Πέθανε η Amy Winehouse

default image

Παγκόσμια συγκίνηση για το θάνατο της Amy Winehouse. Βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο. Έφυγε στα 27 της χρόνια (Vids + Pics)

Φόρο τιμής στην Amy Winehouse αποτίει ο κόσμος της μουσικής και οι θαυμαστές της, δηλώνοντας συγκλονισμένοι από το θάνατο της ταλαντούχας τραγουδίστριας.

To βράδυ του Σαββάτου η σορός της Amy μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο μέσα σε κλίμα οδύνης από κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι.

Η μητέρα της Janis παραδέχτηκε ότι το μοιραίο ήταν αναπόφευκτο με την πορεία που ακολουθούσε η κόρη της και τους εθισμούς της σε ναρκωτικά και αλκοόλ.

“Aκόμα δεν μπορώ να το πιστέψω και δεν θέλω”, είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι προτιμάει να μείνει στην σκηνή της προηγούμενης ημέρας όταν, αφού πέρασαν πολλές ώρες μαζί, την ώρα που την αποχαιρετούσε η Amy της είπε “σ’ αγαπάω μαμά”.

 

Ο πατέρας της τραγουδίστριας, Μιτς, ο οποίος έμαθε με καθυστέρηση τα τραγικά νέα, καθώς ήταν εν πτήσει προς τη Νέα Υόρκη, είχε προβλέψει πολλές φορές στο παρελθόν τον θάνατό της.

“Ήταν η καλλιτεχνική αδελφή ψυχή μου, ήταν σαν αδελφή μου. Είναι η πιο θλιβερή ημέρα της ζωής μου” δήλωσε ο μουσικός παραγωγός Μαρκ Ρόνσον.

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο της Amy Winehouse κατακλύζουν από το βράδυ του Σαββάτου τόσο το Twitter όσο και το Facebook.

Πολλοί είναι οι θαυμαστές της που αφήνουν λουλούδια, κάρτες και μηνύματα μπροστά στο σπίτι, όπου άφησε την τελευταία της πνοή, ενώ επισκέπτονται και την παμπ Hawley Arms, κάποτε αγαπημένο της στέκι.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι η τραγουδίστρια βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Camden, σημειώνοντας ότι δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί τα αίτια θανάτου της.

(Φωτογραφία από την τελευταία της δημόσια εμφάνιση)

“Η ημερομηνία και η ώρα που θα γίνει η ιατροδικαστική εξέταση δεν θα οριστούν πριν από αύριο το πρωί”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Λονδίνου εν αναμονή της ιατροδικαστικής εξέτασης, η ημερομηνία διεξαγωγής της οποίας θα οριστεί τη Δευτέρα.

H αστυνομία, αναφερόμενη σε πληροφορίες που έκαναν λόγο για πιθανό θάνατο της τραγουδίστριας από υπερβολική δόση, ότι “ακόμη δεν έχει γίνει καμία ιατροδικαστική εξέταση και ότι δεν είναι αρμόζον να γίνονται εικασίες όσον αφορά τα αίτια θανάτου” της.

Αναφέρεται πως υπήρξε κλήση σε ασθενοφόρο στις 15.54, αλλά όταν έφτασαν τα δύο οχήματα η τραγουδίστρια ήταν νεκρή.

Στα 27 της χρόνια, η Amy Winehouse, έδινε μεγάλη μάχη με τα ναρκωτικά και το ποτό, γεγονός που είχε επισκιάσει την καριέρα της.

Δεν ήταν λίγες άλλωστε οι φορές που φωτογραφίες της με ίχνη κοκαΐνης στη μύτη έκαναν το γύρο του κόσμου.

Φήμες για το θάνατο της τραγουδίστριας είχαν αρχίσει να διαδίδονται από το απόγευμα του Σαββάτου στο Twitter. Μεταξύ εκείνων που σχολίασαν την είδηση και η Sarah Brown.

“Θλιβερά, θλιβερά νέα για την Amy Winehouse – μεγάλο ταλέντο, εξαιρετική φωνή και τραγικός θάνατος, Συλλυπητήρια στην οικογένειά της”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Λίγο καιρό νωρίτερα, ο μάνατζέρ της είχε αναρτήσει στο twitter ότι η τραγουδίστρια θα αποσυρθεί από όλες τις προγραμματισμένες εμφανίσεις.

Σε μία από τις τελευταίες συναυλίες της στη Σερβία, κατά την ευρωπαϊκή της περιοδεία, χλευάστηκε όταν εμφανίστηκε στη σκηνή σε τέτοιο βαθμό μεθυσμένη που δεν μπορούσε να τραγουδήσει.

Πολλές φορές, όπως μεταδίδει το BBC, άφησε τους μουσικούς της να καλύψουν το κενό της, καθώς έφυγε από τη σκηνή.

Μετά από αυτό, η Amy Winehouse αναγκάστηκε να ακυρώσει ολόκληρη την καλοκαιρινή της περιοδεία, μεταξύ των σταθμών της οποίας και η Ελλάδα.

“Η Amy Winehouse ακυρώνει όλες τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της. Όσοι βρίσκονται κοντά της θα κάνουν τα πάντα για να τη βοηθήσουν να επιστρέψει και θα της δώσουμε όσο χρόνο χρειάζεται”, ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση των εκπροσώπων της.

Η Amy Winehouse έγινε ευρεία γνωστή το 2003, όταν σε ηλικία 20 ετών έβγαλε τον πρώτο προσωπικό της δίσκο με τίτλο Frank.

Δεν άργησε όμως να έρθει και η παγκόσμια αναγνώριση, κάτι που έγινε το 2006 με το Back to Black, οπότε και κέρδισε πέντε βραβεία Grammy.

“Εκπληκτικό καλλιτεχνικό ταλέντο”

Η εταιρεία Metropolis music, στην οποία η Amy Whinehouse ηχογραφούσε, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι “αγωνίζεται να αφομοιώσει, πώς έχασε για πάντα “την ακριβή φίλη, τη συνάδελφο, αυτό το πιο εκπληκτικό καλλιτεχνικό ταλέντο”.

“Πάντα θα φέρουμε στη μνήμη την σφύζουσα από ζωή Amy, γεμάτη από κέφι, συντροφευμένη από νεαρές γυναίκες που πάσχιζαν να την κάνουν να νοιώθει ωραία. Χάσαμε ένα πολύ ξεχωριστό πρόσωπο, ένα μέλος της οικογένειάς μας”, σημειώνεται.

“Επί σκηνής έβλεπα με δέος την Amy, αυτό το δέος που προκαλεί η ιδιοφυΐα… Μέσα απ τη σπάνια λεπτεπίλεπτη φύση της αυτή η φωνή, η τόσο δική της, που πήγαζε απ την κολυμβήθρα του μεγαλείου.

Από την σαχλο-αρρώστεια αυτή, χάσαμε μία όμορφη, ταλαντούχα γυναίκα”, έγραψε στο ιστολόγιό του ο Ράσελ Μπραντ που είναι και ο ίδιος αντιμέτωπος με εθισμό στις ναρκωτικές ουσίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα