Μηχανή του Χρόνου: Αλίκη Βουγιουκλάκη. Δύο φορές κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της σε γυρίσματα ταινιών

Μηχανή του Χρόνου: Αλίκη Βουγιουκλάκη. Δύο φορές κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της σε γυρίσματα ταινιών

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε θέσει δυο φορές τη ζωή της σε κίνδυνο, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων. Διαβάστε σε ποιες ταινίες είχαν συμβεί τα ατυχήματα (Vid+Pics)

Το 1958 η Αλίκη Βουγιουκλάκη πρωταγωνιστούσε στην ταινία «Αστέρω». Σύμφωνα με το σενάριο, η ηθοποιός έπρεπε να γυρίσει μια σκηνή κατά την οποία θα κολυμπούσε σε ένα ποτάμι, όπου θα την έβλεπε ο συμπρωταγωνιστής της και θα την ερωτευόταν. Για τις ανάγκες του γυρίσματος η Βουγιουκλάκη και οι συνεργάτες της βρέθηκαν στον Ορχομενό στις «πηγές του Μαυροπόταμου». Η Αλίκη εμφανίστηκε με μια ρόμπα, έτοιμη για τη σκηνή.

Ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτιζε την ώρα που δοκίμαζε με το πόδι της τη θερμοκρασία του νερού. Αν και ήταν αρκετά δροσερό, η πρωταγωνίστρια φαινόταν αρκετά χαρούμενη και όταν τη ρώτησαν αν είχε πάρει τη μεγάλη απόφαση να βουτήξει στο παγωμένο νερό, εκείνη απάντησε με θάρρος «ναι»....

Οι μηχανές ξεκίνησαν να γράφουν, ο σκηνοθέτης Ντίνος Δημόπουλος έδωσε το σύνθημα και η Βουγιουκλάκη έπεσε στο ποτάμι. Τα ρεύματα του ποταμού όμως ήταν ισχυρά και η πρωταγωνίστρια παρασύρθηκε από το νερό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στην περιοχή για να παρακολουθήσει τα γύρισμα δεν κατάλαβε  ότι η Αλίκη όταν φώναζε βοήθεια, το εννοούσε.

Μηχανή του Χρόνου: Αλίκη Βουγιουκλάκη. Δύο φορές κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της σε γυρίσματα ταινιών

Όλοι νόμιζαν πως το ατύχημα ήταν μέρος του σεναρίου, εκτός από τους συνεργάτες της που ήξεραν καλά ότι η σκηνή δεν περιελάμβανε πνιγμό. Σε δημοσίευμα διαβάζουμε: «οι σπαρακτικές φωνές της πρωταγωνίστριας, ο απελπισμένος τρόπος με τον οποίο τα χέρια της χτυπούσαν τα νερά, το κεφάλι που βυθιζόταν και ξανάβγαινε δεν άφηνε καμία αμφιβολία ότι επρόκειτο για ατύχημα»....

Η αντίδραση ήταν άμεση. Ο βοηθός οπερατέρ και ένας συνεργάτης της εφημερίδας «Ακρόπολις», βούτηξαν στο νερό για να σώσουν την Αλίκη. Ο τεχνικός, παρασύρθηκε και αυτός από τα ρεύματα και την ηθοποιό έσωσε ο συνεργάτης της εφημερίδας. Τις στιγμές απαθανάτισαν κάποια από τα υπόλοιπα μέλη του συνεργείου....

Μηχανή του Χρόνου: Αλίκη Βουγιουκλάκη. Δύο φορές κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της σε γυρίσματα ταινιών

Το ατύχημα της Αλίκης στη «Μανταλένα»

Το δεύτερο ατύχημα της Αλίκης έγινε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Μανταλένα. Δύο χρόνια μετά η πρωταγωνίστρια και οι συντελεστές της ταινίας «Μανταλένα» βρίσκονταν στην Αντίπαρο. Το ατύχημα της Βουγιουκλάκη έγινε ενώ γύριζε τη σκηνή που τσακώνεται με τον Παπαμιχαήλ στις βάρκες.

Η Αλίκη στο τέλος της σκηνής έχασε την ισορροπία της και έπεσε άτσαλα μέσα στο νερό χτυπώντας δυνατά το κεφάλι της στην κουπαστή της βάρκας. Η ηθοποιός έχασε τις αισθήσεις της, το γύρισμα διακόπηκε και επικράτησε πανικός. Αρκετοί από τους παρόντες πίστεψαν ότι η Βουγιουκλάκη είχε μείνει κυριολεκτικά «στον τόπο».

Ωστόσο μετά από λίγα λεπτά συνήλθε. Τα γυρίσματα συνεχίστηκαν, αλλά η συγκεκριμένη σκηνή δεν επαναλήφθηκε.Η σκηνή του καυγά των δύο πρωταγωνιστών στις βάρκες είναι η μοιραία αρχική, σκηνή. Αν προσέξει κανείς τη Βουγιουκλάκη την ώρα που πέφτει στο νερό, θα παρατηρήσει το δυνατό χτύπημα του κεφαλιού της στην κουπαστή της βάρκας.

Δείτε στο βίντεο τη σκηνή που τραυματίστηκε η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Διαβάστε ακόμα στη Μηχανή του Χρόνου:

Ο δολοφόνος 48 γυναικών, που ασελγούσε και στα πτώματα. Συνελήφθη με τη βοήθεια ενός φυλακισμένου serial killer...

Η σύλληψη του Νουρέγιεφ και της Φοντέιν για ναρκωτικά, σε σπίτι χίπηδων...
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μηχανή του χρόνου
SHARE:

24Media Network