς, αλλά επειδή μιλάμε για το Game of Thrones δεν θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση.

Διάλειμμα για χαρτάκια. Κολλήσαμε! Ταξιδέψαμε στη Μόντενα και στα άδυτα της Panini . Ζήσαμε και είδαμε πράγματα που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε. Ελάτε και εσείς!

Τα στοιχεία που μαρτυρούσαν την ηλικία της Μελισάνδρη και δεν είχαμε προσέξει

1. Η Carice van Houten είχε δηλώσει σε μια από τις πρώτες συνεντεύξεις της, πριν από την απαγόρευση του HBO στους ηθοποιούς να αποκαλύπτουν στοιχεία για τους χαρακτήρες τους, πως “Δεν ξέρω πόσο χρονών είναι η Μελισάνδρη, πρέπει να είναι πάνω από 100”.

2. Σε συνέντευξη, που είχε δώσει το 2013, ο Oliver Ford Davies,  που υποδυόταν τον μέιστερ Cressen είχε αποκαλύψει στους δημοσιογράφους ότι η Μελισάνδη είναι μεγαλύτερη από 400 ετών, εξηγώντας πως “αυτός ήταν και ο λόγος που κατάφερε να επιβιώσει από το δηλητήριο στη 2η σεζόν”.

Η Μελισάνδρη κατάφερε να επιβιώσει μετά το δηλητήριο αφήνοντας αιχμές ότι μπορεί να είναι εκτός από μεγάλη σε ηλικία και αθάνατη.

3. Παράλληλα, στην 4η σεζόν βλέπουμε τη Μελισάνδρη να κάνει μπάνιο μπροστά στην σύζυγο του Στάνις και να της λέει για το γυμνό σώμα της, ότι “Είναι μόνο σάρκα”. Σε αυτή τη σκηνή δεν φοράει το κολιέ της, το οποίο φαίνεται να αποτελεί και την πηγή της δύναμής της, με τις θεωρίες να τη θέλουν να αποκαλύπτει τον πραγματικό της εαυτό στην Selyse. Μάλιστα, η ίδια της λέει πως δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί κόλπα για να προσελκύσει τους πιστούς της ακολούθους, όπως ήταν η γυναίκα του Στάνις, η οποία να θυμίσουμε ότι δέχθηκε να θυσιάσει την κόρη της.

Το συγκεκριμένο πλάνο κλείνει στο τρομοκρατημένο πρόσωπο της Selyse, γεγονός που δείχνει ότι πιθανότατα αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αποκάλυψε τον “τρομακτικό” εαυτό της.

 

4. Οι αναγνώστες των βιβλίων πρέπει να υποπτεύονταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την ηλικία της Μελισάνδρης, μιας και στο βιβλίο “Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου”, στο οποίο διηγείται τα γεγονότα από τη δική της σκοπιά για μια και μοναδική φορά, αποκαλύπτει πως “Η Μελισάνδρη είχε ασκήσει την τέχνη της για αναρίθμητα χρόνια και είχε πληρώσει το τίμημα.” Ενώ, αποκαλύπτει πως “Η ιέρεια κοιμάται μόνο μία ώρα την νύχτα (και προσπαθεί να αποκόψει τον ύπνο εντελώς) και δεν τρώει, λέγοντας, πως ο ‘R’hllor της παρέχει όλη την τροφή που χρειάζεται”, αφήνοντας υπαινιγμούς ότι πιθανότατα είναι αθάνατη.

5. Η Μελισάνδρη στο βιβλίο εμφανίζεται σαν σκλάβα , που είχε πωληθεί σαν ιδιοκτησία του “Lot Seven”, πράγμα που σημαίνει ότι θα έπρεπε να είχε κάποιο σημάδι στο πρόσωπό της, το οποίο όμως δεν βλέπουμε σε καμία από τις δυο εκδοχές της. Το πιο πιθανό είναι να έχει καταφέρει να το διαγράψει χάρη στις δυνάμεις της.

 

Το κολιέ, η πηγή της δύναμής της

Είναι πλέον σαφές, πως το κολιέ της Μελισάνδρης είναι και η πηγή της δύναμής της. Η Μελισάνδρη βγάζει το κολιέ της και η μαγεία φεύγει μαζί με αυτό, πράγμα που αφήνει υπαινιγμούς πως οι τρομερές της δυνάμεις, που θα μπορούσαν να καθορίσουν τη μάχη για τον Θρόνο προέρχονται από αυτό.

Όταν, η Κόκκινη Ιέρεια το φορά, αυτό αποκτά μια κόκκινη λάμψη, πράγμα που δείχνει την άμεση σύνδεσή του μαζί της και ότι μόνο με εκείνη μπορεί να ενεργοποιηθεί η δύναμή του.

Στην τελευταία σκηνή, το κολιέ χάνει τη λάμψη του και γίνεται μαύρο.

Το μέλλον της Κόκκινης Κυρίας

Οι πρώτες θεωρίες θέλουν τη Μελισάνδρη να παίζει καθοριστικό ρόλο στη μοίρα του Τζον Σνόου, την ανάσταση του οποίου αναμένουν οι θαυμαστές για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης. Η συγκεκριμένη θεωρία ενισχύεται περισσότερο μετά την παραδοχή του Ντάβος, ότι είναι ικανή να κάνει τα πάντα. Παράλληλα, γνωρίζουμε ότι έχει ήδη καταφέρει να ξεγελάσει τον θάνατο.

Γι’ αυτούς τους λόγους μην βιαστείτε να ξεγράψετε την Κόκκινη Ιέρεια επειδή είναι αιωνόβια γιαγιά, μπορεί μ’ αυτόν τον τρόπο να ενισχύεται η δύναμή της.

 

Τώρα, μένει να δούμε αν θα καταφέρει να σώσει τον Τζον Σνόου και αν η προφητεία της για εκείνον θα καταφέρει να γίνει πραγματικότητα.

(ΠΗΓΗ: vanityfair, romper)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα