Όσκαρ 2020: Η χειρότερη τηλεθέαση στην ιστορία

Όσκαρ 2020: Η χειρότερη τηλεθέαση στην ιστορία
Τα Παράσιτα σάρωσαν τα Όσκαρ και ο σκηνοθέτης τους ποζάρει με τα αγαλματίδια Richard Shotwell/Invision/AP

Η χειρότερη τηλεθέαση όλων των εποχών παρατηρήθηκε για τα ετήσια Βραβεία της Ακαδημίας που μεταδίδονται από το ABC. Χλιαρή και άνευρη η φετινή τελετή κατά πολλούς.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια, τα νούμερα τηλεθέασης για τα ετήσια Βραβεία της Ακαδημίας που μεταδίδονται από το ABC έχουν πληγεί από χαμηλή τηλεθέαση.

Σύμφωνα με τους πρώτους αριθμούς, μόλις 23,6 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τον Bong Joon Ho και τα “Παράσιτα” να κυριαρχούν, μια πτώση 20 τοις εκατό σε σχέση με πέρυσι -όταν η απονομή έφθασε τα 29,6 εκατομμύρια θεατές.

Το προηγούμενο “χαμηλό βαρομετρικό” ήρθε το 2018, όταν μόλις 26 εκατομμύρια τηλεθεατές συντονίστηκαν για να δουν το Shape of Water να κερδίζει το βραβείο καλύτερης ταινίας.

Η φετινή τελετή, που διήρκησε πάνω από 3,5 ώρες, χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως άνευρη και βαρετή, χωρίς να έχει απολύτως τίποτα να προσφέρει στην ιστορία του σημαντικού θεσμού.

Πολλοί μάλιστα επιρρίπτουν ευθύνες στην απόφαση της Ακαδημίας να μην έχει βασικό παρουσιαστή στη βραδιά.

Σε σύγκριση με βραδιές Oscar προηγούμενων ετών, για παράδειγμα στην τελετή του 2000, περισσότεροι από 46 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν συντονιστεί στο πρόγραμμα.

Η πτώση στα νούμερα είναι μεγάλη και ανησυχητική.

Το ανησυχητικό του πράγματος είναι ότι μόνο τα Όσκαρ σημειώνουν “χαμηλές πτήσεις” σε τηλεθέαση στην Αμερική, καθώς άλλες τελετές απονομής βραβείων, όπως οι Χρυσές Σφαίρες και τα Grammys φαίνεται να μην έχουν χάσει την αίγλη τους, ούτε και το ενδιαφέρον του κοινού.

Κέρδισαν Βραβεία? Κέρδισαν μία θέση στη Nova. Απόλαυσε βραβευμένες ταινίες της χρονιάς με Nova Cinema pack μόνο με 19,90€ το μήνα!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα