ERTFLIX: Το Top 5 που βλέπουν δωρεάν οι Έλληνες στην πλατφόρμα

ERTFLIX: Το Top 5 που βλέπουν δωρεάν οι Έλληνες στην πλατφόρμα
Hilary Swank Photo12

Οι ξένες σειρές και ταινίες που βλέπουν όλοι στην πλατφόρμα του ERTFLIX.

Η πλατφόρμα του ERTFLIX έχει γίνει ένα από τα πιο επιτυχημένα και αγαπητά πρότζεκτ των κρατικών καναλιών, και τώρα γνωρίζουμε ποιες ακριβώς ταινίες και σειρές ξένης μυθοπλασίας έχουν προτιμήσει οι χρήστες της αυτές τις μέρες.

Παρακάτω θα βρεις το Top 5 ξένης μυθοπλασίας, όπως αυτό παρουσιάστηκε από την εκπομπή Κυψέλη στην ΕΡΤ2 στο βίντεο που ακολουθεί:

Το top 5 ξένης μυθοπλασίας στο ERTFLIX:

#5: The Homesman

Hilary Swank ξανά σε ρόλο γυναίκας που αψηφά τις συμβάσεις της εποχής της. Εδώ υποδύεται μία γυναίκα που συνοδεύει τρεις γυναίκες που βιώνουν την “τρέλα του βοσκότοπου”, δηλαδή μία κατάσταση στην οποία βρίσκονταν πολλοί άνθρωποι που μετοικούσαν από αστικοποιημένες περιοχές του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών σε απομονωμένες, άγριες πεδιάδες των Η.Π.Α. για να κάνουν αποικίες. Ορισμένα συμπτώματα αυτής της συνθήκης ήταν η κατάθλιψη, η αποξένωση και, ενίοτε, η επιθετικότητα. Ο χαρακτήρας της Swank ζητά βοήθεια για τη μεταφορά τους από τον χαρακτήρα του Tommy Lee Jones, που εδώ σκηνοθετεί την τέταρτη ταινία του.

Το δέλεαρ είναι το καστ που εκτός από τους δυο τους περιλαμβάνει: Meryl Streep, Tim Blake Nelson, Miranda Otto, John Lithgow, Jesse Plemons, James Spader, Hailee Steinfeld.

#4: The Kindergarten Teacher

Μπορεί να είναι και η ερμηνεία της καριέρας της Maggie Gyllenhaal ως τώρα, σε ρόλο νηπιαγωγού που γίνεται εμμονική με έναν μαθητή της που αντιλαμβάνεται ως παιδί-θαύμα. Η ταινία είχε κερδίσει το μεγάλο βραβείο στο Φεστιβάλ Sundance, το μεγαλύτερο φεστιβάλ ανεξάρτητου σινεμά στον κόσμο.

#3: When the Dust Settles

Τα δανέζικα δράματα ξεχωρίζουν τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στις χώρες της Σκανδιναβίας και μία από τις πιο πρόσφατες παραγωγές το επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο. Το “When the Dust Settles” που απέσπασε πέντε υποψηφιότητες στα Danish Film Awards 2021, μεταξύ των οποίων και για καλύτερη τηλεοπτική σειρά, ακολουθεί οκτώ διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων που συναντιούνται έπειτα από μια τρομοκρατική επίθεση στην Κοπεγχάγη.

#2: The Shadow Line

Το “The Shadow Line” εξετάζει έναν φόνο που ερευνάται εξίσου από δύο πλευρές, τόσο από την αστυνομία όσο και από τον υπόκοσμο, και μελετά τις διαφορετικές μεθόδους που αυτές χρησιμοποιούν για να το λύσουν. Η πραγματική κόκκινη γραμμή όμως είναι η ηθική μέσα σε κάθε χαρακτήρα και πόσο μακριά θα φτάσουν πριν τη διασχίσουν. Πρόκειται επίσης για ένα μυστικό τόσο μνημειώδες που, αν αποκαλυπτόταν ποτέ, ολόκληρο το έθνος θα μπορούσε να καταρρεύσει.

Chiwetel Ejiofor πριν το “12 Χρόνια Σκλάβος”, παρέα με τον Christopher Eccleston.

#1: Press

Η βρετανική μίνι σειρά ακολουθεί χαρακτήρες από δύο διαφορετικά βρετανικά έντυπα, τη Herald και την Post.

Η Herald είναι ο Guardian ή η Independent. Αριστερίζον έντυπο που αιμορραγεί αναγνώστες, ταγμένο να τσεκάρει πηγές και να ελέγχει την εξουσία γιατί αυτή είναι η αποστολή της. Η εφημερίδα εκπροσωπείται κατά κάποιον τρόπο από τη Holly που υποδύεται η Charlotte Riley – με σαφή ηθικά όρια, χωρίς κοινωνική ζωή, απογοητευμένη από τη δουλειά γραφείου της αναπληρωματικής αρχισυντάκτριας Νέων που της ανατέθηκε.

Η Post είναι κάποια Daily Mirror ή The Sun. Κίτρινη, ευπώλητη με τα σημερινά δεδομένα κυκλοφορίας, με βρώμικες κατά τα φαινόμενα άκρες στα κέντρα της εξουσίας. Καπετάνιος της είναι ο Duncan του Ben Chaplin – ψυχρός, αδίστακτος, οριακά γλοιώδης αλλά και με αδιαμφισβήτητο ταλέντο.

Όσο για τον θολό ρεαλισμό της σειράς, είχε ακουστεί πως ο διαβόητος πρώην εκδότης των News of the World και Daily Mirror, Piers Morgan, ήταν η πηγή έμπνευσης για τον χαρακτήρα του Duncan, αν και ο ίδιος δεν το δέχεται. Όταν, μάλιστα, η μητέρα του Morgan τού έστειλε μήνυμα ευχόμενη οι φωνές που τον συγκρίνουν με τον φανταστικό χαρακτήρα να κάνουν λάθος, εκείνος την καθησύχασε. Δεν του μοιάζω, της απάντησε. Εγώ ήμουν πολύ χειρότερος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα