Netlfix: Επίθεση με μολότοφ σε γραφεία κωμικών για ταινία με γκέι Χριστό

Netlfix: Επίθεση με μολότοφ σε γραφεία κωμικών για ταινία με γκέι Χριστό
Στιγμιότυπο από την εν λόγω ταινία Youtube

Το επετειακό επεισόδιο στο Netflix ομάδας κωμικών, όπου παρουσιαζόταν ο Ιησούς ως γκέι, θεωρήθηκε προκλητικό από μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης στη Βραζιλία.

Επίθεση με μολότοφ δέχτηκε ο θίασος κωμικών “Porta dos Fundos” στα γραφεία του στη Βραζιλία, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε ταινία τους με τίτλο “Ο Πρώτος Πειρασμός του Χριστού” που κυκλοφόρησαν στο Netflix, στην οποία παρουσιαζόταν ο Ιησούς ως ομοφυλόφιλος.

Το επετειακό επεισόδιο που παρουσίασε τον Ιησού ως γκέι αποτέλεσε αφορμή για μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, ονόματι “Λόχος Επίθεσης Λαϊκών Εθνικιστών της Μεγάλης Βραζιλιάνικης Ηθικά Ακέραιης Οικογένειας”, με τρεις μασκοφόρους άνδρες να ρίξουν μολότοφ στην είσοδο των γραφείων της ομάδας κωμικών.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί μέρος μίας σειράς αντιδράσεων για το επεισόδιο που προβλήθηκε στο Netflix, οδηγώντας, μεταξύ άλλων, 2 εκατομμύρια Βραζιλιάνους να υπογράψουν ψήφισμα, ζητώντας να κατέβει το επεισόδιο από τη δημοφιλή πλατφόρμα.

Οι εμπρηστικοί μηχανισμοί από την επίθεση προκάλεσαν μια μικρή φωτιά, την οποία μπόρεσε να σβήσει ένας υπάλληλος ασφαλείας, και έτσι ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Το γκρουπ Porta dos Fundos εξέδωσε ανακοίνωση στο Twitter καταδικάζοντας την επίθεση.

“Θα συνεχίσουμε, πιο ενωμένοι, πιο δυνατοί, με περισσότερη έμπνευση και σιγουριά ότι η χώρα θα αντέξει αυτή την θύελλα μίσους, και ότι η αγάπη μαζί με την ελευθερία έκφρασης θα επικρατήσουν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα