Ελένη Μενεγάκη: Με δάκρυα αποχαιρέτησε το τηλεοπτικό κοινό

Ελένη Μενεγάκη: Με δάκρυα αποχαιρέτησε το τηλεοπτικό κοινό

Η παρουσιάστρια ευχαρίστησε τους συνεργάτες της και όλους όσοι βρέθηκαν στο δρόμο της, γιατί όπως είπε: "Ιστορία γράφουν οι άνθρωποι, γράφουν οι παρέες". Η τελευταία εκπομπή και η αντίδραση στο Twitter.

Το τηλεοπτικό της “αντίο” είπε σήμερα, Τετάρτη 1η Ιουλίου η Ελένη Μενεγάκη, παρουσιάζοντας την τελευταία της εκπομπή “Ελένη” στον Alpha και κλείνοντας έναν κύκλο 15 χρόνων στο κανάλι και 30 χρόνων στην ελληνική τηλεόραση.

Το κλίμα στη σημερινή αποχαιρετιστήρια εκπομπή ήταν έντονα φορτισμένο. Η Ελένη Μενεγάκη ανέφερε ότι αυτή η φάση της ζωής της και της καριέρας της ολοκληρώθηκε και πώς αν ξεκινήσει κάτι άλλο θα είναι τελείως διαφορετικό, όπως και η ίδια. Η παρουσιάστρια ευχαρίστησε τους συνεργάτες της και όλους όσοι βρέθηκαν στο δρόμο της, γιατί όπως είπε: «Ιστορία γράφουν οι άνθρωποι, γράφουν οι παρέες».

Ειδικότερα, η εκπομπή ξεκίνησε με την κάμερα να ακολουθεί την Ελένη Μενεγάκη από το καμαρίνι της στο πλατό της εκπομπής. Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα αφιερωματικό βίντεο – αναδρομή της πορείας της παρουσιάστριας στην ελληνική τηλεόραση. Αφού ολοκληρώθηκε το αφιέρωμα, η κάμερα έδειξε την Ελένη Μενεγάκη, καθισμένη μόνη της στην πολυθρόνα. Εμφανώς συγκινημένη με δάκρυα στα μάτια προχώρησε σε μία από καρδιάς εξομολόγηση, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες της, πρώην και νυν, και στα τρία κανάλια που δούλεψε όλα αυτά χρόνια της τηλεοπτικής της παρουσίας.

Μεταξύ άλλων είπε: «Το έφτασα μέχρι εκεί που ήθελα, με τον τρόπο που ήθελα. Η ψυχή μου είναι ζωντανή και αληθινή και αν κάτι θέλω να θυμάστε είναι πως ό,τι βλέπατε ήταν αλήθεια. Όλα. Την κάθε μέρα μέσα σε αυτή τη διαδρομή την ευχαριστήθηκα μέσα από την ψυχή μου. Οι άνθρωποι που γνώρισα με γέμισαν εμπειρίες, με μάθανε πολλά. Και ακόμα μαθαίνω. Ιστορία γράφουν οι άνθρωποι, γράφουν οι παρέες. Οι παρέες μου ήταν μοναδικές ξεχωριστές. Δεν θα είχα τόση συγκίνηση αν έκλεινε απλά ένας κύκλος στον Alpha.

Σήμερα κλείνει ένας πολύ μεγάλος κύκλος δικός μου. Αυτά τα σχεδόν 30 χρόνια διαδρομής μέσα στην τηλεόραση. Και να ξανανοίξει μετά θα είναι κάτι άλλο γιατί θα έχω αλλάξει εγώ. Δεν ξέρω αν τα όνειρά μου πήγαν ποτέ τόσο μακριά. Αλίμονο ποτέ. Μην κάνω την έξυπνη, ποτέ. Ξεπέρασαν και τα δικά μου όνειρα και τα δικά μου σχέδια. Ήμουν εκεί για να σας παρασύρω στο θετικό κομμάτι της ζωής, στην ελπίδα, στα ωραία πράγματα όχι στα δύσκολα. Ενα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου. Έχω πάρει την πιο πολύ λάμψη και αγάπη κι όμως δεν θα είχα κάνει τίποτα αν δεν είχα πέσει στους σωστούς ανθρώπους αν δεν είχα τα αυτιά μου ανοικτά να τους ακούσω, αν δεν είχα διαφωνήσει μαζί τους».

Στο πλατό της τελευταίας εκπομπής «Ελένη» βρέθηκαν οι νυν και οι παλαιότεροι συνεργάτες της Ελένης Μενεγάκη, οι οποίοι μοιράστηκαν με έντονη διάθεση νοσταλγίες τις πιο έντονες στιγμές μαζί της. Ανάμεσα τους οι Νίκος Μουτσινάς, Κατερίνα Ζαρίφη, Βασίλης Καλλίδης, Γρηγόρης Γκουντάρας, Πάνος Σταματόπουλος, Βαλεντίνο, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, οι οποίοι μίλησαν με εγκάρδια λόγια για την παρουσιάστρια και την επαίνεσαν για τον επαγγελματισμό, την αυθεντικότητα και το κέφι που έφερνε κάθε φορά στο τηλεοπτικό πλατό. Σε μια ευχάριστη στιγμή, μέλη της παραγωγής εμφανίστηκαν on camera, φορώντας μπλουζάκια που έγραφαν «Ήμουν κι εγώ στην #Eleni»…

Μια από τις παρουσίες που ξεχώρισε ήταν αναμφίβολα εκείνη της Νατάσσας Θεοδωρίδου. Η δημοφιλής τραγουδίστρια είχε μιλήσει στην εκπομπή της Ελένης χθες, Τρίτη 30 Ιουνίου, και έτσι όπως φαίνεται, η εμφάνισή της στο πλατό ήταν έκπληξη και για τη λαμπερή παρουσιάστρια, η οποία μόλις την είδε να εισβάλει τραγουδώντας στο πλατό, βούρκωσε. Μετά την αιφνιδιαστική είσοδο της Νατάσας Θεοδωρίδου στο πλατό αλλά και την αναφορά στα αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειά της που βρίσκονταν στα παρασκήνια η Ελένη Μενεγάκη δήλωσε ότι θέλει να πάει να αγκαλιάσει ένα αγαπημένο της πρόσωπο. Τότε σηκώθηκε, κατευθύνθηκε πίσω από τις κάμερες, αγκάλιασε και φίλησε τον σύζυγό της Μάκη Παντζόπουλο, στη συνέχεια αγκάλιασε τον μεγάλο της γιο Άγγελο, ενώ έκατσε για λίγα δευτερόλεπτα μπροστά και από τις τρεις κόρες της.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του ο Alpha ανέφερε: «Σήμερα, 15 χρόνια μετά την πρώτη “καλημέρα” ο Alpha αποχαιρετά την Ελένη Μενεγάκη, την ευχαριστεί για τη συνεργασία, τις δυνατές τηλεοπτικές στιγμές και της εύχεται καλή συνέχεια στα επόμενα σχέδιά της».

Τα τελευταία λόγια της Ελένης Μενεγάκη on camera:

Πήρε “φωτιά” το Twitter

Το τηλεοπτικό “αντίο” της Ελένης Μενεγάκη δεν θα μπορούσε να μη αφήσει αδιάφορο το Twitter με δεκάδες χρήστες να σχολιάζουν το γεγονός, με το hashtag #eleni.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αναρτήσεις χρηστών:

“Να θυμάστε κάτι: Η ζωή συνεχίζεται. Και όπως έλεγε ένας φίλος μου, όταν η ζωή πάψει να σε εκπλήσει, είναι θάνατος. Καλή συνέχεια! Σημασία έχει η διαδρομή και όχι το φινάλε..”, ήταν τα τελευταία λόγια on air της παρουσιάστριας.

Νωρίτερα, η Φαίη Σκορδά και η ομάδα του “Πρωινού” σχολίασαν την συγκίνηση της Ελένης Μενεγάκη λίγο πριν το τελευταίο αντίο από την τηλεόραση. Η παρουσιάστρια του Πρωινού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ελένη Μενεγάκη και την απόφαση της να αποχωρήσει από την τηλεόραση:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα