ERTFLIX: 4+1 σειρές για να ξεκινήσετε σήμερα κιόλας

ERTFLIX: 4+1 σειρές για να ξεκινήσετε σήμερα κιόλας

Το "Handmaid’s Tale" κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη στην ΕΡΤ. Μαζί με τη σπουδαία αυτή σειρά, σας προτείνουμε ακόμη τέσσερις για να τη συντροφεύσεις.

Το ERTFLIX συνεχίζει να διεισδύει όλο και περισσότερο στα σπίτια μας, κερδίζοντας διαρκώς την εκτίμηση του κοινού και έχοντας μαγνητίσει εκατομμύρια βλέμματα από τις 22 Απριλίου μέχρι σήμερα, μετά την αναβάθμιση δηλαδή της υβριδικής πλατφόρμας.

Με σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ, αθλητικό περιεχόμενο και πολλές ακόμη ψυχαγωγικές και ενημερωτικές εκπομπές, το ERTFLIX τείνει να γίνει το ελεύθερο… Netflix στις τηλεοράσεις μας. Γι’ αυτό, σου προτείνουμε μερικές σειρές για να ξεκινήσεις, αρχής γενομένης από αυτή που κάνει τηλεοπτική πρεμιέρα την Πέμπτη 9 Ιουλίου.

The Handmaid’s Tale

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου η πολυβραβευμένη δραματική σειρά θα έχει την πρώτη της τηλεοπτική προβολή μέσω της ΕΡΤ1, από όπου και θα προβάλλεται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ τις ίδιες ημέρες, από τις 00:15 κάθε νέο επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο και από το ERTFLIX. Πρόκειται για μία σειρά βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Καναδής συγγραφέα, Μάργκαρετ Άτγουντ, έχοντας κερδίσει τηλεοπτικά βραβεία Emmy, βραβείο Χρυσής Σφαίρας (για την ηθοποιό Ελίζαμπεθ Μος) αλλά και συγκεντρώσει πλήθος υποψηφιοτήτων για πολλές διακρίσεις.

Η Όφρεντ (Ελίζαμπεθ Μος), μία από τις ελάχιστες γυναίκες που μπορούν να τεκνοποιήσουν είναι Υπηρέτρια στο σπίτι του Διοικητή και ανήκει στην κάστα των γυναικών που εξαναγκάζονται να προσφέρουν το σώμα τους προς τεκνοποίηση, σε μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια αύξησης του πληθυσμού του Γιλεδάδ που προσπαθεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Η Όφρεντ κινείται ανάμεσα στους Διοικητές, τις οικιακές βοηθούς και υπηρέτριες, δίνοντας μάχη για τη δική της επιβίωση αλλά και για να βρει την κόρη της που έχει απαχθεί.

Σκηνοθεσία: Μπρους Μίλερ.

Παίζουν: Eλίζαμπεθ Μος, Aμάντα Μπρούγκελ, Τζόζεφ Φάινς, Ιβόν Στραχόβσκι, Μάντλιν Μπρούερ, Αν Ντόουντ, Μαξ Μινγκέλα, Σαμίρα Γουάιλι.

Missing

Μία συγκλονιστική δραματική σειρά, με πολύ δυνατό σενάριο αλλά και καστ, προσφέροντας αγωνία και μεγάλες συγκινήσεις. Μια νεαρή Βρετανίδα σκοντάφτει στους δρόμους της γενέτειράς της, στη Γερμανία και πέφτει. Το όνομά της είναι Άλις Γουέμπστερ και ήταν εξαφανισμένη 11 χρόνια. Πού βρισκόταν; Πού την κρατούσαν όμηρο; Γερμανός θεωρείται ύποπτος ως απαγωγέας, αλλά εκείνος και η σύζυγός του υποστηρίζουν ότι είναι αθώοι. Καθώς η οικογένεια της Άλις ζει σε ένα κλίμα συνεχών συγκρούσεων και κινδυνεύει να διαλυθεί, αρχίζουμε να διερευνούμε τη σκοτεινή ηθική και τη συναισθηματική πολυπλοκότητα που κυριαρχεί, όταν εμφανίζεται το χαμένο παιδί που λαχταρούν όλοι να επιστρέψει.

Σκηνοθεσία: Μπεν Τσάναν. Σενάριο: Χάρι & Τζακ Γουίλιαμς.

Πρωταγωνιστούν: Ντέιβιντ Μορισέι (Σαμ Γουέμπστερ), Κίλι Χόουζ (Τζέμα Γουέμπστερ), Τσεκί Καριό (Ζιλιέν Μπαπτίστ), Ρότζερ Άλαμ (ταγματάρχης Άντριαν Στόουν), Λόρα Φρέιζερ (Ιβ Στόουν), Άμπιγκεϊλ Χάρντιγκαμ (Άλις Γουέμπστερ), Αναστάζια Χίλι (Σίλια Μπαπτίστ).

My Brilliant Friend

Ακόμα μία σειρά βασισμένη σε βιβλίο και συγκεκριμένα στο μυθιστόρημα “Τετραλογίας της Νάπολης” Η σειρά αφηγείται την ιστορία δύο γυναικών, της Έλενα και της Ραφαέλα, με φόντο τις φτωχογειτονιές της Νάπολης, ξεκινώντας από την παιδική τους ηλικία, τη δεκαετία του ’50.

Όταν η Ραφαέλα εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει ίχνη, η Έλενα Γκρέκο, μια ηλικιωμένη γυναίκα που ζει σ’ ένα σπίτι γεμάτο βιβλία, ανοίγει τον υπολογιστή της και αρχίζει να γράφει τη δική της ιστορία και αυτήν της Ραφαέλα, που ανέκαθεν φώναζε Λίλα. Διηγείται την ιστορία της φιλίας τους, που άρχισε στο σχολείο τη δεκαετία του 1950 σε μια επικίνδυνη αλλά γοητευτική Νάπολη, και της ζωής τους επί εξήντα χρόνια. Μια ιστορία που ξεδιπλώνει το μυστήριο που καλύπτει τη Λίλα, την καλύτερη φίλη και, ταυτόχρονα, τη χειρότερη εχθρό της Έλενα.

Σκηνοθεσία: Σαβέριο Κοστάντσο

Σενάριο: Έλενα Φεράντε, Σαβέριο Κοστάντσο, Φραντσέσκο Πίκολο, Λάουρα Παολούτσι

A place to call home

Πρόκειται για μία δραματική σειρά αυστραλιανής παραγωγής και μία συναρπαστική ιστορία για την αγάπη και την απώλεια μέσα στο ρεύμα των κοινωνικών αλλαγών της δεκαετίας του ’50.

Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχοντας ζήσει 20 χρόνια στην Ευρώπη, η Σάρα Άνταμς επιστρέφει στην Αυστραλία για για να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής εργάζεται ως νοσοκόμα στο υπερωκεάνειο όπου γνωρίζει την ισχυρή και εύρωστη οικονομικά οικογένεια Μπλάι και ανακαλύπτει ένα σκανδαλώδες μυστικό της οικογένειας.

Φτάνοντας στο Σίδνεϊ, η Σάρα συναντά την αποξενωμένη μητέρα της που εμμένει στην απόφασή της να μη συγχωρεί την κόρη της για το «αμάρτημά» της να ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό. Χωρίς καμιά επαγγελματική προοπτική, η Σάρα δέχεται την πρόταση του Τζορτζ Μπλάι να εργαστεί στην κλινική του Ίνβερνες, προς μεγάλη απογοήτευση της αυταρχικής μητέρας του Ελίζαμπεθ. Μια σειρά γύρω από τα οικογενειακά μυστικά, τον έρωτα, τη μοναξιά, τον πόλεμο, την απώλεια μετά τη φρίκη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου που κυριαρχεί ακόμα στη μνήμη του κόσμου. Αλλά και ένας στοχασμός για το ρόλο της μοίρας και των συμπτώσεων στη ζωή.

Δημιουργός: Μπέβαν Λι.

Πρωταγωνιστούν: Μάρτα Ντίσελντορπ, Μπρετ Κλίμο, Άμπι Ερλ, Κρεγκ Χολ, Αριανγουίν Παρκς Λόκγουντ, Νόνι Χαζλίχιρστ, Ντέιβιντ Μπέρι. 1953.

Madam Secretary

Μία ιδιαίτερα δημοφιλής σειρά στις ΗΠΑ (2014-2019), ο δεύτερος κύκλος της οποίας ξεκίνησε από την Τετάρτη 8 Ιουλίου και προβάλλεται από την ΕΡΤ2, στις 21:00, ενώ φυσικά είναι ελεύθερη και μέσω του ERTFLIX.

Η Ελίζαμπεθ ΜακΚόρντ (Τία Λεόνι) είναι η νέα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Οξυδερκής και αποφασιστική, ασκεί τη διπλωματία σε διεθνές επίπεδο, ενώ παράλληλα μάς βάζει στα άδυτα του Λευκού Οίκου.

Κάποιες φορές φτάνει μέχρι του σημείου να καταστρατηγήσει το πρωτόκολλο, προκειμένου να πετύχει το σκοπό της. Παλεύει όπως κάθε γυναίκα να διαχειριστεί κρίσεις τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, αφού παράλληλα διαχειρίζεται και τις δυσκολίες της οικογενειακής της ζωής. Μία σειρά για τη σύγχρονη γυναίκα και τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να αναλάβει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version