Cobra Kai: Το κρυμμένο μυστικό του θρυλικού κίτρινου Ford του Ντάνιελ

Cobra Kai: Το κρυμμένο μυστικό του θρυλικού κίτρινου Ford του Ντάνιελ
Netflix

Η τρίτη σεζόν του "Cobra Kai" έπαιξε στο Netflix, και μας έκρυβε μπόλικες ρετρό επιστροφές και μικρές ή μεγαλύτερες εκπλήξεις. Η ιστορία του απόλυτου easter egg.

Η τρίτη σεζόν του Cobra Kai που είδαμε στο Netflix μας αποκάλυψε μεταξύ άλλων την ιστορία του θρυλικού κίτρινου Ford του Daniel LaRusso (Ralph Macchio), και τον ιδιοκτήτη του πριν φτάσει στα χέρια του Mr. Miyagi (Noriyuki “Pat” Morita).

Προσοχή, spoilers παρακάτω

Το κίτρινο Ford Super Deluxe του 1947 έχει συνδεθεί απόλυτα με τον Daniel, και εμφανίστηκε στο πρώτο Karate Kid (1984). Η εμφάνισή του στη σειρά του Netflix είναι ένα από τα πολλά ρετρό στοιχεία που συνδέουν το σήμερα με το χθες, επεκτείνοντας τον μύθο της πρώτης ταινίας και επικαιροποιώντας τη στο τώρα.

Το όχημα εξέλιξης του LaRusso

Στο πρώτο Karate Kid το καναρινί Ford ήταν στη vintage συλλογή οχημάτων του Mr. Miyagi. Σημειολογικά, αλλά και πρακτικά, έπαιξε κεντρικό ρόλο στη διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση του Daniel στο καράτε, μαζί με τις υπόλοιπες πρακτικές του Miyagi. Όλοι όσοι έχουμε δει την ταινία θυμόμαστε το περίφημο “wax on, wax off” του LaRusso και τα απανωτά πλυσίματα που είχε ρίξει στην αντίκα. Η όλη τεχνική θα διασφάλιζε μυική στον πιτσιρικά Daniel πριν προχωρήσει στα πιο δύσκολα.

Όταν ο εκπαιδευόμενος LaRusso έγινε 18 και πήρε δίπλωμα οδήγησης, ο Mr. Miyagi τον άφησε να διαλέξει όποιο όχημα προτιμούσε εκείνος από τη συλλογή του, με τον Daniel να διαλέγει το Ford Super Deluxe. Το όχημα εμφανίστηκε φυσικά και στις συνέχειες της ταινίας και πλέον αποτελεί οικογενειακό κειμήλιο με τη Samantha (Mary Mouser) να το ονομάζει “the old banana boat”.

Παρόλα αυτά, το Cobra Kai πάει την ιστορία ένα βήμα παραπέρα, καθώς συνδέει το Ford με τον John Kreese (Martin Kove). Πίσω στο 1965, το Ford ήταν στην ιδιοκτησία του David (Jesse Kove), ο οποίος ήταν ο χειριστικός σύντροφος της Betsy (Emily Marie Palmer). Στο αρχικό flashback του δεύτερου επεισοδίου της τρίτης σεζόν του Cobra Kai, με τίτλο “Nature or Nurture”, ο David εμφανιζόταν σε ένα γεύμα στο San Fernando Valley με τη Betsy και τον κολλητό του, James (Ken Barefield). Εκεί ο David αναφέρει πως το Super Deluxe είναι “σκουπίδι” και πως θέλει να αγοράσει ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Στιγμές αργότερα, η παρέα συναντά τον νεαρό John Kreese (Barrett Carnahan), που δούλευε σαν σερβιτόρος. Στη συνέχεια βλέπουμε τον Kreese να τα βάζει με τους δύο τραμπούκους, χρόνια προτού γίνει και ο ίδιος τραμπούκος και αντίπαλος του LaRusso και του Johnny Lawrence (William Zabka). Τότε, είχε καταφέρει να κερδίσει την καρδιά της Betsy.

netflix

Η σειρά δεν ξεκαθαρίζει βέβαια τι έγινε στη συνέχεια με το Ford. Αφήνεται να εννοηθεί ότι ο David εγκαταλείπει το κίτρινο “βαρκάκι” ή το πουλάει απ ευθείας στον Mr. Miyagi ο οποίος ήταν γνωστός για τη συλλογή παλιών αντικών. Ίσως, στην τέταρτη σεζόν, να μάθουμε τι πραγματικά είχε γίνει.

Επιπρόσθετα, το δώρο του Miyagi στον LaRusso, το κίτρινο Ford δηλαδή, είναι αυτό που καλλιέργησε μέσα του την αγάπη για τα αυτοκίνητα και τον οδήγησε τελικά στο να δημιουργήσει τη δική του αντιπροσωπεία με σύνθημά του, το “δίνουμε κλωτσιά στον ανταγωνισμό”. O Miyagi άλλωστε άφησε όλα τα υπάρχοντά του στον πνευματικό του γιο, ως κληρονομιά.

Θυμίζουμε ότι ο LaRusso είχε κατηγορήσει την τότε κοπέλα του, Ali Mills (Elisabeth Shue), για τη ζημιά στα φρένα του Ford, το 1985. Ναι, την Ali που είδαμε να επιστρέφει επιτέλους στον τρίτο κύκλο, σε ένα ομολογουμένως συγκινητικό επεισόδιο.

Μετά από 35 χρόνια, ο Hawk (Jacob Bertrand) βανδαλίζει το Super Deluxe στη δεύτερη σεζόν, γράφοντας πάνω του “Cobra Kai Never Dies!” και πυροδοτώντας πόλεμο ανάμεσα στα δύο ντότζο.

Στην πραγματικότητα, το Ford Super Deluxe είχε πράγματι παραδοθεί στον Ralph Macchio από την Columbia στο τέλος των γυρισμάτων του πρώτου Karate Kid, και από τότε είναι ο ιδιοκτήτης του. Οι παραγωγοί του YouTube Red (οι πρώτες δύο σεζόν της σειράς γυρίστηκαν για την πλατφόρμα) αξιοποίησαν εξ αρχής, με τον καλύτερο τρόπο, το ρετρό εύρημά τους για να κάνουν την όλη “σύνδεση”.

Σημειώνεται πως οι δημιουργοί της σειράς, Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg και Josh Heald, αποκάλυψαν πως ήδη ολοκληρώνεται το σενάριο για τη τέταρτη σεζόν και τα γυρίσματα θα αρχίσουν άμεσα παρά την πανδημία.

Τέλος, το Netflix ανακοίνωσε πως η τρίτη σεζόν έκανε ρεκόρ τηλεθέασης, καθώς την παρακολούθησαν πάνω από 41 εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλο τον πλανήτη μέσα στις πρώτες τέσσερις εβδομάδες προβολής της. Συνολικά, πάνω από 73 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν παρακολουθήσει έστω μία φορά το show. H σειρά είχε πάει εξαιρετικά και στο YouTube, με το πρώτο επεισόδιο του Cobra Kai να συγκεντρώνει 55 εκατομμύρια προβολές.

Σε ο,τι αφορά το σενάριο της 4ης σεζόν, λίγο πολύ θα πάει κάπως έτσι: Τα δύο ντότζο θα φτάσουν στην τελική αναμέτρηση του τουρνουά. Ο νικητής τα παίρνει όλα, ο χαμένος πρέπει να αποχωρήσει από την πόλη. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί επίσης η συμμαχία του Miyagi-do του Daniel LaRusso με το Eagle Fang Dojo του Johnny Lawrence. Άλλες φιλοσοφίες, όμως ένας ο εχθρός. Εννοείται πως περιμένουμε νέες χορογραφίες μάχης και ενδεχομένως μαζικές σκηνές ξύλου, στα βήματα της τρίτης σεζόν, η οποία προς το τέλος της άρχισε να “σκληραίνει” και να γίνεται πιο σκοτεινή.

Ακόμη, θα δούμε την επιστροφή του Terry Silver, ο οποίος υπήρξε συμπολεμιστής του John Kreese στο Βιετνάμ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα