Ελληνική τηλεόραση: Οι ερωτικές σκηνές που έμειναν αξέχαστες

Ελληνική τηλεόραση: Οι ερωτικές σκηνές που έμειναν αξέχαστες

Το σεξ στις ελληνικές σειρές διαχρονικά προκαλεί συζητήσεις, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν μεταφερθεί στο Twitter. Με αφορμή την "Έξαψη", θυμόμαστε 10 ερωτικές σκηνές που έμειναν στην ιστορία.

Η πρεμιέρα της νέας σειράς του Mega με τίτλο «Έξαψη» κατάφερε να ξεσηκώσει το twitter λόγω των έντονων ερωτικών σκηνών που προβλήθηκαν ήδη από τα πρώτα λεπτά του επεισοδίου. Παρόλο που έχουν περάσει πολλά χρόνια – τουλάχιστον τρεις δεκαετίες – από τότε που οι ελληνικές σειρές ξεκίνησαν να δείχνουν γυμνά σώματα, τολμηρά καρέ και ερωτικές σκηνές, φαίνεται πως το σεξ συνεχίζει να σοκάρει το τηλεοπτικό κοινό και να προκαλεί συζητήσεις, αλλά και να «πουλάει». Αποτελούσε πάντοτε βασικό συστατικό της επιτυχημένης συνταγής μιας σειράς και θα συνεχίσει να μαγνητίζει τον τηλεθεατή, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο κι αν εξοικειωθούν τα μάτια του με τέτοιου είδους σκηνές.

Στην ελληνική τηλεόραση έχουν προβληθεί πολλές τολμηρές ερωτικές σκηνές, αρκετές εκ των οποίων έμειναν στην ιστορία και συνεχίζουν να συζητιούνται μέχρι και σήμερα. Δεν είναι τυχαίο το ότι, ακόμη και τώρα, κάθε φορά που ανακαλούμε το όνομα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη θυμόμαστε τις «καυτές» σκηνές των σειρών του. Οι σκηνές σεξ που αποτυπώθηκαν στο μυαλό των τηλεθεατών και θεωρούνται αξέχαστες, είτε περιλάμβαναν γνωστούς και ωραίους ηθοποιούς, που ήταν ζεν πρεμιέ στην εποχή τους, είτε εκτυλίσσονταν σε μια ιδιαίτερη συνθήκη που προκαλούσε το ενδιαφέρον του τηλεθεατή, είτε είχαν σεναριακή σημασία, είτε ήταν πολύ τολμηρές για τα δεδομένα της εκάστοτε εποχής.

Αναστασία

Μυρτώ Αλικάκη – Άλκης Κούρκουλος – Μηνάς Χατζησάββας

Η «Αναστασία» υπήρξε μία από τις πρώτες ελληνικές σειρές, όπου οι σκηνές σεξ ήταν έντονες και το γυναικείο στήθος προβλήθηκε απροκάλυπτα. Εκείνο, όμως, που έκανε τις σκηνές να έχουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον και τους τηλεθεατές να ήταν η σχέση των ηρώων μεταξύ τους, καθώς η 20χρονη Αναστασία είχε ερωτική σχέση και με τον πατέρα (Μηνά Χατζησάββα) και με τον γιο (Άλκη Κούρκουλο). Δεδομένου του συγκεκριμένου ερωτικού τριγώνου και του αμύητου ελληνικού κοινού, η σειρά και οι σκηνές της προκάλεσαν πολλές συζητήσεις.

Άγγιγμα Ψυχής

Σταύρος Ζαλμάς – Θεοφανία Παπαθωμά

Η σειρά προκάλεσε ούτως ή άλλως ποικίλες αντιδράσεις, λόγω του απαγορευμένου love story ανάμεσα στον παπά Ιωάννη και τη νεαρή αγιογράφο Δέσποινα. Το σοκ των τηλεθεατών από την απόδοση του ιερέα ως ανθρώπου με αδυναμίες και όχι ως σεβάσμιου προσώπου, ενισχύθηκε από την παθιασμένη ερωτική σκηνή ανάμεσα στον γοητευτικό Σταύρο Ζαλμά και την σέξι Θεοφανία Παπαθωμά, σε μια αποθήκη μετά από την βροχή. Η σκηνή δεν είχε πολύ γυμνό, αλλά όλα τα παραπάνω την κατέστησαν ιδιαιτέρως τολμηρή.

Δύο Ξένοι

Νίκος Σεργιανόπουλος – Εβελίνα Παπούλια, Αλέξανδρος Ρήγας – Δέσποινα Βανδή

Υπήρξαν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια της ελληνικής τηλεόρασης και η σκηνή στη σοφίτα, όπου οι δύο πρωταγωνιστές έκαναν έρωτα για πρώτη φορά, αγαπήθηκε πολύ. Ο Κωνσταντίνος Μαρκοράς (Νίκος Σεργιανόπουλος) και η Μαρίνα Κουντουράτου (Εβελίνα Παπούλια) ξεκίνησαν να καβγαδίζουν, μέχρι που η ένταση μετατράπηκε σε ανεξέλεγκτο πάθος, το οποίο τους οδήγησε στο κρεβάτι. Ο κύριος καθηγητής σκίζει το κόκκινο εξώπλατο φόρεμα της νεαρής παρουσιάστριας και η τηλεόραση παίρνει φωτιά.

Η σκηνή του δεύτερου ζευγαριού συζητήθηκε πολύ, λόγω των δύο ηρώων. Ο Τόλης (Αλέξανδρος Ρήγας) ήταν ομοφυλόφιλος σε όλη τη διάρκεια του έργου, ωστόσο, ερωτεύτηκε την Χαρούλα (Δέσποινα Βανδή) και έκανε έρωτα μαζί της στο καμαρίνι της, στο μαγαζί που δούλευε στην Τρίπολη. Η ερωτική τους συνεύρεση ήταν μια πρωτοφανής εξέλιξη στη σειρά.

Το σημάδι του έρωτα

Στράτος Τζώρτζογλου – Τζένη Μπότση – Βάνα Μπάρμπα

Ο Κώστας (Στράτος Τζώρτζογλου) τα έχει με την σέξι Τζένη (Τζένη Μπότση), αλλά γουστάρει την “χωριάτισσα” και κουνιάδα του (Βάνα Μπάρμπα). Σκηνές σεξ σε στάβλους, ξενοδοχεία, κρεβάτια και όπου αλλού μπορούμε να φανταστούμε. Εξίσου τολμηρές σκηνές και με τις δύο.

Κλείσε τα μάτια

Χριστόφορος Παπακαλιάτης – Πέμη Ζούνη – Ιωάννα Παππά

Οι ερωτικές σκηνές και τα τολμηρά καρέ ανήκουν και επίσημα στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, που θεωρείται ο μετρ του είδους. Το σεξ και τα ερωτικά τρίγωνα αποτελούν επαναλαμβανόμενα μοτίβα σε όλες σχεδόν τις σειρές του. Εδώ, έχουμε ένα από τα πρώτα του, όπου ο Φίλιππος (Χριστόφορος Παπακαλιάτης) ερωτεύεται και συνευρίσκεται με μάνα (Πέμη Ζούνη) και κόρη (Ιωάννα Παππά).

Τέσσερις

Χριστόφορος Παπακαλιάτης – Δανάη Σκιάδη – Ζέτα Μακρυπούλια – Παναγιώτα Βλαντή

Ξανά πρωταγωνιστής ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, υποδυόμενος τον Πέτρο ο οποίος έχει αρκετές ερωτικές κατακτήσεις. Πολλές σκηνές σεξ, στον τοίχο, στο πάτωμα, στο γραφείο. Παντού. Στις τολμηρές σκηνές που συναντάμε στα έργα του, βλέπουμε να κυριαρχεί το έντονο πάθος.

Δυο μέρες μόνο

Άλλη μια σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Το σεξ κάνει την εμφάνισή του ήδη από το πρώτο επεισόδιο, με την επική ατάκα “όχι μέσα, σε ικετεύω” να αιφνιδιάζει τον τηλεθεατή και, τελικά, να μένει στην ιστορία.

Η ζωή που δεν έζησα

Ταμίλα Κουλίεβα – Αιμίλιος Χειλάκης

Μια, επίσης, πολύ ενδιαφέρουσα σειρά όσον αφορά τους ήρωες και τις ερωτικές τους σχέσεις, καθώς η Φανή (Ταμίλα Κουλίεβα) ερωτεύεται τον φίλο του γιου της, τον Βαγγέλη (Αιμίλιο Χειλάκη), φέρνοντας τα πάνω κάτω στα στερεότυπα των ζευγαριών. Η γυναίκα τα φτιάχνει με έναν μικρότερό της άντρα, με τις ερωτικές τους σκηνές να είναι ιδιαίτερα “καυτές”.

Ψίθυροι Καρδιάς

Απόστολος Γκλέτσος – Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

Ένα ζευγάρι που, επίσης, έχει αγαπηθεί πολύ, σε μια σειρά που γράφτηκε με “χρυσά γράμματα” στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Ο απαγορευμένος έρωτας της τσιγγάνας Ερατώς (Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους) και του γόη Αντώνη (Απόστολος Γκλέτσος) κατάφερε να χαρίσει στους “Ψίθυρους Καρδιάς” την πρωτιά όσον αφορά το σίριαλ με την υψηλότερη τηλεθέαση. Οι ερωτικές τους σκηνές μάγευαν κάθε φορά το τηλεοπτικό κοινό που παρακολουθούσε με αγωνία τη δημοφιλέστερη σειρά της ελληνικής τηλεόρασης.

Μαύρος Ωκεανός

Γιώργος Νινιός – Θεοφανία Παπαθωμά – Νίκη Σερέτη

Συναντάμε ξανά τη Θεοφανία Παπαθωμά, που υπήρξε αναμφισβήτητα sex symbol στα 90s, αμέσως μετά το τέλος της σειράς “Άγγιγμα Ψυχής”. Η σειρά “Μαύρος Ωκεανός”, παρά τα δραματικά στοιχεία της, ήταν γεμάτη από σκηνές σεξ με κύριους πρωταγωνιστές τον Νίκο (Γιώργο Νινιό), τη Λίνα (Θεοφανία Παπαθωμά) και τη Ράντα (Νίκη Σερέτη). Ερωτικά καρέ σε εξωτική παραλία, μαύρα εσώρουχα σε κρεβάτι με κουνουπιέρα και παθιασμένες σκηνές σεξ πλαισίωναν το μυστήριο του σεναρίου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα