"ΝΤΑΧΑΟΥ-ΤΣ!"

"ΝΤΑΧΑΟΥ-ΤΣ!"

Διαβάστε στο NEWS 247 πώς αντέδρασαν οι Γερμανοί στο πρωτοσέλιδο, που παρουσιάζει την καγκελάριο Μέρκελ με στολή Ναζί και το σήμα της σβάστικας

Οι πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας, οι διαδηλώσεις των Ελλήνων πολιτών, οι δραματικές διεργασίες μία ανάσα πριν την χορήγηση του νέου "παχυλού" πακέτου βοήθειας προς τη χώρα μας κυριαρχούν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης καθημερινά.

Έναν λόγο παραπάνω για να ασχολείται με τα ελληνικά δρώμενα έχει η Γερμανία, τα μεγαλύτερα μέσα της οποίας το τελευταίο διάστημα στέκονται και αναπαράγουν τις "αντι-γερμανικές" εκδηλώσεις των Ελλήνων, με όποιον τρόπο κι αν εκδηλώνονται αυτές.

Σε σημερινά δημοσιεύματά τους, οι Spiegel και Welt, στις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους, αναδημοσιεύουν το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Δημοκρατία", που εμφανίζει την καγκελάριο Μέρκελ, να φορά τη στολή των Ναζί και να φέρει στο δεξί της χέρι μία σβάστικα.

Ο τίτλος του πρωτοσέλιδου της ελληνικής εφημερίδας ήταν "ΝΤΑΧΑΟΥ!" ενώ στον υπέρτιτλο το σχόλιο αναφέρει χαρακτηριστικά "MEMORANDUM MACHT FREI (Το Μνημόνιο απελευθερώνει)", αναφορά που ενόχλησε τους Γερμανούς.

Σχολιάζοντας το κεντρικό θέμα της "Δημοκρατίας", η Spiegel Online (κεντρική φωτο) δημοσιεύει φωτογραφία της, με τίτλο "Ελλάδα: Μίσος για τους Γερμανούς".

Ακόμη, στην ηλεκτρονική της έκδοση η Welt, στο κεντρικό της θέμα, κάνει αναφορά και στο πρωτοσέλιδο.

"Ελλάδα: Ένα αποτυχημένο κράτος πριν την έκρηξη", είναι ο τίτλος του γερμανικού δημοσιεύματος, που αναφέρει μεταξύ άλλων, πως η συντηρητική εφημερίδα παρουσιάζει την Γερμανίδα Καγκελάριο, ως καρικατούρα, ενώ πολλαπλασιάζονται τα σχετικά δημοσιεύματα στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης του άρθρου, "οι Έλληνες ψάχνουν αποδιοπομπαίο τράγο" για την κατάστασή τους, λόγος για τον οποίο και στρέφονται κατά της Γερμανίας για τα δικά τους λάθη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Media and Internet
SHARE:

24Media Network